Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Essentials van leidinggeven bij woningcorporatie Domijn

Thema: Management en leidinggeven
Rubriek
Klantverhaal
Datum
30 december 2017
2 minuten leestijd

De opdracht

Woningcorporatie Domijn klopte bij Schouten & Nelissen aan voor een leiderschapstraject voor vijftien medewerkers die zijn doorgegroeid naar teamleider. Vanuit hun nieuwe rol en positie moeten zij hun bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Domijn én de realisatie van de nieuwe strategische doelen.

'De deelnemers aan de training zijn allemaal enthousiast over het programma. Een juiste mix van vaardigheden oefenen en praktijkcases bespreken, in combinatie met een theoretisch kader, is als prettig en zinvol ervaren. De veilige sfeer die door de trainer werd gecreëerd heeft hier in positieve zin aan bijgedragen' - Nicole Olde Riekerink, teamleider HR&O Domijn.

Bestaande situatie

Met 15.000 woningen en ruim 200 medewerkers is Domijn een van de grootste woningcorporaties in de regio Enschede. Om haar maatschappelijke taak – het inspelen op de individuele vraag naar producten en diensten van klanten – beter te kunnen vervullen, moet Domijn meer rendement uit haar vastgoed halen. Dat betekent efficiënter werken en werkzaamheden onderling beter afstemmen. Teamleiders spelen hierin een belangrijke rol. De vijftien nieuwe teamleiders moesten worden getraind in hun leiderschapsrol.

Plan van aanpak

In samenwerking met de afdeling Human Resources & Organisation (HR&O) van woningcorporatie Domijn zette de adviseur van Schouten & Nelissen een traject uit van een vijfdaagse training plus intervisiebijeenkomsten. De focus lag op het innemen van de leiderschapsrol en de verwachtingen die teamleden en management hebben van de nieuwe teamleiders. Onderdeel van de training was een leerbuddy: een collega waarmee de cursisten lastige onderwerpen extra konden uitdiepen.

Het resultaat

Zowel teamleden als management ervaren nu een betere en efficiëntere samenwerking. De teamleiders hebben goed voor ogen hoe zij kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie én die van hun teamleden. Door de intervisiebijeenkomsten is het een normale zaak geworden om elkaar op te zoeken bij problemen of vragen. Hierdoor worden knelpunten effectief opgelost.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen