Nieuws

BOEKLANCERING ‘DE HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE, DEEL 2’

27 september om 16:00 uur bij Schouten & Nelissen te Zaltbommel

Snelle veranderingen, nieuwe kansen, en toenemende concurrentie. Organisaties staan voor complexe vraagstukken die het business model bedreigen. Dus we implementeren methoden, blussen brandjes, bestrijden symptomen. Maar we lossen het vraagstuk niet echt op. In veel organisaties blijkt dat het met het implementeren van modieuze managementconcepten zoals agile managen en zelfsturende teams juist van kwaad tot erger gaat.

Onze neiging om bij dilemma’s voor de korte termijn en een beperkte scope te kiezen is hier de oorzaak van. Om dat te doorbreken en beter samen te werken, zijn er mensen met leiderschap nodig.

Jij als CEO, bestuurder of manager van je organisatie kan die leiderschapsrol op je nemen. Systeemdenken en co-creatie helpen je om gezamenlijk het grote plaatje van de organisatie te zien en problemen en kansen in hun volledige context en samenhang te bekijken.

Wil je hier meer over weten? Kom dan naar het gratis boeklancering event van ‘De High Performance Organisatie - Mens, Motivatie, Talent en Gedrag’ bij Schouten & Nelissen.

Dit boek is het tweede deel van een eerder verschenen boek van auteur Jan-Dirk den Breejen over het toekomstbestendig maken van je organisatie. Jan-Dirk schreef het samen met drie vakspecialisten: Nathalie Hazenberg, changemaker bij ABN AMRO, Antony Meijer zu Slochtern, CEO van Innovation Booster en HRD-specialist Harriet Kuipers.

"De kracht van Jan-Dirk den Breejen zijn benadering van de High Performance Organisatie is het stimuleren van leidinggevenden om aan te sluiten op de kwaliteiten, capaciteiten en ambities van de medewerkers. Als medewerkers een centrale rol krijgen bij veranderingsprocessen (co-creatie), worden veranderingen gezien als inspirerende uitdagingen en vergroot het rendement van de organisatie.”

Albert Rodenboog Directeur Productie en lid Executive Committee bij PostNL

De Boeklancering vindt plaats op 27 september in Zaltbommel met presentaties van het auteursteam en Liesbeth Kaashoek (Executive Board Member PostNL), gevolgd door een rondetafelsessie met Camiel Gielkens (CEO van Schouten & Nelissen).

Ben je CEO, MT-lid, directeur, bestuurder of manager en wil je deelnemen aan dit gratis event, stuur dan een e-mail naar jan.dbreejen@sn.nl of bel met Jan-Dirk: 06-30417619

Jan-Dirk den Breejen is business development manager bij Schouten & Nelissen voor het domein Leiderschap. In 2009 verscheen zijn eerste boek ‘De High Performance Organisatie’. In 2017 verscheen het eerste deel van de tweede druk met als subtitel Leiderschap, strategie, beleid & cultuur. Management van leren en veranderen. Meer over deel 1 van 'De HPO' lees je hier.

Lees verder

Schouten Global breidt Europese business uit met Schouten Roemenië

Boekarest - Schouten Global betreedt de Roemeense markt door een nieuwe samenwerking met Focus Plus, een bekend lokaal trainingsbedrijf met meer dan 12 jaar ervaring. Samen vormen zij Schouten Roemenië. Schouten Global heeft kantoren in Nederland, Rusland, Polen en China, en levert diensten in 60 verschillende landen. Schouten Roemenië vormt nu het zesde kantoor in Europa.

Schouten Global heeft veel ervaring met internationale samenwerkingen met lokale partijen van hoge kwaliteit. Onder de clientèle kunnen internationale organisaties binnen de High Tech, Financiële services, Retail, Olie en Gas, Productie, Agro en Food en Automotive sectoren worden gerekend. “Roemenië is een interessante markt voor onze services omdat de behoefte aan trainingen in het zakenleven erg toeneemt”, legt Camiel Gielkens, CEO Schouten & Nelissen, uit. “Het land heeft een aantrekkelijk economisch klimaat, waardoor steeds meer bedrijven, vooral in de IT&C en service sector, zich er vestigen. Door de samenwerking met het lokale team van experts van Focus Plus en het vormen van Schouten Roemenië zetten we een nieuw kantoor op dat uit moet gaan groeien tot een regionale hub. Van daaruit bedienen we de Europese markt nog beter.”

Focus Plus is een bekend trainingsbedrijf in de Roemeense markt, met op maat gemaakte consultancy en trainingsprogramma’s. Ze hebben al meer dan 10.000 uur training verzorgd. In portfolio zitten klanten uit verschillende industrieën, zoals Olie en Gas, Tabak, (Fris-)Drank, Retail en IT&C. Het netwerk en de expertise van het team is een belangrijke reden geweest voor de samenwerking. Iulian Chihaia, Managing Partner en senior trainer bij Focus Plus: “Ons bedrijf is gegroeid vanuit onze passie. Met onze ervaring uit de corporate business hebben we trainingen opgezet. We zijn trots dat we nu na meer dan 12 jaar een indrukwekkend portfolio opgebouwd hebben. Met Schouten Roemenië nemen we de volgende stap in onze groei.”

Schouten Global biedt op internationale schaal opleidingen en trainingen zoals programma’s voor soft skills, team performance en leiderschapsontwikkeling. Het doel van Schouten Global is om Schouten Roemenië te positioneren als hét consultancy bedrijf voor de CEE regio. Chihaia: “We kijken uit naar het werken met de tools en technieken van de trainingen van Schouten Global. We zijn er zeker van dat de structuur van de trainingen en de services een game-changer zijn. Het gebruik van de nieuwste technieken heeft ons overtuigd. Samen vormen we een sterke nieuwe speler in de markt.”

Lees verder

Schouten & Nelissen lanceert Archipel: het label om leren en ontwikkelen nóg toegankelijker te maken.

Schouten & Nelissen lanceert Archipel, een nieuw label waarmee leren en ontwikkelen voor organisaties nog toegankelijker wordt gemaakt. Archipel ontzorgt organisaties en HR-managers met een onafhankelijk online leerplatform en ondersteuning voor alle administratieve handelingen rondom de groei en ontwikkeling van mensen.

Archipel ondersteunt de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties met een onafhankelijk online leerplatform. Het platform bestaat uit een aantal elementen: een brede keuze aan leervormen, logistieke en administratieve ondersteuning en inzicht in leerbehoeftes. Omar Fouab, Managing Director Archipel: “De naam Archipel weerspiegelt deze elementen: ze kunnen als losse eilandjes apart worden gebruikt, maar samen als eilandengroep vormen ze een groter geheel. Klanten kiezen de best passende delen.”

Op het platform van Archipel kan een organisatie alle vormen van leren aanbieden die zij graag aan de ontwikkeling van hun medewerkers willen toevoegen. Zo wordt het blijvend leren gestimuleerd en toegankelijker. Iedere aanbieder van trainingen kan aan het platform toegevoegd worden. Het platform is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. In drie clicks is duidelijk welke leerinterventie het beste past in de persoonlijke ontwikkeling en groei van individuele medewerkers. Teams werken online en offline meer samen en ontwikkelen zich door helder inzicht in de competenties en groeikansen van mensen.

Ontwikkelcultuur stimuleren

Archipel zorgt voor de administratieve processen; facturatiestromen, onderhandelen met leveranciers, maatwerkopdrachten. Zo worden HR-managers en teamleiders ontlast. Daarnaast krijgen ze inzicht in het gebruik van het platform. Er wordt data bijgehouden over welke trainingen medewerkers volgen en welke leerbehoefte er is. Omar: “We willen samenwerken met organisaties en de service bieden die bij hen past. Maatwerk dat snel en modulair aan te passen is. Wanneer we aan de hand van de data verbeterkansen zien, dan geven we daar ongevraagd advies over. We willen organisaties helpen om een ontwikkelcultuur te creëren.”

Archipel duikt in het diepe

Voordat Archipel als losstaand merk bestond, bood Schouten & Nelissen al een online leerplatform aan. Alleen was het niet duidelijk of daarop ook andere aanbieders van trainingen en opleidingen konden worden weergegeven. Omar: “Voor veel klanten was niet duidelijk dat Schouten & Nelissen een onafhankelijk leerplatform kon bieden. Ze dachten dat alleen eigen opleidingen en trainingen beschikbaar waren op het leerplatform. We lanceren nu het nieuwe label zodat we nadrukkelijk uitdragen dat het om een onafhankelijk platform gaat.”

Archipel, groeien zonder grenzen.

Het team en het platform staan vanaf vandaag klaar.

Over Archipel

Archipel is partner in het opzetten, onderhouden en ontwikkelen van online leerplatformen met hoge kwaliteit leerinterventies. Op het niveau van individu, team en organisatie. Het Archipel team bestaat uit 35 mensen en streeft ernaar om klanten optimaal te ondersteunen en mensen, teams en organisaties te helpen bij hun ontwikkeling. Archipel is onderdeel van Schouten & Nelissen, de leer- en ontwikkelspecialist. www.archipel.academy

Over Schouten & Nelissen

Het familiebedrijf Schouten & Nelissen is partner in de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Met een uitgebreid aanbod trainingen en oplossingen op het gebied van leiderschap & management, vitaliteit & stress en persoonlijke effectiviteit. De organisatie is wereldwijd actief in meer dan 50 landen met merken als Schouten Global, Schouten University of Applied Sciences, Burn inn, Uitgeverij Thema en Archipel. Op het hoofdkantoor werken circa 270 professionals en de groep beschikt over een internationaal netwerk van meer dan 700 ervaren trainers, coaches en consultants. www.sn.nl

Lees verder

Schouten Global en OSRAM winnen prijs voor internationaal leiderschapsprogramma

Jaarlijks reikt de internationale ATD (Association for Talent Development) de prestigieuze Excellence in Practice Awards uit. Dit jaar ontvingen OSRAM en Schouten Global een award voor het Essentials of Leadership Program (ELP). Op 20 mei werd de prijs overhandigd tijdens het internationale ATD-congres in Washington D.C.

Om de prijs te winnen, moet een organisatie concrete en meetbare resultaten van een ontwikkelprogramma laten zien. Het programma moet bijdragen aan de oplossing van een strategisch organisatievraagstuk. En het moet aansluiten bij andere trajecten die bijdragen aan de verbetering van prestaties.

Inhoud van het programma

Schouten Global ontwikkelde 4 jaar geleden in samenwerking met de Global Learning & Development-afdeling van OSRAM een blended leiderschapsprogramma: het Essentials of Leadership Program. Dit programma kwam voort uit strategische HR-doelen van OSRAM. Managers versterken in leiderschap. Qua mindset en vaardigheden. Beide zijn essentieel om mee te kunnen bewegen met de snel veranderende markt en om te kunnen innoveren.

Het gaat dan om vaardigheden zoals het vermogen om beslissingen te nemen en het kunnen omgaan met veranderingen. En de ontwikkeling van een mindset om zichzelf, medewerkers en teams sterker te maken. Met het ELP-programma leren startende leiders op een bij de OSRAM-strategie passende manier invulling te geven aan hun nieuwe rol.

Resultaten

De resultaten worden na afloop gemeten met een impactmeting en zijn indrukwekkend. Deelnemers waarderen de training met een 8,7 en bijna 100% geeft aan meer vertrouwen te hebben in de eigen leiderschapsvaardigheden. Daarnaast geven de managers van de deelnemers in een effectmeting aan dat zij bij deelnemende medewerkers duidelijk een groei zien in hun rol als leider.

Reacties OSRAM & Schouten Global

Susanna Schmid-Elsaesser, Senior Consultant Leadership Development bij OSRAM: ‘Ik ben heel trots dat we de prijs ontvangen. Ik kijk ernaar uit om de award persoonlijk in ontvangst te nemen, samen met de vertegenwoordigers van Schouten Global. Voor mij is het een erkenning en waardering voor onze gezamenlijke inspanningen om een ​​leiderschapsprogramma met een grote impact op onze organisatie op te zetten.’

Anke Baak, Vice President Schouten Global: ‘Wij zijn trots dat we met dit - in co-creatie ontwikkelde - programma een significante bijdrage kunnen leveren aan het versterken van de leiders van OSRAM. Ontzettend mooi dat we de organisatie écht kunnen helpen bij het behalen van strategische doelen. En het is natuurlijk geweldig dat we nu internationale waardering krijgen voor het programma!’

Deelnemer Alena Turiaková, Global Marketing Manager, over het programma: ‘De ELP heeft mijn verwachtingen overtroffen: een geweldige coach en een team van motiverende en inspirerende OSRAM-collega's uit verschillende landen en afdelingen.’

Download case-brochure - PDF

Over OSRAM

OSRAM, gevestigd in München, is een toonaangevend internationaal hightechbedrijf met een geschiedenis van meer dan 110 jaar. De producten zijn voornamelijk gericht op halfgeleiders gebaseerde technologieën en worden gebruikt in zeer uiteenlopende toepassingen, variërend van virtuele realiteit tot zelfrijdende voertuigen en van smartphones tot intelligente verlichtingsoplossingen binnen netwerken in gebouwen en steden. Bij OSRAM werken ongeveer 26.200 werknemers over de hele wereld. In het boekjaar 2018 genereerde het een omzet van meer dan € 3,8 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt en München.

Over Schouten Global

Schouten Global is een internationale speler op het gebied van Learning en Development, en onderdeel van Schouten en Nelissen. Schouten & Nelissen is een familiebedrijf, opgericht door Jan Schouten in 1980, en heeft 39 jaar ervaring in ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Met het internationale label Schouten Global is de organisatie wereldwijd actief in meer dan 50 landen.

Lees verder

Schouten & Nelissen en TinQwise Immersive trainen én meten soft skills in VR

Leer- en ontwikkelspecialist Schouten & Nelissen en creatief bureau TinQwise Immersive bundelen hun krachten: vanaf nu is het mogelijk om soft skills in virtual reality te trainen én objectief te meten.

Schouten & Nelissen traint jaarlijks meer dan 10.000 professionals in soft skills. Van persoonlijke effectiviteit tot leiderschapsvaardigheden en leren omgaan met stress en werkdruk. Evelien Wintermans, learning en development specialist bij Schouten & Nelissen zoekt continu naar nieuwe manieren om soft skills effectiever te trainen.

Evelien: “Virtual Reality is een aantrekkelijk middel om gedrag te veranderen als je het goed inzet. Maar we wilden meer. We zochten ook naar een ander belangrijk aspect om de ontwikkeling van soft skills te stimuleren. Namelijk: feedback. En bij die didactische wens startte de technologische uitdaging. Zo kwamen we in contact met TinQwise Immersive.”

Ontspannen presenteren in VR

Jean-Luc Laval van TinQwise Immersive: “Wij zijn gespecialiseerd in ervaringen waar je van leert. Wij zien virtual reality niet als het ultieme doel, maar als een manier om je leerdoel te bereiken door te ervaren. Voor ons was de vraag: Hoe kunnen we iets subjectiefs als feedback objectief maken? In dat geval is VR heel erg geschikt, juist omdat je alles kunt meten.” Schouten & Nelissen besloot om te beginnen met een veelgevraagde training: Ontspannen presenteren. Jean-Luc: “We hebben samen gekozen wat we wilden trainen en meten en dat zijn we op maat gaan maken.”

In de ‘Ontspannen presenteren in VR’ app sta je in een grote zaal die gevuld is met publiek. Het publiek reageert in real-time op jouw performance. Spreek je te zacht? Dan zal het publiek vragen of het wat harder kan. Spreek je te eentonig? Dan zal het publiek zich hierover uitspreken. Kijk je niet genoeg naar de aanwezigen? Dan wordt de zaal rumoerig. De levensechte ruimte in combinatie met het interactieve publiek bezorgt je hetzelfde gevoel dat je in een echte zaal ook hebt.

Objectieve feedback

De applicatie geeft daarnaast een objectief oordeel over elke presentatie. Jean Luc: “We meten bijvoorbeeld of en hoe lang je het publiek aankijkt tijdens de presentatie, hoe hard of zacht je spreekt en of je intonatie verandert tijdens de presentatie. Aan het einde van de presentatie krijg je al deze informatie gepresenteerd in een aantal grafieken en in de vorm van een heatmap. Deze heatmap geeft je op een visuele manier inzicht in jouw kijkrichting.”

Evelien: “Deelnemers ervaren tijdens het trainen met VR de spanning die ze normaal gesproken ook hebben bij het geven van een presentie. Daardoor kunnen we nόg effectiever trainen. Dat is wetenschappelijk aangetoond. We kijken daarom nu ook naar andere soft skills die we met behulp van VR kunnen gaan trainen.”

Meer weten?

Ontdek onze visie op VR in een uitgebreid artikel van Evelien Wintermans. Zelf de VR-app ervaren? Dat kan in onderstaande demovideo van TinQwise Immersive.

Over TinQwise Immersive

Iedereen heeft het in zich om te groeien. TinQwise Immersive daagt mensen uit door altijd de grenzen op te zoeken van didactiek, technologie & creatie. Zij maken vernieuwende leerervaringen die het beste uit een groep halen. 

Over Schouten & Nelissen

Het familiebedrijf Schouten & Nelissen is partner in de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Met een uitgebreid aanbod trainingen en oplossingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, leiderschap & management en vitaliteit & stress. De organisatie is wereldwijd actief in meer dan 50 landen met merken als Schouten Global, Schouten University of Applied Sciences, Burn inn en Uitgeverij Thema. Op het hoofdkantoor werken circa 270 professionals en de organisatie beschikt over een internationaal netwerk van meer dan 700 ervaren trainers, coaches en consultants.

Lees verder

Schouten & Nelissen versterkt samenwerking met New Heroes

Zaltbommel – Schouten & Nelissen versterkt de samenwerking met New Heroes. De beproefde en wetenschappelijk onderbouwde trainingen van Schouten & Nelissen worden gecombineerd met effectieve en activerende online leerreizen van New Heroes. Hiermee maken beide partijen leren toegankelijker, leuker en effectiever.

Met de samenwerking wordt gezamenlijk trainen in een groep gecombineerd met e-learning, e-doing, scans, (online) feedbackinstrumenten en persoonlijke (e-)coaching. Door een gevarieerde mix aan leervormen aan te bieden, sluiten trainingen nog beter aan op specifieke leervoorkeuren en –wensen van deelnemers. Zo wordt leren toegankelijker, leuker en effectiever.

Vernieuwing en innovatie

Leren gebeurt allang niet meer alleen in klassieke trainingssettings. De behoefte om ‘flexibel’ te leren is explosief gestegen en zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Camiel Gielkens, CEO van Schouten & Nelissen: ‘Met de verdere samenwerking blijven we werken aan vernieuwing en innovatie om onze naam als hoogwaardige en toonaangevende partner in het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties ook in de toekomst waar te kunnen maken.’

Flexibel leren

Permanente educatie is door de continue maatschappelijke veranderingen noodzakelijk. De druk om je voortdurend aan te passen aan nieuwe taken en rollen is hoog. Er wordt een beroep gedaan op de wendbaarheid en flexibiliteit van mensen, in zowel werk- als privé. Het online leerplatform van New Heroes faciliteert deze ontwikkeling. Jorn van Wijk, CEO van New Heroes: ‘We zijn blij en trots dat onze effectieve en activerende online leerreizen onderdeel gaan uitmaken van de hoogwaardige trainingen van Schouten & Nelissen. Ik ben ervan overtuigd dat deelnemers nog beter worden gefaciliteerd in hun persoonlijke ontwikkeling.’

Over New Heroes

New Heroes is een initiatief van Jan Schouten, ook oprichter van Schouten & Nelissen. New Heroes heeft een groot aanbod online leerreizen voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen, verdeeld over acht hoofdthema’s: communicatie, makkelijker werken & leven, teams, helder denken, leven & loopbaan, management & leiderschap, commercie en diversiteit.

Over Schouten & Nelissen

Het familiebedrijf Schouten & Nelissen is partner in de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Met een uitgebreid aanbod trainingen en oplossingen op het gebied van leiderschap & management, vitaliteit & stress en persoonlijke effectiviteit. De organisatie is wereldwijd actief in meer dan 50 landen met merken als Schouten Global, Schouten University of Applied Sciences, Burn inn en Uitgeverij Thema. Op het hoofdkantoor werken circa 270 professionals en de groep beschikt over een internationaal netwerk van meer dan 700 ervaren trainers, coaches en consultants.

Lees verder

Hoge klanttevredenheid resulteert in nieuwe Cedeo-erkenning

Wie trainingen, coaching of maatwerk ontwikkeltrajecten afneemt, wil verzekerd zijn van goede kwaliteit. Maar hoe maken HR- en L&D-professionals een juiste keuze uit het enorme aanbod? Met onderzoeken naar de klanttevredenheid maakt Cedeo alvast een eerste selectie. Ongeveer 800 van de ruim 10.000 HR-dienstverleners zijn door Cedeo erkend. Deze maand is ons keurmerk vernieuwd.

‘Schouten & Nelissen is al ruim 20 jaar in het bezit van een Cedeo-erkenning. Met een score boven de 90% klanttevredenheid in bijna al die jaren,’ zegt Hyacinthe van Emst, Adviseur bij Cedeo. ‘De waardering blijkt verder gestegen in het meest actuele onderzoek. Daarmee toont Schouten & Nelissen wederom aan al jaren een betrouwbare partner in leren en ontwikkelen te zijn, die meebeweegt op veranderende vragen vanuit de markt.’

Sterke aanpak

Camiel Gielkens, CEO van Schouten & Nelissen: ‘Ik ben ontzettend blij met de vernieuwde erkenning. Dagelijks zetten we ons in voor duurzaam resultaat bij en met onze klanten. We doen er dan ook alles aan om impactvolle ontwikkeltrajecten te verzorgen door te meten, resultaatgerichte interventies aan te bieden en zo significant bij te dragen aan het succes van onze klanten. De hoge klanttevredenheid bewijst dat onze aanpak werkt! We kijken ernaar uit om mensen, teams en organisaties te blijven ontwikkelen. Nu en in de toekomst.’

Over de Cedeo-erkenning

Cedeo biedt hét keurmerk voor de Nederlandse HR-sector. Een erkenning betekent dat minimaal 80 procent van de klanten ‘tevreden tot zeer tevreden’ is over de kwaliteit en de dienstverlening. Deze beoordeling is altijd actueel, want om de Cedeo-erkenning te behouden moeten aanbieders tweejaarlijks een nieuw klanttevredenheidsonderzoek afsluiten. Natuurlijk met een positief resultaat. Cedeo is een onafhankelijke instantie.

Lees verder

1 op de 5 werknemers ervaart ongewenst gedrag

Een groot deel van de beroepsbevolking heeft te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer (20%). Van die groep geeft een derde aan te maken te hebben met intimidatie en/of pesten. Dat blijkt uit het onderzoek Werkstress of werkplezier dat Schouten & Nelissen liet uitvoeren onder ruim 1300 werkenden.

De 5 vormen van ongewenst gedrag zijn, in volgorde van mate waarin het voorkomt.

20% - Intimidatie
12% - Pesten
7% - Discriminatie
4% - Ongewenste seksuele aandacht
1% - Geweld van collega’s of leidinggevenden

Het ervaren van een hoge werkdruk en uitputting op het werk heeft een belangrijke relatie met ongewenst gedrag. Van de mensen die aangeven uitgeput te zijn, geeft maar liefst 30% aan te maken te hebben met intimidatie. Het contrast is groot: van de mensen die niet uitgeput zijn, heeft slechts 12% te maken met intimidatie. Daarnaast blijkt er een relatie is tussen de ervaren werkdruk en pesten. 24% van de mensen die aangeeft veel werkdruk te hebben, ervaart pestgedrag op het werk. Dit ten opzichte van de medewerkers die weinig werkdruk ervaren, hiervan geeft slechts 14% aan pesten te ervaren op de werkvloer.

Jessica van Wingerden, Directeur Organisatieontwikkeling bij Schouten & Nelissen, over de resultaten: ‘Het is confronterend om te zien dat 1 op de 5 medewerkers in organisaties te maken heeft met ongewenst gedrag. Zeker gezien de impact op het welzijn van medewerkers binnen organisaties.’

Invloed van een positief werkklimaat

Organisaties kunnen samen met medewerkers actief werken aan het succesvol terugdringen van ongewenst gedrag. Dit start met aandacht voor het werkklimaat dat medewerkers binnen teams en de organisatie ervaren.

Van Wingerden:  ‘Uit ons onderzoek blijkt dat medewerkers die een positief werkklimaat ervaren, lager scoren op intimidatie, pesten, cynisme, uitputting en werkdruk. Daarbij zien we dat deze medewerkers meer gemotiveerd zijn, meer eigen initiatief nemen en bevlogen zijn in het werk.’ Een positief werkklimaat is niet vanzelfsprekend. Hoge druk, werkstress en ongewenst gedrag liggen dagelijks op de loer. Het bespreekbaar maken en houden van die onderwerpen is een belangrijk startpunt om problemen op de werkvloer aan te pakken.

Ministerie van SZW en Schouten & Nelissen slaan de handen ineen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft 20 organisaties ondersteund in het bevorderen van een positief werkklimaat. In samenwerking met Schouten & Nelissen doorliepen 20 organisaties een intensief traject. Onder hen afdelingen van McDonald’s, UMC Utrecht en de Rechtspraak.

Van Wingerden: ‘We begeleidden de organisaties 4 tot 6 maanden. We gebruikten hiervoor de wetenschappelijk onderbouwde actieteamaanpak. Een team van mensen uit de deelnemende organisatie ontwikkelt gezamenlijk acties, voert ze uit en ontdekt in de praktijk wat werkt. De resultaten zijn zeer positief.’ Op het congres Grip op een positief werkklimaat dat vandaag, 9 oktober 2018, plaatsvindt, presenteren deelnemers de resultaten.

Lees verder

Camiel Gielkens CEO Schouten & Nelissen

ZALTBOMMEL – Schouten & Nelissen Groep heeft Camiel Gielkens op 1 september 2018 benoemd tot Chief Executive Officer. Gielkens was voor zijn benoeming General Manager bij Schouten China.

Gielkens (13-03-1974) behaalde als bedrijfskundige zijn masterdiploma aan de Nyenrode Business School. Daarna startte hij als business consultant en strateeg bij Stratix Consulting en Reed Elsevier. In 2008 startte hij bij Schouten & Nelissen als senior consultant.

Uitgroeien tot marktleider

In 2012 vervolgde hij zijn carrière binnen de organisatie als General Manager van Schouten China. Hij liet Chinese organisaties kennismaken met de thema’s vitaliteit, leiderschap en persoonlijke kracht. Gielkens gaf leiding aan een internationaal team van 40 mensen. Daarnaast werkte hij zelf als coach bij internationale en Chinese topklanten.

Samen met zijn team adviseerde hij bedrijven, om hun bedrijfsresultaten te verbeteren, innovaties te stimuleren en werkplezier te vergroten. Gielkens zorgde ervoor dat Schouten China, nieuw en onbekend, uitgroeide tot marktleider Learning & Development. In april 2018 droeg hij het stokje over aan Ton Dijkzeul.

Verjonging van het management

Met de benoeming van Camiel Gielkens als CEO kiest de Schouten & Nelissen Groep voor verdere verjonging van haar management en geeft de organisatie ruimte aan talenten binnen de eigen organisatie. Samen met Jan-Hein Schouten (Voorzitter), Paul Hinze (CFO) en Vera van Beek (COO) vormt Gielkens de board van de Schouten & Nelissen Groep.

Gielkens over zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben er enorm trots op mijn benoeming. In mijn nieuwe rol bouw ik samen met onze professionals verder. Met als basis het stevige fundament dat de afgelopen 40 jaar is gelegd. Wij tillen onze partners naar een hoger niveau door inzicht te geven en door de activatie van nieuw gedrag te realiseren. Samen werken we aan een meetbaar resultaat. Dat is precies waar ik me sterk voor ga maken.” 

