Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Verandering begint bij het management

Thema: Verandermanagement
Rubriek
Klantverhaal
Datum
19 maart 2018
2 minuten leestijd

‘Na jaren van fusies en overnames, werd het tijd voor Dechra om hun kennis en visie te stroomlijnen. Met groei en omzet als ambitie,’ zegt José Geubels, European HR Director bij Dechra. ‘We kozen voor een programma dat alle lagen van de organisatie raakt.’ Samen met Schouten Global kwam het programma ‘Success Through Leadership’ tot stand.

Dechra is een producent van specialistische, veterinaire producten, met kantoren in 21 landen.

Eenduidige ‘taal’ en werkwijze

Uitgangspunt voor het programma - gericht op het internationale sales- en managementteam - was de visie dat verandering bij het management begint. De door Dechra en Schouten Global ontwikkelde Dechra Sales Academy wordt daarom trapsgewijs ‘van boven naar beneden’ uitgevoerd.

Het programma start met leiderschapstrainingen voor de bovenste managementlaag. Van daaruit stroomt het programma door alle lagen heen naar beneden, tot aan de vaardigheidstrainingen voor de sales consultants. Het centrale thema is de ontwikkeling van High Performing Teams, die in alle landen dezelfde ‘taal’ spreken en dezelfde werkwijze hanteren.

Hoe ziet het programma eruit?

‘The Dechra Sales Academy bestaat uit drie programma’s voor de verschillende lagen in de organisatie: Success Through Leadership, Success Through Management en Success Through Sales.

Elk programma bestaat uit verschillende modules die zijn afgestemd op de specifieke ontwikkelbehoefte van iedere groep. Dit betekent dat gewerkt wordt aan ‘harde vaardigheden’, zoals onderhandelingstechnieken en performance management, als ook aan ‘zachte vaardigheden’, zoals coaching en het opbouwen van vertrouwen.’

Nazorg houdt ontwikkeling gaande

‘Een belangrijk onderdeel van het programma is de nazorg door onder andere het koppelen van interne coaches aan medewerkers en periodieke toetsingen van elkaars werkwijze en progressie. Zo houden we het kennisniveau op peil en de ontwikkeling van de organisatie voortdurend in beweging,’ aldus José.

Resultaat: eenheid met behoud van eigenheid

‘De reacties van de deelnemers zijn zeer positief. De ‘taal’ van de High Performing Teams is stevig verankerd in het dagelijkse leven van het salesteam van Dechra.

Van het beleggen van wekelijkse ‘start-up-meetings’, het voeren van performance dialogues tot het opzetten van peer coaching en intervisiebijeenkomsten om continu verbetering te realiseren: iedereen werkt volgens dezelfde basisprincipes, met behoud van de lokale eigenheid. High Performing Teams is meer dan alleen een buzzword bij Dechra.’

Hoe verliep de samenwerking?

‘Schouten Global voldeed simpelweg aan al onze verwachtingen. Co-creatie betekende voor hen echt samenkomen, de juiste vragen stellen, evalueren en aanpassen indien nodig. Schouten Global maakte het mogelijk om trainingen in verschillende Europese landen uit te rollen en ondersteunde met e-learning.'

De doorlooptijd van het programma bedraagt 1,5 jaar. Het aantal deelnemers bedraagt tot op heden 150 deelnemers in 16 Europese landen.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen