Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Prijs Best Managed Company

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
6 mei 2011
2 minuten leestijd

Schouten & Nelissen is onlangs door Deloitte uitgeroepen tot een van de twintig Best Managed Companies 2011 van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Tijdens het gala ter afsluiting van het programma op 17 juni vond de prijsuitreiking plaats. Nicole Eggermont nam tijdens deze feestelijke avond, die plaatsvond in de Cruise Terminal in Rotterdam, de prijs in ontvangst.

Deloitte organiseerde het programma dit jaar voor de vierde keer, samen met de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, TiasNimbas Business School en Management Team. Op basis van de door Deloitte opgebouwde bedrijfsdossiers hebben een regionale en vervolgens landelijke jury bepaald welke bedrijven voldoen aan de standaarden van Best Managed Companies. Winnaars in 2011 zijn onder andere CheapTickets en trainingsbureau Schouten & Nelissen. Alle deelnemers ontvangen een uitgebreide bedrijfsanalyse. ‘We merken dat organisaties graag willen winnen, maar ook erg geïnteresseerd zijn in de feedback,’ vertelt Will Reijnders, hoogleraar marketing aan de TiasNimbas Business School. ‘Dankzij de uitvoerige bedrijfsanalyse verkrijgen ze ook goed inzicht in de verbeterpunten binnen het bedrijf.’

Succesfactoren

De consultants van Deloitte constateren dat bedrijven die hun IT-strategie duidelijk hebben geformuleerd en hun personeel actief betrekken bij het bedenken van IT-oplossingen beter presteren. Ook bestaat er een sterk verband tussen het kunnen binden van medewerkers op sleutelposities en het succes van de organisatie. ‘Bedrijven die personeel kunnen behouden, kennen de behoefte van hun klanten beter en boeken daardoor weer een hogere omzet,’ aldus Michaël Kortbeek, voorzitter van de KvK Midden Nederland en juryvoorzitter van Best Managed Companies.

Over Best Managed Companies

Best Managed Companies programma richt zich op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro, waarvan het management ook een aandeel in het bedrijf heeft. Naast omzetgroei heeft Best Managed Companies speciale aandacht voor de thema’s strategie- & beleidsvorming, organisatie & processen, besturing & beheersing, informatietechnologie en mensen & cultuur. Op www.bestmanagedcompanies.nl is meer informatie te vinden over het programma en een overzicht van nieuwe winnaars en requalified winnaars van 2011.

Wil je meer weten over hoe wij dat voor elkaar hebben gekregen en hoe we dat ook voor jouw organisatie kunnen doen? Vraag dan geheel vrijblijvend advies aan.

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen