Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

“Kijk naar jezelf en laat je zien”

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
14 januari 2021
4 minuten leestijd

Camiel Gielkens (CEO) en Marieke Schouten (Directeur) hebben een lopende mailconversatie over wat hen bezig houdt. Je kan elke dag iets nieuws leren, leer je met hen mee?

From: Camiel Gielkens <camiel.gielkens@schoutenglobal.com>
Sent: donderdag 14 januari 2021
To: Marieke Schouten <marieke.schouten@schoutenglobal.com>
Subject: brief

Beste Marieke,

Wat is er veel gebeurd in 2020. En wat hebben we ook veel geleerd. Over online leren bijvoorbeeld. Het op afstand boeien en binden van alle collega’s. Of het doorvoeren van een reorganisatie om maar iets anders te noemen.

Samen bleven we maar doorgaan. En toch merkte ik tijdens de kerst dat de energie even op was. En ook dat ik met frisse tegenzin keek naar het begin van 2021. Een periode waarin we beide onze handen vol hebben aan thuisonderwijs en het supporten van onze dierbaren.

Dit is natuurlijk een herkenbaar verhaal voor velen van ons. We hebben hier allemaal maar mee te ‘dealen’. Dat zie ik ook in mijn omgeving, ondanks alles gaat het heel goed met iedereen. Maar is dat ook zo? En stappen we niet te gemakkelijk over de onzekerheden die we natuurlijk allemaal hebben?

Een tijdje terug hadden we een webinar met Jacqui Brassey en Annemarie de Bourbon de Parme. Het onderwerp was emotionele flexibiliteit; hoe ga je om met druk en hoe blijf je fit in deze onzekere tijden. Hun tips; zorg voor geest en lichaam, leef vanuit purpose en laat jezelf zien.

Ik ben heel benieuwd hoe jij omgaat met de onzekerheden in jouw leven en wat jij doet om mentaal fit te zijn.

Ik kijk uit naar je reactie!

Liefs,

Camiel

 

From: Marieke Schouten <marieke.schouten@schoutenglobal.com>
Sent: donderdag 14 januari 2021
To: Camiel Gielkens <camiel.gielkens@schoutenglobal.com>
Subject: brief

Hi die Camiel,

Het nieuwe jaar ben ik net zo gestart als ik het oude afgesloten heb: virtueel en als tweede baan logistiek planner en communicatie specialist, om opvang voor kindlief te organiseren en dit goed af te stemmen met manlief en anderen. Ik heb in 2020 ervaren dat mijn wereld kleiner is geworden. Of juist groter, want vanuit mijn werkkamer raak ik iedereen in de wereld via de nieuwe media. Alleen het echte ervaren en het in de wereld staan, dat ontbrak. Ook ik moest even een mentaal drempeltje over om 4 januari weer te mogen gaan werken.

Ik kan een prachtig verhaal ophangen hier, hoe bewust ik bezig ben met me mentaal en fysiek fit blijven, maar niets is minder waar. Het is een struggle om alone-time te organiseren als alles in en om je thuis zich afspeelt. Ontlading en mijzelf uitlaten zijn iedere keer een challenge. Ja ik zorg voor mijn sportmomenten, ja ik probeer niet te lang achter de pc te zitten en wandel me suf en ja ik lees boeken en luister naar podcasts en Zoom met vrienden, Maar het ontladen, het bijvoorbeeld opgaan in een menigte van dansende mensen of je verbazen over de immensheid van een uitzicht wat je nooit eerder hebt gezien, dat zijn dingen die ik moeilijk kan invullen voor mijzelf momenteel. Het ontbreekt aan catharsis, wat naar mijn idee belangrijk is als aanvulling op de tips waar jij naar refereert. En ik durf te stellen dat velen met mij dit missen. Goed, over het gemis mijmeren leidt tot stilstand dus ik werd weer getriggerd door iets anders.

Ik vond het leuk te lezen dat Ben Tiggelaar een artikeltje schreef over wie je wilt zijn in 2021, met op 1: Zie je zelf als rolmodel (en handel hiernaar). Het triggerde me om zo naar mijzelf te kijken vanuit een ander perspectief en mijzelf te laten zien. Immers wanneer je je realiseert dat jij en je gedrag een voorbeeld voor anderen zijn, kan dat je helpen om tot verandering te komen. Kortom, terug naar mijn eigen basis. Wat vind ik belangrijk en heb ik nodig en dit gewoon te doen (binnen de huidige maatregelen). Dus de schuttingborrel is in het leven geroepen met de buren, even niet teamen of zoomen achter je pc, maar lekker oldskool via de telefoon terwijl je een heerlijke latte scoort (of maakt), wandelen doe ik nu met klanten en business relaties, heb verschillende werkplekken ‘toegeëigend’ (het tuinhuis, woonkamer, werkkamer, bij mijn ouders) om variatie toe te passen, ontdek-je-plekje- in Nederland, dansen alsof niemand je kan zien en me-time is ingepland. Alles om weer geprikkeld, verrast en in contact te komen met anderen, iets wat bij mij hoort en ik nodig heb. En vooral, zorgen dat ik iedere dag uit mijn tenen lach. We kunnen nog zoveel sporten en mindfulness toepassen, maar lachen is voor nu mijn ultieme catharsis. En laat mijn persoonlijke slogan zijn: hard(t) werken, hard lachen!

Dus Camiel, wat doe jij om mentaal fit te blijven en wat is jouw secret catharsis momentje om zo in je werk te kunnen blijven excelleren?

Ben reuze benieuwd.

Een grote glimlach van mij!

Marieke

 

Vragen? Stel ze gerust!

Nieuwsgierig wat Camiel en Marieke vinden van een specifiek thema wat jou bezig houdt? Deel het met ze (je hebt nu hun emailadres). En wie weet zie je het terug in hun volgende emails!

Gerelateerde artikelen