Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Opleidingsbudget over? Investeer het in je team

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Blog
Datum
18 september 2017
2 minuten leestijd

September. In het opleidingspotje zitten nog wat restjes. Wat moet je daarmee? Het liefst maak je het opleidingsbudget op. Maar hoe? Het budget is niet hoog genoeg om meerdere mensen uit je team een opleiding of training te laten volgen. En liever wil je dat het hele team er profijt van heeft.

Klaar voor de eindsprint

De oplossing ligt voor het oprapen. De nazomer is een heel mooi moment om je samen met jouw team voor te bereiden op het nieuwe jaar. Je kunt evalueren wat er goed is gegaan. En hoe jullie het komende jaar nog beter kunnen presteren.

En dan is er natuurlijk nog de eindsprint naar het einde van het jaar. Veel organisaties schakelen een tandje bij om de begroting sluitend te krijgen. Een goed geolied team is daarvoor een vereiste.

Bepalen wat je nodig hebt

Dus, het volgende teamoverleg is een uitstekend moment om het opleidingsbudget te bespreken. Haal samen met je team het net op. Voor welke uitdagingen staan jullie de komende maanden? En waar willen jullie als team volgend jaar mee aan de slag?

Samen bepaal je vervolgens wat je daarvoor voor nodig hebt. Daar ga je op trainen.

Heldere doelen

Voor een effectief trainingsprogramma is het belangrijk dat je samen afspraken maakt over de doelen die je met de training wilt behalen.

Een programma moet ook aansluiten bij de context. Dat wil zeggen dat je niet alleen kijkt naar het teambelang, maar ook naar de organisatiedoelen. Bijvoorbeeld de sluitende begroting of het aantal nieuw te werven klanten.

De keuze is reuze

Als jouw team de benodigdheden voor de eindsprint en de frisse start van het nieuwe jaar geduid heeft, kun je aan de slag met de invulling van het trainingsprogramma. Zorg ervoor dat het programma realistisch is.

In een drukke periode is er waarschijnlijk geen ruimte voor een dagenlange, intensieve training op de hei. Maar een combinatie van een incompanytrainingsdag, werkgerelateerde opdrachten en zelfstudie met moocs en webinars, is dan een prima alternatief.

Gebruik het teamoverleg

Een teamoverleg is een mooi moment om de vorderingen te bespreken. Check of jullie op koers liggen en deel kennis met elkaar. Dit najaar hebben jullie meer dan ooit een gezamenlijk doel: als team sterker worden en optimaal presteren.

Met jullie eindsprint zetten jullie op die manier gegarandeerd een toptijd neer en gaan jullie met gedeelde trots een mooi nieuw jaar tegemoet. Kortom: maak optimaal gebruik van dat laatste restje opleidingsbudget!

Meer weten?

Wij hebben alles in huis om je te helpen. Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer dan geheel vrijblijvend naar onze incompany & Maatwerk mogelijkheden via ons contactformulier. Of wil je een keer een gesprek met een consultant? Bel dan naar +31(0)418 - 683 440.

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen