Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Heb jij geen roeping? Misschien heb je die ook niet nodig

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Video
Datum
25 april 2017
1 minuten leestijd

Weten wat echt jouw ‘ding’ is. Voor mensen met een brede interesse is dat zo makkelijk nog niet. Heb jij nog niet ontdekt wat je precies wilt in je werk en leven? Heb jij niet één roeping? Volgens TED-spreker Emilie Wapnick hoeft dat ook helemaal niet.

‘Wat wil jij later worden als je groot bent?’ Het is als kind ongetwijfeld aan je gevraagd. En grote kans dat je antwoordde met ‘prof. voetballer’, ‘juffrouw’,  ‘piloot’ of ‘ballerina’. En naarmate je ouder werd, hoe serieuzer deze vraag beantwoord moest worden. Want, je moest tenslotte een studierichting kiezen en vervolgens een baan zoeken. Handig als je dan weet ‘wat je later worden wil’, toch?

Maar wat als je dat nou niet precies weet? En ondanks de studie en het werk wat je doet het eigenlijk nog steeds niet weet? Geen zorgen! Niet iedereen heeft een duidelijk doel voor ogen of roeping in zijn leven. En dat is helemaal niet erg! Het heeft juist veel voordelen. Laat je inspireren door deze TEDtalk van Emilie Wapnick.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij