Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Doen: kostbaar halfuurtje

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
4 mei 2017
1 minuten leestijd

Tijd is een kostbaar goed: niet te koop, niet te leen en niet te sparen. Gebruik je tijd dus goed, en besteed het aan de juiste dingen. Het inlassen van een structureel ‘kostbaar halfuurtje’ dat wij vonden in het boek 'Super me!' helpt je hierbij.

Belangrijke en niet-dringende taken zijn vaak grote plezierverschaffers, deze tot routine maken betekent dat je actief en op basis van eigen keuzes bezig bent in plaats van reactief op basis van allerlei urgenties. Daar word je gelukkig van.

Het zal in het begin wat moeite kosten om een nieuwe vaste gewoonte een plek te geven in je leven, maar met zelfdiscipline, goede communicatie en doorzettingsvermogen heb je binnen een paar weken een dagelijkse energiebron voor jezelf gecreëerd, en dat is wel wat waard.

Doen: kostbaar halfuurtje
Als iets belangrijk voor je is, ruim daar dan elke dag een half uur voor in. En of je zin hebt of niet, het druk hebt of niet: doe elke dag dat halfuurtje wat je besloten hebt te doen. Je zult verbaasd zijn over het resultaat. Het geeft je meer opbrengst en voldoening dan wanneer je wacht op die ene dag dat je vrij hebt om te kunnen doen wat je zo graag wilt. Je kunt proberen in één keer duizend meter te lopen, maar het werkt vaak beter om tien keer honderd meter te lopen.

Deze opdracht is afkomstig uit het boek ‘Super me!’ van Kiki Verbeek, Uitgeverij Thema. 

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij