Nieuws

Leergang Coach opgenomen in het Schoolleidersregister PO

De Leergang Coach van Schouten & Nelissen University is door de Commissie Certificering opgenomen in het Schoolleidersregister PO (Primair Onderwijs).

Deze leergang bestaat twee delen: het Opleidingstraject en het Verdiepingstraject. Beide onderdelen zijn afzonderlijk van elkaar opgenomen in het register onder het professionaliseringsthema ‘Persoonlijk Leiderschap’.

Eigen coachingstijl
In de NOBCO/EMC geaccrediteerde Leergang Coach ontwikkelen deelnemers professionele coachingsvaardigheden en een eigen coachingstijl. Zo brengen zij mensen nóg sneller in en krachtiger in beweging. Tijdens het opleidingstraject leren deelnemers hun kracht als coach kennen, waardoor zij met lef, creativiteit en speelsheid op kunnen treden. In het verdiepingstraject worden coachingsvaardigheden verder aangescherpt en worden deelnemers voorbereid op de Proeve van Bekwaamheid.

Alle profesionaliseringsthema’s
Vorig jaar werden de mastermodules ‘Psychologie en verandermanagement’, ‘Basis van kwaliteitsmanagement’, Teamcoaching en groepsinterventies’ en ‘Onderzoek in organisaties’ al opgenomen in het Schoolleidersregister PO en in februari zijn de modules ‘Leren en innoveren’, ‘Psychologie van mensen in organisaties’ en ‘Organisatietheorie en strategisch HRM’ aan dit register toegevoegd. Schoolleiders PO kunnen dankzij de toevoeging van de Leergang Coach nu voor alle professionaliseringsthema’s bij Schouten & Nelissen terecht!

Over het Schoolleidersregister PO
De Stichting Schoolleidersregister PO is opgericht om het beroep van schoolleider in het primair onderwijs te versterken, verder te professionaliseren en om schoolleiders daarbij op verschillende manieren te faciliteren.

Lees verder

Schouten & Nelissen University op Scholingsmarkt van het Schoolleidersregister PO

Op 12 mei a.s. is Schouten & Nelissen University aanwezig op de Scholingsmarkt van het Schoolleidersregister PO. Anje-Marijcke van Boxtel, psycholoog en Director Coaching bij Schouten & Nelissen, geeft op deze dag een workshop met de titel ‘Haal het beste uit elkaar in topteams’.

Zenuwslopend
Wat een groep oceaanzeilers in de uitdagendste zeilrace om de wereld te maken heeft met leiderschaps- en teamontwikkeling?  Op het eerste oog niets, maar Anje-Marijcke van Boxtel laat je in een bevlogen verhaal ervaren hoe je de learnings van dit team kunt gebruiken in je eigen werkpraktijk. Als teamcoach begeleidde Anje-Marijcke Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race, een zinderende zeilwedstrijd rond de wereld. Zenuwslopend, niet alleen door het wedstrijdelement, maar ook omdat je als groep onder moeilijke omstandigheden maximaal moet presteren.

Hogedrukpan
‘Het is een hogedrukpan waarin de teamleden opereren’, vertelt Anje-Marijcke. ‘Veranderlijk weer, onverwachte uitdagingen en elke dag kan compleet anders uitpakken dan je had verwacht. Natuurlijk zitten we op onze werkplekken niet in een zeilboot. Maar we worden wel met soortgelijke uitdagingen geconfronteerd. Ook wij werken in een wereld waarin de omstandigheden sneller dan ooit veranderen. En ook van ons wordt verwacht dat we ons razendsnel aanpassen en verbeteren om de competitie aan te kunnen. Daarom moeten we sterke, solide teams bouwen waarin mensen elkaar wat gunnen en open communiceren. Als zeiler kun je wel in je eentje een snel lijntje trekken, maar als niemand het roer omgooit, het zeil aanhaalt en de kiel klapt, ben je nergens. En zo werkt het ook binnen onze organisatie teams.’

Startschot
Prachtig filmmateriaal en inspirerende verhalen, waarmee Anje-Marijcke je ook laat nadenken over jouw rol als leider én teamlid.’ Hoe ga je om met teleurstellingen? Hoe creëer je optimale teams? Hoe haal je het beste uit jezelf en elkaar?’. Een startschot voor je volgende etappe in het creëren van high performing teams.

Schouten & Nelissen University
Bij Schouten & Nelissen University kunnen schoolleiders NVAO geaccrediteerde masters op het gebied van Human Development en Kwaliteitsmanagement volgen. Daarnaast bieden we ook losse mastermodules die zijn ingeschreven in het Schoolleidersregister PO, en waarmee je invulling kunt geven aan diverse professionaliseringsthema’s. 

Bekijk de opleidingen

Lees verder

4 op de 10 medewerkers vinden hun werk niet zinvol

Maar liefst vier op de tien medewerkers ervaren hun werk als niet zinvol. Zij zijn minder bevlogen in hun werk, hebben geen regie en laten hun baan niet aansluiten op hun drijfveren en talent. Hierdoor zijn zij minder gelukkig dan medewerkers die hun werk wel zinvol vinden. Dit blijkt uit onderzoek van Schouten & Nelissen onder 1900 werknemers.

Geluk voorspeller 
Het onderzoek toont aan dat zinvol werk een belangrijke voorspeller is van bevlogenheid en het geluk van medewerkers. Slechts een derde van werkend Nederland is gelukkig en bevlogen in het werk. Het werk inspireert hen en geeft energie en betekenis.

61% van de niet-gelukkige medewerkers vindt het werk niet zinvol, terwijl 82% van de gelukkige medewerkers het werk juist als zinvol ervaart. 72% van de gelukkige medewerkers bevlogen tegenover slechts 6% van de niet-gelukkige medewerkers. Daarnaast heeft 39% van de niet-gelukkige medewerkers moeite om het werk thuis los te laten, bij gelukkige medewerkers is dit 2%.

Betekenis, bevlogenheid en balans   
Jessica van Wingerden, directeur Schouten Research: ‘Betekenisvol werk, bevlogenheid, eigen regie, ontplooiingsmogelijkheden en een goede werk-privé balans zijn belangrijke factoren voor gelukkige medewerkers. De onderzoeksresultaten tonen aan dat er op deze gebieden nog veel te winnen is.’

‘De geluksbeleving van medewerkers heeft direct impact op de kwaliteit van het werk,’ gaat Jessica verder. ‘Het is daarom belangrijk dat werkgevers investeren in de randvoorwaarden die bepalend zijn voor betekenisvol werk en daarmee het geluk van medewerkers.’

Hoe vergroot je werkgeluk?
‘Deel met de medewerkers wat de organisatie wil zijn en bereiken en bespreek hoe medewerkers daar individueel aan kunnen bijdragen,’ legt Jessica uit. ‘Faciliteer medewerkers daarnaast in de zoektocht naar hun werkwensen, investeer in ontplooiingsmogelijkheden en bied ruimte voor een goede werk-privé balans.’   

‘Medewerkers moeten ook zelf regie nemen en zorgen dat hun passie en talenten tot hun recht komen in hun baan door hierover het gesprek aan te gaan met hun leidinggevenden. Dit verbetert niet alleen de geluksbeleving en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, maar komt ook direct ten goede aan de creativiteit, innovatiekracht en prestaties van organisaties.’   

Onderzoek
Werknemers die gelukkig zijn, maken het verschil voor organisaties. Schouten & Nelissen meet daarom jaarlijks het geluk van werkend Nederland. Het onderzoek ‘De Happitest’ is onder 1900 medewerkers in diverse branches uitgevoerd door Schouten & Nelissen.

Een overzicht van de onderzoeksresultaten vind je in de infographic (pdf).

Lees verder

Anje-Marijcke van Boxtel en Jitske Kramer keynote sprekers op 2 congressen

Anje-Marijcke van Boxtel, psycholoog en Director Coaching bij Schouten & Nelissen, en Jitske Kramer, auteur bij onze uitgeverij THEMA, zijn keynote sprekers op twee congressen rondom projectmanagement. Projectmanagement Parade en Diversity in Project Management vinden plaats op 10 en 11 april.

Projectmanagement Parade 2017 staat in het teken van “Betere projecten voor een betere wereld: maak het verschil als team.” Het gaat in op vragen als: Hoe kun je als team meer dan de som der delen zijn? Waarom is diversiteit belangrijk en hoe creëer je dat? Welke rol speelt sturing en macht? Is de methode afhankelijk van het team? Projectmanagement Parade is een initiatief van IPMA-NL, de branchevereniging voor projectmanagement in Nederland.

Het internationale congres Diversity in Project Management gaat in op het thema: “Diverse project teams deliver better projects for a better world; Gender and Beyond”. Het congres wordt voor de eerste keer georganiseerd door onder andere The International Project Management Association (IPMA) and CKC Seminars.

Over de keynote sprekers
Corporate antropoloog Jitske Kramer opent de events Projectmanagement Parade en Diversity in Project Management (dag 2) met een gezamenlijke keynote over de waarde van inclusie en diversiteit in cultuur en welk effect dit heeft op projectmanagers en projectteams. Zij schreef onder andere de boeken 'Deep Democracy' en 'De Corporate Tribe'. Deze laatste werd verkozen tot Managementboek van het Jaar 2016.

Anje-Marijcke van Boxtel is psycholoog, executive coach en teamcoach. Zij sluit beide events af met  haar keynote ‘growing potential in high performing teams’. Haar keynote is gebaseerd op de laatste research en haar ervaringen als businesscoach en teamcoach van Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2014 – 2015. Anje-Marijcke van Boxtel laat haar publiek met een verhaal over leiderschap en teamontwikkeling ervaren hoe de learnings van deze oceaanzeilers te gebruiken zijn in de praktijk. Anje-Marijcke is co-auteur van het boek 'Improving Teams, Volvo Ocean Race Edition', auteur van 'Goud' en het bijbehorende spel bij onze uitgeverij THEMA.

Lees verder

Schouten & Nelissen Consultant leidt rondetafelsessie op CHRO Forum

Corline van Reenen, Strategic L&D Consultant bij Schouten & Nelissen, leidt tijdens het CHRO Forum op 6 april een rondetafelsessie voor HR-directeuren. Haar sessie gaat in op HR als cultuurcoach van een lerende organisatie.

Het CHRO Forum wordt georganiseerd door CHRO Community en heeft als thema “Accelerate Learning”. Tijdens het CHRO Forum gaan chief human resources officers en HR-directeuren met elkaar in gesprek over hoe zij van hun organisaties echte lerende organismen kunnen maken door kennis te vergaren vanuit medewerkers, ecosystemen en wereldwijde kennisgemeenschappen.

Het forum gaat in op vragen als: hoe kunnen HR’ers deze kennis omzetten in oplossingen voor klanten en blijven zij zichzelf verbeteren door co-creatie? Wat zijn de bouwstenen van een lerende organisatie en wat moet er om binnen hun huidige organisatie? Hoe kunnen HR-executives een echte 'leercultuur' stimuleren en ervoor zorgen dat hun organisatie zichzelf voortdurend al lerend weet aan te passen aan de veranderende omgeving?

HR als cultuurcoach van een lerende organisatie
In haar rondetafelsessie gaat Corline in op het onderwerp “HR als cultuurcoach van een lerende organisatie”. Organisaties moeten bouwen aan hun wendbaarheid en leervermogen, kortom ze moeten bouwen aan de leercultuur. Er is een cruciale rol weggelegd voor HR om de leercultuur te versterken. Hoe kan HR die rol op gaan pakken, meer dan nu gebeurt? Zij zullen moeten werken aan een cultuur van delen en continue feedback, aan de groeimindset van de organisatie en aan een organisatie op basis van openheid.

Tijdens deze sessie gaan HR-executives met elkaar het gesprek aan over hoe zij als cultuurcoach kunnen zorgen voor een continu feedbackproces, waarbij de medewerkers eigenaar zijn van hun eigen feedback. Zij bekijken daarnaast hoe je als HR driver kunt zijn van een “groeimindset” organisatie, wat radicale keuzes vraagt ten aanzien van onder andere het beoordelingsproces.

Meld je aan
Ben je HR directeur en heb je interesse om deel te nemen aan het CHRO Forum en/of deze rondetafelsessie? Neem dan contact op met Sanne van den Eijnde, CHRO Community Manager via svandeneijnde@alexvangroningen.nl of 020-5788923. 

Over CHRO Community
CHRO Community biedt chief human resources officers een uniek concept om kennis, ervaringen en opinies te delen. CHRO Community heeft als missie om ambitieuze HR-professionals bijeen te brengen in kwalitatief hoogwaardige Peer Groups. Om hun te inspireren en te laten leren van gelijkgestemde vakgenoten in een open, kleinschalige en vertrouwelijke omgeving.

Meer weten over het ontwikkelen van een leercultuur?
In het boek Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep is een hoofdstuk van Corline van Reenen opgenomen. Hierin gaat Corline stevig in op de nieuwe rol van HRD die het ontwikkelen van een leercultuur vraagt: die van cultuurcoach. Het boek verscheen recent bij onze uitgeverij THEMA onder redactie van Janneke Schenning, Robert-Jan Simons en Tijs Besieux, allen verbonden aan Schouten & Nelissen University aan de masteropleiding Human Development.

Lees verder

3 extra mastermodules van Schouten & Nelissen University opgenomen in het Schoolleidersregister PO

Schouten & Nelissen University is een business university die staat voor topkwaliteit en zich richt op erkend en geaccrediteerd onderwijs. We zijn dan ook verheugd dat 3 extra mastermodules zijn opgenomen in het Schoolleidersregister PO.

Drie mastermodules krijgen certificering
Op 20 februari 2017 heeft de Commissie Certificering een besluit genomen over de volgende drie mastermodules van Schouten & Nelissen University:

Schoolleiders die het gecertificeerde aanbod volgen, kunnen hiermee de in het besluit genoemde thema’s afronden voor hun herregistratie.

Master Human Development goed voor herregistratie van 4 jaar
Vorig jaar werden de volgende mastermodules van Schouten & Nelissen University al opgenomen in het Schoolleidersregister PO als formeel aanbod:

Schouten & Nelissen University biedt NVAO-geaccrediteerde masters aan op het gebied van Human Development (MHD) en Kwaliteitsmanagement (MKM).

Door het volgen van de volledige MHD voldoe je aan 3 professionaliseringsthema’s of meer (afhankelijk van je modulekeuze), waardoor je de eisen die worden gesteld aan herregistratie voor maar liefst 4 jaar in het Schoolleidersregister volledig vervult.

Over het Schoolleidersregister PO
De Stichting Schoolleidersregister PO is opgericht om het beroep van schoolleider in het primair onderwijs te versterken, verder te professionaliseren en om schoolleiders daarbij op verschillende manieren te faciliteren.

Lees verder

3 boeken van uitgeverij THEMA in de race voor Managementboek van het Jaar 2017

Op 21 februari maakte Managementboek de longlist van Managementboek van het Jaar 2017 bekend. Drie boeken van THEMA, de uitgeverij van Schouten & Nelissen, zijn genomineerd voor deze prijs: 'Mensenorganisatie: 24 evoluties onder de loep', 'De weg naar excellent leiderschap' en 'De weg naar Bruto Mondiaal Geluk'.

De longlist van 52 titels wordt teruggebracht naar een shortlist van 5 boeken. Het Managementboek van het Jaar 2017 wordt 18 april tijdens het Managementboekgala bekendgemaakt.

Over de genomineerden
Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep

Een van de genomineerde auteurs is Janneke Schenning, directeur van Schouten & Nelissen University. Samen met Robert-Jan Simons en Tijs Besieux vormde zij de redactie van het boek ‘Mensenorganisaties’. In het boek nemen maar liefst 40 experts je mee in 24 HRD-evoluties van nu en de toekomst voor het individu, het team en de organisatie.

Het boek gaat in op alles wat je wilt weten over leiderschap, duurzame inzetbaarheid, zelfsturende teams en meer. ‘Mensenorganisaties’ is daarmee een must voor iedereen die in organisaties betrokken is bij de ontplooiing van mensen en bij de relatie tussen mensen en organisatieontwikkeling.

De weg naar excellent leiderschap
Tijdens de vele workshops en leiderschapstrajecten die Anja Hilgers en Charlotte Staats verzorgden, stelden zij de deelnemers de vraag: ‘Wie was voor jou ooit een inspirerende leidinggevende? Iemand bij wie jij meer presteerde dan je zelf voor mogelijk hield?’

Zij kregen zulke bijzondere verhalen te horen dat zij besloten deze leiders op te zoeken en te interviewen. Wat doen deze personen anders dan andere leidinggevenden? Hoe gaan zij om met de dilemma’s waarmee we allemaal worstelen? In hun zoektocht ontdekten de auteurs dat excellente leidinggevenden zich onderscheiden op vijf thema’s, die zij uitgebreid bespreken in hun boek.

De weg naar Bruto Mondiaal Geluk
Leontine van Hooft neemt je mee in Ubuntu, de wijdverspreide Afrikaanse filosofie die verbondenheid en humaniteit als grootste kracht en waarde ziet. Deze eeuwenoude filosofie heeft zijn weg gevonden naar hedendaagse organisatieculturen en managementstijlen. Het is de ruggengraat geworden van een enorm sociaal-economisch ontwikkelingsmodel dat de Afrikaanse Renaissance heeft ingeluid en wereldwijd respect verdient en navolging krijgt.

Dit universele model kan ook het Westen begeleiden in de zoektocht van Bruto Nationaal Product naar Bruto Mondiaal Geluk. Door gebruik te maken van deze eeuwenoude kennis en wijsheden krijg je een organisatie waarin business, bezieling en spiritualiteit met elkaar verbonden zijn.

Schouten & Nelissen feliciteert de auteurs met deze nominatie.

Over de verkiezing
De eerste verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond plaats in 2003. Sinds 2004 wordt het jaarlijkse Managementboekengala georganiseerd.Tijdens deze feestelijke avond komen auteurs, uitgevers en lezers van boeken bij elkaar en wordt de prijs van Managementboek van het Jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint.

Lees verder

Schouten & Nelissen maakt zich sterk voor de toekomst

Als topspeler wil Schouten & Nelissen continu waarde toevoegen in de professionele ontwikkeling van mensen en organisaties. Snel blijven inspelen op marktontwikkelingen en veranderende behoeften van de klant vraagt om een flexibele en wendbare organisatie. Daarom is besloten om afdelingen samen te voegen en in te zetten op verdere digitalisering.

Personele veranderingen
Schouten & Nelissen betreurt het dat met deze veranderingen functies en arbeidsplaatsen komen te vervallen. Het betreft 15% van de populatie. Momenteel worden gesprekken gevoerd met de betreffende medewerkers over een alternatieve functie of een passende vertrekregeling. Uiteraard heeft een en ander plaatsgevonden in samenspraak met de Ondernemingsraad.

Door een verschil van inzicht met het bestuur wordt afscheid genomen van CEO Jos van Kessel. Zijn taken worden de komende periode waargenomen door voorzitter van de Raad van Bestuur Marcel van Bronswijk, bestuurslid Jan-Hein Schouten en operationeel directeur Vera van Beek. Schouten & Nelissen bedankt Jos van Kessel voor zijn inzet de afgelopen periode. Op dit moment wordt niet actief gezocht naar een vervanger.

Investeren
De laatste jaren is geïnvesteerd in nieuwe technologische leermiddelen, nieuwe doelgroepen (YOUNG by SN) en de internationale groei. Dit heeft onder andere geresulteerd in een nieuw online leerbedrijf New Heroes. Ook in de toekomst blijft innovatie een belangrijk speerpunt. Schouten & Nelissen blijft investeren in geïntegreerde leeroplossingen voor individuen, teams en organisaties.

Schouten & Nelissen is er van overtuigd met deze transitie het verschil te kunnen blijven maken in de professionele ontwikkeling van mensen en organisaties.

Lees verder

Diploma-uitreiking masterstudenten Schouten & Nelissen University

Donderdag 24 november jl. mochten 10 trotse studenten van de masteropleidingen Human Development, Kwaliteitsmanagement en Conflictmanagement tijdens een feestelijke ceremonie hun NVAO geaccrediteerde masterdiploma in ontvangst nemen.

Het was een feestelijke en bijzondere middag waarbij de studenten in de nabijheid van familie, vrienden, professoren, docenten en medestudenten met een persoonlijke onderbouwing werden toegesproken door hun thesisbegeleiders om vervolgens het fel begeerde (en soms ook hard bevochten) papier in ontvangst te nemen.

Directie en medewerkers van Schouten & Nelissen University zijn supertrots op de 10 kersverse masters en feliciteren hen van harte!

Lees verder

Schouten China wint Cathay Pacific China Business Award

Schouten China heeft de Cathay Pacific China Business Award 2016 gewonnen. De prestigieuze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlands bedrijf dat succesvol is geweest door zijn innovativiteit, toewijding, duurzaam ondernemen en creativiteit op de ‘Greater China’ markt. Sinds 2007 is Schouten China actief in deze regio en versterkt met haar impactvolle interventies individuen, teams en organisaties. De award staat dit jaar in het teken van inspiratie en verbinding.

Onderscheidende impact 
Camiel Gielkens, directeur Schouten China: ‘We zijn heel trots op deze award. Vanaf het begin hebben wij geïnvesteerd in verbinding met de Chinese werkcultuur. We merken dat dit zijn vruchten afwerpt. Onze visie op leren en ontwikkelen spreekt niet alleen de Westerse bedrijven in China aan, maar ook de van oorsprong Chinese bedrijven. Chinese organisaties zijn op zoek naar onafhankelijke medewerkers; mensen die gemotiveerd én in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling. Mensen die zich willen verbinden aan de doelstellingen van de organisatie. Onze onderscheidende aanpak helpt om mensen en organisaties te versterken en blijkt succesvol te zijn in ‘Greater China’.

China Business Award 2016
De award wordt jaarlijks uitgereikt en heeft als voornaamste doel om relaties tussen Nederlandse en Chinese bedrijven onder de aandacht te brengen en handelskansen te stimuleren. Dit jaar was de 20ste editie van de China Business Award, georganiseerd door Cathay Pacific Airways en de China Business Council van het Nederland Centrum voor Handelsbevordering (NCH). De winnaar van de Cathay Pacific China Business Award is op dinsdag 22 november bekendgemaakt op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Schouten Global co-founder & board member, Anne Schouten-van Hooft nam de award namens Schouten China in ontvangst.


Fotografie: Ace van der Mark Photography

Over Schouten China
Schouten China is onderdeel van Schouten Global, in Nederland bekend als Schouten & Nelissen. Schouten China heeft vestigingen in Beijing, Shanghai en Shenzen. Belangrijke klanten van Schouten China zijn Huawei, DSM, Friesland Campina, China Merchants Bank en Mengniu. Schouten Global is marktleider in soft skills, teamprestaties en leiderschapsontwikkeling en is wereldwijd actief in meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel, Nederland. Schouten Global heeft vestigingen in China, Duitsland, Rusland, België en Polen.

Lees verder