Lees verder

Accountants kunnen nu PE-punten behalen met de online training Communiceren van New Heroes

Vanaf 3 september 2018 starten online opleider New Heroes en Nagtzaam Accountants & Fiscalisten een unieke samenwerking: alle accountants in Nederland kunnen vanaf dan een deel van hun verplichte jaarlijkse PE-punten online behalen. Dit is uniek in Nederland.

Deze samenwerking biedt accountants de mogelijkheid om de online training Communiceren te volgen bij New Heroes waarbij 10 PE-punten te behalen zijn. Deze punten zijn geaccrediteerd door de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants). Voor het bedrag van euro 599,- krijgen accountants 1 jaar toegang tot het volledige aanbod van New Heroes en 1 uur coaching door een professionele coach. Na het afronden van de training Communiceren in combinatie met een eindtoets wordt het certificaat uitgereikt door Nagtzaam Accountants & Fiscalisten.

In eigen tempo en tijd ontwikkelen

Jorn van Wijk, CEO New Heroes, is ontzettend trots op deze unieke samenwerking. Van Wijk: “Juist in de accountancywereld zien we dat de werkdruk ontzettend hoog ligt. Er wordt veel van accountants gevraagd, zowel op het gebied van flexibiliteit als professionaliteit. Accountants kunnen zich met de online trainingen van New Heroes in hun eigen tempo en tijd ontwikkelen. Het feit dat we PE-punten uitreiken na het afronden van een online training in soft skills is uniek. Wij zijn hiermee de enige in Nederland die dit doen, misschien zelfs wel ter wereld!”

Joris Nagtzaam, mede-eigenaar van Nagtzaam Accountants & Fiscalisten: “New Heroes en Nagtzaam Accountants & Fiscalisten bieden de mogelijkheid om accountants in eigen tijd hun communicatieve vaardigheden te verbeteren. Accountants werken vaak in opdracht van diverse klanten. Naast kennis worden sociale vaardigheden zoals communiceren steeds belangrijker. En daarin kunnen we als beroepsgroep nog veel ontwikkelen. Fantastisch dat nu een PE-waardige online training beschikbaar is die daarin de behoefte kan invullen.

Over New Heroes

Online trainingsspecialist New Heroes is in 2015 opgericht door Jan Schouten, grondlegger van Schouten & Nelissen. New Heroes biedt inmiddels ruim 130 online trainingen aan voor bedrijven en particulieren, van teamleiderschap tot timemanagement en van assertiviteit tot communicatie. Kenmerkend zijn de vele praktijkopdrachten en de hoge mate van effectiviteit. 

Over Nagtzaam Accountants & Fiscalisten

Nagtzaam Accountants & Fiscalisten, met vestigingen in Veghel, Oss en Den Bosch, bestaat dit jaar 35 jaar. Een ervaren en vooruitstrevend kantoor met een duidelijk streven om gezamenlijk te werken aan de toekomst. Niet alleen aan de toekomst van het kantoor maar juist ook aan de toekomst van medewerkers. Een accountant is nou eenmaal nooit uitgeleerd! Nagtzaam - geaccrediteerd voor het geven van cursussen waar PE-punten toegekend worden conform NBA - investeert in zijn medewerkers en geeft ruimte voor het volgen van (beroeps)opleidingen en cursussen. 

Ondernemers hebben niet zomaar een accountant nodig, maar een die precies weet wat er binnen het bedrijf afspeelt en zich naast de cijfers ook laat leiden door ondernemersgevoel. Een accountant met een zodanige ervaring dat hij markten aanvoelt, ontwikkelingen in een vroeg stadium aan ziet komen, samen met de ondernemer kansen ruikt (creëert) en bedreigingen voelt en ombuigt. Eentje die een spiegel voorhoudt, net dát laatste zetje geeft om een bepaalde weg in te slaan en de enthousiasme voor de onderneming de waarde heeft van een zesde zintuig! 

Aan de slag?

Download de leaflet of neem contact op met New Heroes via 073 - 844 99 10 voor meer informatie.

Bekijk leaflet (pdf)

Lees verder