Professionalisering van docenten in het primaire onderwijs

Als docent ben je enthousiast en wil je je graag inzetten voor jouw leerlingen en de hele school. Je wil trots zijn op jouw werk, op iedere kleine of grote vooruitgang die een kind in jouw klas maakt. Dat je ze weer een stapje verder hebt geholpen en daar intens van geniet.  Met de enorm hoge werkdruk van tegenwoordig is dat geen koud kunstje. Dit vraagt om energie die je ergens anders vandaan moet halen. Dit is de gelegenheid om even voor jezelf te kiezen.

Kies voor jezelf én jouw leerlingen

Eén keer in de twee weken op vrijdag even ontspannen in de collegebanken van Schouten & Nelissen University om daar nieuwe kennis op te doen die je die maandag daarop direct in praktijk kunt brengen. Je kiest daarmee eigenlijk niet eens zozeer enkel voor jezelf, maar ook voor jouw leerlingen, jouw collega’s en de directie. Je laat zien dat je hart hebt voor het vak en graag in ontwikkeling wil blijven. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Wist je dat?

  • Als docent in het primair onderwijs moet je je vanaf 2017 registeren in het Lerarenregister. Door een module of master te volgen kun je op die manier al thema’s van de (her)registratie afdekken.
  • De schoolleider mag 10% van zijn werktijd (1659) uur besteden aan deskundigheidsbevordering.
  • Sinds 2015 krijgen docenten meer studietijd voor een master: voorheen 4 uur en nu 8 uur.