Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Schouten & Nelissen meet effect trainingen.

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
2 december 2019
2 minuten leestijd

Schouten & Nelissen gaat het effect van haar trainingen nog nadrukkelijker meten. Door middel van een scan wordt gemeten in hoeverre het gedrag van deelnemers in de werkcontext daadwerkelijk is veranderd. Met de scan wordt het rendement van leren inzichtelijk gemaakt en kan de kwaliteit van trainingen nog beter worden gemonitord en gewaarborgd.

Unieke scan

Voorafgaand aan trainingen wordt door deelnemers een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst ingevuld om inzicht te krijgen in gedrag dat mensen op het werk tonen. Deze input wordt door trainers gebruikt om de training nog beter aan te laten sluiten op leerwensen en -doelen van de deelnemers. Na afloop van de training wordt de vragenlijst opnieuw door deelnemers ingevuld. Zo krijgen deelnemers inzicht in hun leercurve en in welke mate zij hun gedrag veranderen.

Rendement

Camiel Gielkens, CEO Schouten & Nelissen: “We zijn overtuigd van de kracht van onze ontwikkeltrajecten en de mate waarin deze bijdragen aan innovatie, effectiviteit en werkplezier in organisaties. Met de effectscan kunnen we nu het rendement van onze programma’s aantonen. We kunnen bovendien de kwaliteit van onze trajecten continu meten en verbeteren.”

Effect versus evaluatie

De effectscan wordt ingezet naast de reguliere evaluatie van trainingen. Linda Kleijer, Lead Consultant: “Uiteraard blijven we deelnemers aan onze trainingen vragen om de inhoud van het programma en de inzet van de trainer te beoordelen. Maar dat zegt ons nog niets over de mate waarin deelnemers daadwerkelijk ander gedrag vertonen op het werk. Met de effectscan kunnen we hun groei inzichtelijk maken.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de effectscan of over het rendement van leren? oF Ben je benieuwd wat Schouten Research kan betekenen voor jouw organisatie? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Researchmogelijkheden.

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen