Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Gazelle meet en versterkt vitaliteit en bevlogenheid

Thema: Vitaliteit en stress
Rubriek
Klantverhaal
Datum
30 december 2016
2 minuten leestijd

Gazelle wil de bevlogenheid en vitaliteit van haar medewerkers versterken. Maar hoe staat het daar eigenlijk mee? En welke aspecten ervan zijn van belang en beïnvloedbaar? Hoe maak je dit meetbaar? Gazelle komt uit bij het Bevlogenheidsonderzoek (gebaseerd op het WEB-model) van Schouten Research.

Bestaande situatie

Er lijken geen structurele problemen te bestaan rond de werkbeleving van het 500-koppig, divers samengesteld, personeelsbestand van Gazelle. Maar HR vermoedt dat het de moeite kan lonen om mensen die het goed doen nóg beter te laten functioneren. Betrokkenheid en bevlogenheid van alle medewerkers zijn belangrijk voor het bedrijf dat de meest veilige, comfortabele, duurzame en mooie fietsen voor haar klanten wil maken.

Plan van aanpak

HR-manager Adriaan Heuzinkveld: “Schouten Research heeft hun Bevlogenheidsonderzoek ingezet om verbeterpunten voor ons te identificeren en om met medewerkers in gesprek te raken. Vervolgens hebben we op individueel niveau, op afdelings- en organisatieniveau workshops en trainingen aangeboden. Coachend leiderschap bijvoorbeeld. Maar ook allerlei workshops voor de medewerkers. En we hebben een breed vitaliteitsprogramma ontwikkeld. “ Twee jaar later is het onderzoek herhaald, om te toetsen of er verbeteringen hadden plaatsgevonden.

“Als zo'n onderzoek je helpt om mensen te inspireren tot ander gedrag, dan is dat pure winst.” - Adriaan Heuzinkveld, HR-manager Koninklijke Gazelle

Het resultaat

“We konden appels met appels vergelijken, het effect van onze interventies meten. De doelstellingen die we na de eerste meting hadden geformuleerd zijn gehaald. De medewerkers én de organisatie zijn vitaler dan ooit. Leidinggeven is volwassener geworden. En medewerkers zijn zich meer bewust van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun mentale en lichamelijke gezondheid.”

Meer weten?

Ben je benieuwd wat Bevlogenheidsonderzoek kan betekenen voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. 

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen