Inspirerend leiderschap in organisaties

Schouten & Nelissen helpt managers en organisaties bij de ontwikkeling van leiderschap. Wij adviseren, trainen en coachen managers bij het doorvoeren van organisatieveranderingen én bij de ontwikkeling van effectieve managementcompetenties. Is jouw organisatie klaar voor een frisse kijk op leiderschap? Of wil je leiderschap naar een hoger niveau tillen? Ontdek de mogelijkheden bij Schouten & Nelissen.


Leiderschapsontwikkeling in je organisatie

Wij zijn expert op het gebied van het ontwerpen en begeleiden van ontwikkeltrajecten, gericht op het doorbreken van gedragspatronen van managers en leidinggevenden. Elke organisatie en elk ontwikkelvraagstuk is uniek. Als klant ben jij expert op de inhoud, wij analyseren daarom samen met jou de specifieke situatie en kijken wat de beste aanpak is om jouw organisatie op het gebied van leiderschap duurzaam te laten ontwikkelen.

"De vaardigheid leiders te ontwikkelen die in staat zijn te navigeren in een toenemend complexere wereld, is een strategische prioriteit en een competitief voordeel"

- The Leadership Circle

 


The Leadership Circle™

Een krachtig ontwikkelinstrument bij organisatieontwikkeling

Wij gebruiken dit model om richting te bepalen over ‘waar sta ik en waar wil ik heen’ als individu en als organisatie. The Leadership Circle™ is een internationaal door top executives gebruikt model waarmee je in één oogopslag kunt zien welk gedrag werkt, wat niet werkt, en vooral waarom dat zo is.
Zo vergroot je je zelfbewustzijn als individu en als organisatie op het gebied van:

  • Creatieve vaardigheden — Wat is jouw(persoonlijke) leiderschapsstijl? Hoe zet jij aan tot organisatieverandering?
  • Reactieve neigingen — Welke overtuigingen beperken jouw effectiviteit als leider? Wanneer ben je voorzichtig in plaats van creatief? In welke situaties bescherm je jezelf en zit je vruchtbare interactie in de weg?

Meer over TLC op Schouten Global


Teamcoaching voor leidinggevenden

Teamcoaching is een effectieve aanpak om een groep managers of leidinggevenden te ontwikkelen. Dit kan rondom een specifiek thema (denk bijvoorbeeld aan klantgerichtheid of leiderschap) maar ook ter bevordering van een betere samenwerking. Niet alle managers hoeven hetzelfde vertrekpunt te hebben maar Schouten & Nelissen werkt met leiderschapscoaching wel naar een gezamenlijk eindniveau toe.


Sparren met adviseur?

Weten wat teamcoaching op het gebied van leiderschap kan betekenen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze coach adviseurs en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Visionair leiderschap

De top managet, het middle management leidt! Het accent ligt op visionair leiderschap. In de praktijk blijkt dit tegen te vallen.

Lees verder