Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Blog 7 Camiel en Marieke: "Reflecteren"

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
19 januari 2022
5 minuten leestijd

Camiel Gielkens (CEO) en Marieke Schouten (Directeur) hebben een lopende mailconversatie over wat hen bezig houdt. Je kan elke dag iets nieuws leren, leer je met hen mee?

From: Camiel Gielkens <camiel.gielkens@schoutenglobal.com>
Sent: maandag 17 januari 2022
To: Marieke Schouten <marieke.schouten@schoutenglobal.com>
Subject: brief

Lieve Marieke,

Ik werk vandaag thuis. De kinderen zijn weer naar school. Dat geeft me de ruimte om even uit het raam te kijken en te reflecteren op 2021. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar dan is het voor mij een duidelijk signaal dat we samen veel meer kunnen dan we denken. Met alle bedrijven in de groep hebben we samen ruim 350,000 deelnemers ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling. Steeds meer multinationals kiezen voor ons als hun L&D partner, en roemen ons om onze innovatieve oplossingen die mensen en edutech met elkaar combineren.

Het was voor mij ook een jaar vol onzekerheden en aanpassen aan een ‘nieuw normaal’. En een jaar dat zich zeker wat betreft mijn contacten met onze klanten en met onze partners vooral online heeft afgespeeld. Ik hoop toch echt dat we elkaar in 2022 weer wat vaker live zullen gaan zien en de wereld ook weer wat groter aanvoelt. Ik hoorde vorige week iemand op BNR zeggen ‘het is altijd het meest donker voor de dageraad’, en zo is het maar net.    

Iets anders wat voor mij nog duidelijker is geworden in 2021 is hoe belangrijk het is om te blijven leren en ontwikkelen. We werken anders, krijgen heel andere klantvragen en hebben te maken met andere uitdagingen. Ook ik ben blijven leren in 2021; met ontzettend veel plezier heb ik na 16 maanden een executive master in L&D afgerond. En dat komt goed van pas, want onze klanten verwachten steeds meer van ons als L&D partners. Ze vragen van ons om leren persoonlijker, adaptiever en socialer te maken. En daarin willen wij wereldwijd de drijvende kracht zijn.

Wat heb ik ongelooflijk veel zin in 2022! Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen in hun persoonlijke vrijheid. We gaan leren nog persoonlijker, adaptiever en socialer maken. En daarmee nog impactvoller.

Zoals jij altijd zegt; ‘knallen!’.

Groetjes,

Camiel

From: Marieke Schouten <marieke.schouten@schoutenglobal.com>
Sent: dinsdag 18 januari 2022
To: Camiel Gielkens <camiel.gielkens@schoutenglobal.com>
Subject: brief

Lieve Camiel😉,

Mooi dat je dit moment neemt, om rustig achterom te kijken en naar voren, naar wat komt. Als ik even mijzelf die stilstand gun, en die dwing je nu af, dan is het eerste wat er bij mij naar boven komt is: trots.

Trots op hoe we als familiebedrijf ons staande weten te houden in het geweld waar we geen invloed op hebben. Het enige wat we kunnen doen is adaptatie op die omgeving en creativiteit toepassen om toch te kunnen doen waar we stinkend goed in zijn. En dat lukt.

Dat we zoveel mensen hebben kunnen raken, versterken, een stap verder brengen in hun persoonlijke ontwikkeling is ongelooflijk. Wist je dat het aantal waarover je het hebt, ongeveer het aantal inwoners is van de gemeente Utrecht?! En dit is het pas het begin.

Trots dat we als bedrijf besluiten hebben genomen en met mega slagkracht nieuwe labels hebben neergezet, naast de reeds bestaande merken. Nieuw zijn: Schouten University of Applied Sciences, Competence, Realise, NewDawn, Someone HR consultancy en voor internationale Incompany vraagstukken: Relevance.

Dat we geloven dat we op deze manier nog beter antwoord kunnen geven op de L&D vragen waar jij het ook over hebt. Een wereld met een tekort aan arbeidskrachten, vraagstukken over het behoud van talent, het kunnen "koerswijzigen" in roerige tijden en langer werken, dus wat doe je om je relevant te blijven en bovenal gelukkig en gezond.

Geen pitch van mijn kant, meer een bewustwording van…. Dit hadden we eerder moeten doen!

Het feit is dat de keuze gemaakt is, de koers bepaald en de bijpassende acties genomen worden. Immers als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dit getuigd niet van ontwikkeling, niet van onze organisatie noch persoonlijk en past niet bij ons DNA.

Blijven leren, relevant blijven daar staan we voor. Ook ik heb weer geleerd in 2021. Dit jaar meer on the job. Afstand gedaan van een eigen salesteam en ben meer gaan werken met virtuele teams dwars door de organisatie en het gezicht naar buiten geworden. Mijzelf bezig houden met aantal kroonprojecten die te maken hebben met ons DNA gekoppeld aan onze klanten en deelnemers was verfrissend. Soms o, zo ongemakkelijk omdat het allemaal nieuwe materie was.

Kijk en dat is zo belangrijk. Dat ook wij onszelf blijven uitdagen ons te ontwikkelen. Of het nu in formele setting is zoals jij onlangs hebt voltooid of on the job/informeel. Het leren ligt buiten de comfortzone.  En dat nieuwe wat buiten de comfortzone ligt, kan schuren. Ik heb afgelopen jaar heel wat gevloekt, hersens gekraakt, af en toe weggedoken en leren hulp te vragen om uiteindelijk de draak in de bek te kijken om nu gepolijster te zijn dan de ruwe diamant die ik was op dat gebied. Dit ervaren onze deelnemers dus ook en het is goed dat te beseffen.

Mede daarom ben ik trots op mijn collega’s, trots op alle freelancers waar we mee mogen werken en bovenal trots op alle mensen die het aandurfde de draak in de bek te kijken en voor ons te kiezen om nog sterker en relevanter te worden.  

En laten we eens kijken of we eind 2022 kunnen zeggen dat we zoveel mensen als de gemeente Amsterdam hebben kunnen versterken😉. Ik blijf houden van een weddenschapje op zijn tijd.

Gas op die lollie!

Marieke

 

Vragen? Stel ze gerust!

Nieuwsgierig wat Camiel en Marieke vinden van een specifiek thema wat jou bezig houdt? Deel het met ze (je hebt nu hun emailadres). En wie weet zie je het terug in hun volgende emails!

Gerelateerde artikelen