Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nederlands Centrum Jeugdgezondheid: Vakkennis over voeding overdragen

Thema: Vitaliteit, stress en werkdruk
Rubriek
Klantverhaal
Datum
19 december 2017
1 minuten leestijd

Hoe maak je jeugdgezondheidszorgprofessionals wijzer over voeding? Schouten & Nelissen ontwikkelde het antwoord: een module met de nieuwste kennis en inzichten over voeding. In opdracht van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, kortweg NCJ.

De wetenschap staat niet stil, zeker niet op het gebied van voeding, eetstoornissen en voedselovergevoeligheid. Maar hoe houd je als jeugdarts, verpleegkundige en doktersassistent je kennis up-to-date? Voor het NCJ bedachten we een kleurrijke e-oplossing op basis van de nieuwste richtlijnen. Verpakt in een smakelijk jasje, te volgen op tablet én pc.

Het uitgangspunt van de module? Hapklare brokken informatie met een interactief sausje en in een overzichtelijke structuur gegoten. Hierdoor navigeert de jeugdgezondheidszorgprofessional direct naar het onderwerp dat hem boeit. En dan meteen aan de slag met de nieuwe kennis, door in een casus te duiken. Een elfjarige met een eetstoornis: hoe ga je daarmee om? Hoe pas je de richtlijnen toe? Zo weet de jeugdgezondheidszorgprofessional direct of hij alle nieuwste kennis in huis heeft.

Wat is gezonde voeding en goed eetgedrag? Daar begint de module mee. Basiskennis voor iedere arts en verpleegkundige, maar toch goed om even op de nieuwste kennis te wijzen of die op te frissen. Vervolgens zoomt de module in op voedingsproblemen, eetstoornissen en voedselovergevoeligheid, zoals koemelkallergie, coeliakie en lactose-intolerantie.

De onderdelen kennen een vaste opbouw:

  • Over het thema
  • Preventie
  • Symptomen
  • Diagnose
  • Behandeling

Vermoed je dat je met een kind met koemelkallergie te maken hebt? Binnen twee muisklikken weet je meer!

Verder praten?

0418 - 683 440

Of vraag vrijblijvend advies aan

Advies aanvragen