Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Beleidsplan voor gemeente – nieuwe wegen voor afvalinzameling

Thema: Management en leidinggeven
Rubriek
Klantverhaal
Datum
18 juli 2017
2 minuten leestijd

Een grote stad wilde de inzameling van het huishoudelijk afval van haar inwoners goed geregeld hebben. De gemeente vroeg Schouten & Nelissen om hulp bij het ontwikkelen van een toekomstvisie en een actieplan en de vertaling daarvan naar een nieuw beleidsplan. Dit beleidsplan is straks het uitgangspunt voor gesprekken met medewerkers en stakeholders.

“Door open te reflecteren op het verleden zijn veel gevoelige punten besproken en is het team dichter naar elkaar toegegroeid.” - Camiel Gielkens, CEO & adviseur Schouten & Nelissen

Bestaande situatie

Binnen de gemeente zijn acht managers samen met hun medewerkers verantwoordelijk voor de inzameling van huishoudelijk afval. Omdat een duidelijke toekomstvisie en een concreet actieplan ontbraken, voelde dit team zich speelbal van haar omgeving; er was geen houvast en de managers hadden het gevoel achter de feiten aan te lopen. De onduidelijke situatie had bovendien een negatief effect op de samenwerking.

Plan van aanpak

Adviseur Camiel Gielkens van Schouten & Nelissen: “In drie workshops hebben we dit managementteam op het juiste spoor gezet. Eerst hebben we samen de huidige situatie in kaart gebracht, zodat de managers precies wisten wat er mis ging en waarom. Ook hebben ze nagedacht over hun missie; waarvoor staat de organisatie en het team? De tweede werkconferentie stond in het teken van een toekomstverkenning: wat verwachten de burgers en de politiek van onze dienst en welke nieuwe technologieën komen er op ons af? In een derde en laatste bijeenkomst hebben we gezamenlijk een heldere toekomstvisie ontwikkeld en de daarbij horende acties geformuleerd. Alles is vervolgens vastgelegd in het nieuwe Beleidsplan 2015 van de gemeente.”

Meer weten?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Wil je meer informatie? Kijk eens rond bij onze training projectmanagement. Haal het beste uit elk project!

BEKIJK DE TRAINING

Gerelateerde artikelen