Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

HR-cyclus bij nieuw loongebouw Rolec

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Klantverhaal
Datum
30 december 2016
2 minuten leestijd

Rolec heeft een nieuw loongebouw ontwikkeld. Daarbij aansluitend moest een nieuwe HR-cyclus ontworpen worden; de cyclus van plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken. Schouten & Nelissen werd gevraagd voor het ontwerp en het zodanig organiseren en begeleiden van de implementatie, dat alle medewerkers de nieuwe cyclus begrijpen, aanvaarden én de vaardigheden hebben om er goed mee om te gaan.

"Vanuit zijn enorme kennis en overtuiging over hoe je mensen echt kunt ontwikkelen, heeft de adviseur van Schouten & Nelissen ons op het goede spoor gezet." - Ellen ter Horst, directeur Rolec

Bestaande situatie

Rolec, logistiek partner van de handelsfirma’s Rolf BV, Koks Gesto BV en Tebbe BV, verzorgt de totaalinrichting van kinderopvang, scholen en instellingen – van leermiddelen tot meubilair. Door overnames is het bedrijf sterk gegroeid, waardoor er behoefte ontstond aan interne professionalisering. Met name op het gebied van coachend leidinggeven en resultaatgericht werken. "Na een analyse van ons personeelsbeleid besloten we het hele traject van functieomschrijving, beoordelings- en beloningsbeleid opnieuw in te richten", aldus directeur Ellen ter Horst. "De manier van werken van Schouten & Nelissen sprak ons daarbij aan: korte lijnen, weinig bureaucratie, snel kunnen schakelen en een directe communicatie."

Plan van aanpak

Op basis van verkennende gesprekken met directie en P&O ontwierpen we een HR-cyclus voor Rolec, nauw aansluitend bij het nieuwe loongebouw. Ook stelden we een communicatieplan op waarin beschreven stond hoe we de nieuwe methodiek wilden uitrollen binnen het bedrijf: beginnend bij de directie, vervolgens richting leidinggevenden en uiteindelijk naar de medewerkers. De doelstellingen van resultaatgericht werken zijn op dezelfde manier verspreid, met in elke fase een intensieve samenwerking tussen alle betrokken. Tot slot trainden we alle leidinggevenden om hen effectief met de nieuwe cyclus om te laten gaan.

Het resultaat

Directie, middenkader en medewerkers van Rolec kunnen werken met het nieuwe systeem én zijn er enthousiast over. De opbrengst: een effectieve harmonisatie van het personeelsbeleid en een meer resultaatgerichte samenwerking tussen leidinggevenden en medewerkers.

Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen