Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Assertief communiceren: verbaal judo - Nooit meer met je mond vol tanden…

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Artikel
Datum
12 april 2013
1 minuten leestijd

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Iemand plaatst een op het eerste gehoor redelijke vraag of opmerking, maar op een of andere manier geeft het bij jou wat onderhuidse kriebels en voel je je ongemakkelijk. Je weet niet goed hoe je moet reageren en je staat met je mond vol tanden. Want hoe aardig zo’n opmerking ook lijkt, het is toch een bedekte verbale aanval. Hoe kun je je daar nu op een goede manier tegen verweren?

Ben je over het algemeen tevreden over de manier waarop je communiceert en samenwerkt met anderen? Wil je écht oefenen met dit soort en andere situaties waarin het lastig vindt om écht te zeggen wat je denkt, om ‘nee’ te zeggen of waarin je spanning ervaart? Dan zijn onze assertiviteitstrainingen wellicht iets voor jou!

Assertiviteitstraining | Daadkrachtig denken en doen

In de korte 2-daagse assertiviteitstraining Daadkrachtig denken en doen (hbo/wo-niveau) leer je assertief te communiceren, door anders te kijken naar lastige situaties. Je traint jezelf in het geven en ontvangen van feedback en oefent met nieuw gedrag.

Assertiviteitstraining | Persoonlijke effectiviteit

In de 6-daagse assertiviteitstraining Persoonlijke Effectiviteit op hbo/wo-niveau ga je intensief aan de slag met assertief gedrag. Zodat je je krachtig voelt, pro-actief overkomt, daadkrachtiger optreedt en beter aangeeft wat je wilt.