Wat is mindfulness?

In onze drukke levens is zo weinig tijd om even stil te staan bij jezelf of tijd om even een pas op de plaats te maken. We staan voortdurend in een ‘doe-stand’ en zijn steeds bezig iets voor elkaar te krijgen. Met Mindfulness leer je in de 'zijn-stand' te komen en te blijven. Je gaat je eigen gewoonte- en reactiepatronen herkennen en hier beter mee omgaan. Zo zul je je minder ‘geleefd’ voelen en kun je meer genieten van het hier en nu.

Wat betekent mindfulness?

Mindfulness betekent aandacht geven aan het hier en nu. Zonder oordeel accepteren van wat is. Je schept ruimte voor jezelf, maakt daardoor bewuste keuzes en en ervaart meer innerlijke rust. In een training ga je aan de slag met diverse meditatievormen en aandachtsoefeningen. Daarbij leer je hoe mindfulness kan bijdragen aan het doorbreken van jouw ongewenste gewoontepatronen. Wat is mindfulness voor jou?

 


Werk aan je mindfulness

Iedereen kan het

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mindfulness, ook wel eens geschreven als mindfullness, echt werkt! En gelukkig kan iedereen het leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze praktische methode leert ons om onaangename gevoelens toe te laten en er ruimte voor te maken. Op deze manier doorbreek je ineffectieve gewoontes en vergroot je je persoonlijke effectiviteit.