Mindfulness

Wat is mindfulness? En past een mindfulness training wel bij mij? Je zoekt een manier om aan de automatische piloot te ontsnappen. Jij wilt voor de volle honderd procent aanwezig zijn in je leven en er met meer aandacht van genieten. Met mindfulness schep je ruimte voor jezelf, waardoor je bewuste keuzes kunt maken en effectief handelt. Het helpt je meer innerlijke rust en ontspanning te ervaren. In een mindfulness training ga je aan de slag met diverse aandachtsoefeningen. En leer je hoe mindfulness kan bijdragen aan het doorbreken van jouw ongewenste gewoontepatronen.

Ervaar rust in de dagelijkse drukte

Mindfulness betekent aandacht geven aan het hier en nu, en zonder oordeel accepteren van wat zich aandient. Je ontwikkelt mindfulness door het veel te oefenen en toe te passen in je werksituatie en je privéleven. Met mindfulness schep je ruimte voor jezelf, waardoor je bewuste keuzes maakt en effectief handelt. Je reageert milder en ervaart meer innerlijke rust. Zo krijg je meer ruimte voor ontspanning en creativiteit.


Wat bereik je met Mindfulness?

 • Je ervaart minder stress en kunt beter omgaan met stress.
 • Je hebt meer plezier in je werk en leven en creëert een betere werk-privébalans.
 • Je ervaart meer rust en ontspanning in de dagelijkse drukte.
 • Je vergroot je persoonlijke effectiviteit en kunt hierdoor efficiënter werken.
 • Je vindt plezier terug in je werk en kunt zelfs een burn-out voorkomen.
 • Je werkt actief aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Je voelt je vitaal en krijgt meer energie.
 • Je kunt je beter concentreren en focussen, wat leidt tot meer productiviteit.

 

(Deel)vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk

Het is wetenschappelijk bewezen dat mindfulness bijdraagt aan minder stress. Voor de training Mindfulness MBSR is een (deel)vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk. Kijk of jouw zorgverzekeraar een training vergoedt.


Wat betekent mindfulness?

Mindfulness betekent aandacht geven aan het hier en nu. Zonder oordeel accepteren van wat is. Je schept ruimte voor jezelf, maakt daardoor bewuste keuzes en en ervaart meer innerlijke rust. Meer over wat is mindfulness.

Op zoek naar een mindfulness training of cursus? 

In een training of cursus ga je aan de slag met diverse meditatievormen en aandachtsoefeningen die je kunt toepassen op je werk en privé. Lees meer over een cursus mindfulness of bekijk de trainingen in het overzicht hieronder. 


Boekentips over Mindfulness

 • Mindfulness
  Leer in de 'zijn-stand' te komen én blijven.

 • Mindfulness op het werk
  Voel je gelukkiger en meer ontspannen. Ga doelgericht te werk en krijg meer voor elkaar.

Mindfulness trainingen

Ga gezond om met stress, veranderingen en uitdagingen