Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Blog 4 Camiel en Marieke: Welke mentale saboteurs heb jij?

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
29 april 2021
3 minuten leestijd

Camiel Gielkens (CEO) en Marieke Schouten (Directeur) hebben een lopende mailconversatie over wat hen bezig houdt. Camiel twijfelt of hij het wel goed genoeg doet deze tijd. Sinds kort volgt hij het programma van Shirzad Chamine over positieve intelligentie en hij vraagt aan Marieke: "Welke mentale saboteurs heb jij?"

From: Camiel Gielkens <camiel.gielkens@schoutenglobal.com>
Sent: maandag 19 april 2021
To: Marieke Schouten <marieke.schouten@schoutenglobal.com>
Subject: brief

Hi Marieke,

De zon schijnt. Het voelt alsof de lente nu echt begint. De business gaat ook goed. Projecten lopen. Collega’s zijn gezond. En toch kan ik er (nog) niet echt van genieten. “Wat is hier aan de hand,” vraag ik me af terwijl ik alweer mijn vierde ‘brief’ aan je schrijf. We zijn nu ruim 12 maanden onderweg in dit ‘Coronatijdperk’ en ik heb het wel een beetje gehad. Wat mis ik het om gewoon weer eens naar Artis te gaan met de kids. Om samen met mijn vrouw Eva mijn favoriete museum, Huis van Marseille, te bezoeken. Of om samen met onze fitness goeroe Richard een begin te maken met het weg trainen van mijn vijf coronakilo’s. Doe ik het eigenlijk wel goed genoeg? Zou ik niet veel meer moeten doen voor mijn familie, vrienden en niet te vergeten onze klanten en collega’s?

Ik probeer me even voor te stellen wat jij nu tegen mij zou zeggen als ik met dit verhaal bij jou zou komen. Jou kennende zou je zo iets zeggen “Welke kans ligt hier voor je?” of “Wat brengt dit je?”. Goede vragen! Zoals je weet ben ik dolenthousiast over het werk dat Shirzad Chamine doet op het gebied van positieve intelligentie. Hij heeft het over vijf superkrachten die helpen om in je kracht te zijn. Hij heeft het over empathie, nieuwsgierig zijn, innoveren, navigeren en activeren (kijk eens naar zijn Tedx speech voor meer info over deze 5 superkrachten).

Ik ga mij de rest van de week richten op empathie. En dan vooral ook voor mijzelf. Goed is gewoon goed genoeg! En een keer niks doen is ook prima. Ik laat je uiteraard weten wat het me heeft gebracht. Welke springt er voor jou uit? Benieuwd wat je ermee kunt. Houd je haaks en tot snel weer.

Groet Camiel

From: Marieke Schouten <marieke.schouten@schoutenglobal.com>
Sent: maandag 26 april 2021
To:  Camiel Gielkens <camiel.gielkens@schoutenglobal.com>
Subject: RE: brief

Hi Camiel,

Wat een inzicht! En eerlijk gezegd behoorlijk herkenbaar. Ik ben er onlangs tijdens een gesprek met mijn coach achter gekomen dat ik heel veel energie heb, al was dit al wel bekend. Een eyeopener was dat ik deze energie vooral geef aan anderen en projecten. Want als het om mijzelf gaat heb ik een sterke inner Judge die stilzitten als iets negatiefs ziet. Geïnspireerd door onder andere jou ben ik me ook gaan verdiepen in Positive Intelligence van ‘jouw’ Shirzad Cahmine, want ik wil stil kunnen zitten, aangezien het me ook veel energie en nieuwe ideeën geeft.

Een van de onderdelen is het maken van een saboteurstest (zie onderaan deze blog). Nu ben ik door Co-active coaching bekend met saboteurs, maar dit was inzicht in je saboteurs voor gevorderden zeg maar. Zo heb ik een paar toffe saboteurs op de bank zitten hoor: Restless, Controller en Hyper Achiever, allemaal op een gedeelde eerste plaats. Afwisselend komen zij met mijn gedachten rommelen in bepaalde situaties. Dit in combinatie met mijn sterke Judge werd het tijd voor een uitdaging.

Kortom, naast de zogenaamde PQ oefeningen, heb ik de challenge aangenomen om ‘To just be’.  Dit houdt in dat ik ruimte creëer voor mijzelf (gepland en ongepland) en daarnaast mijzelf hier op beloon in plaats van beoordeel. Dus ook ik heb ook de superkracht empathie aangewend van Shirzad. En eerlijk gezegd, ik vind het me een partij lastig! Verandering komt niet in één dag, dat ervaar ik maar weer eens. Kleine stapjes maken en volhouden en vooral, focus op wat gelukt is om zo die saboteurs en Judge hun mond te snoeren😊. Hoe is het jou vergaan? Ben benieuwd!

Zonnige groeten,

Marieke 

Ps. Voor iedereen die ook nieuwsgierig is naar zijn of haar sabouteurs: Doe de gratis test (Engelstalig) Saboteurs | Positive Intelligence

 

Vragen? Stel ze gerust!

Nieuwsgierig wat Camiel en Marieke vinden van een specifiek thema wat jou bezighoudt? Deel het met ze! En wie weet zie je het terug in hun volgende emails.

Gerelateerde artikelen