Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Training Balans in werk & privé bij gemeente Hengelo

Thema: Vitaliteit en stress
Rubriek
Klantverhaal
Datum
30 december 2015
2 minuten leestijd

De medewerkers van de gemeente Hengelo zetten graag een stapje extra voor de Hengelose inwoners en bedrijven. In sommige gevallen levert dit een dilemma op; hoe houd je een goede balans tussen werk en privé? Schouten & Nelissen werd ingeschakeld om een training hierover te verzorgen.

Bestaande situatie

De gemeente Hengelo wil het ziekteverzuim verder omlaag brengen én signalen van medewerkers die niet lekker in hun vel zitten serieus nemen. Het gaat dan om signalen die de bedrijfsmaatschappelijk werker uit gesprekken haalt, maar ook om signalen van leidinggevenden of rechtstreeks van medewerkers zelf. Dinie Kettelerij, voorzitter van de werkgroep Gezondheidsmanagement van de gemeente: “Aangezien stressklachten vaak veroorzaakt worden door een combinatie van werk- en privéfactoren, wilden wij een training voor onze medewerkers laten verzorgen over het creëren en behouden van een goede werk-privébalans.”

Plan van aanpak

We verzorgden een training Balans in werk & privé aan twee groepen van tien medewerkers, die geheel op vrijwillige basis deelnamen. De training bestond uit vier intensieve en actieve themabijeenkomsten van een dagdeel – een middag of een avond – over onderwerpen als balans, disbalans, keuzestress en dromen, durven, doen. Theorie werd afgewisseld met zeer diverse werkvormen, van RET tot lichaamsgericht werk. Tussen de bijeenkomsten door kregen zij huiswerkopdrachten mee, waarbij ook naasten zoals collega’s, partners en ouders zijn betrokken. Na drie maanden volgde een terugkomdag om het geleerde te evalueren en te borgen.

Deelnemers aan de training hebben kleine én grote beslissingen genomen en geven unaniem aan dat hun energie zowel thuis als op het werk gestegen is.” - Dinie Kettelerij, Arbo-, verzuim- en preventiemedewerker gemeente Hengelo

Het resultaat

Er is meer rust en balans in de werk-privé verhouding van de medewerkers die de training volgden. Zij hebben weer de regie over hun eigen leven en durven bewust keuzes te maken om de balans de behouden. Kettelerij: “We zijn zeer tevreden over de opzet en opbrengsten van de training en willen hem structureel gaan aanbieden onder onze medewerkers.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen