Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

‘Frustratie maakt je creatiever’

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Video
Datum
2 mei 2016
1 minuten leestijd

Frustratie alom. Jazzist Keith Jarrett staat op het punt zijn concert te cancelen vanwege een gammele piano. Hij bedenkt zich. Het resultaat: een magische performance en een bestselling album. Ontdek aan de hand van dit bijzondere verhaal wat een flinke portie tegenwind in ons naar boven haalt.

Bij tegenwind moet je harder trappen
Jarrett overtrof zichzelf. Ookal was hij gefrustreerd. Daarvoor moest hij wel zijn eerste negatieve reactie overwinnen. Je kent het vast wel: die eerste gedachte ‘nee’ als iets tegenzit. Net als Jarrett zet je het mogelijk liever op een lopen. Maar wat zou er gebeuren als je vecht tegen die impuls? En ‘ja’ zegt tegen de uitdaging?

Grote kans dat een dosis ‘moeilijk’ je verder helpt. Frustratie bijvoorbeeld. Bij tegenwind moet je immers harder trappen. En dat loont: je wordt creatiever om een oplossing te vinden. Verras jezelf dus en ga de uitdaging aan! Bekijk eerst even deze TED-Talk van Tim Harford en laat je inspireren.

Stop met smoesjes
Wil je jouw droom waarmaken? Stop met smoesjes en ga samen met ons jouw uitstelgedrag te lijf in 21 dagen. Met een gratis mini-cursus helpen we jou om de finish dit keer wél te halen. Laat je inspireren en ga voor jouw droom!

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij!