Pesten op het werk

In het kader van de landelijke campagne tegen pesten op het werk kwam NOS op 3 met de cameraploeg naar Zaltbommel en interviewde onze expert Annemieke Tijseling over dit actuele onderwerp. 'Pesters hebben vaak geen idee dat ze aan het pesten zijn.'

'Pesters hebben vaak geen idee dat ze aan het pesten zijn'

Pesten op de werkvloer komt in alle sectoren voor en alle opleidingsniveaus hebben ermee te maken. Alleen: wanneer is het pesten en wanneer maakt iemand een grapje? Dat verschil is niet altijd duidelijk. Zo is een stagiair afkappen tijdens een vergadering voor de één acceptabel, terwijl dat voor een ander ook een vorm van pesten is.

Wat is pesten?

Wat de één als een grapje ziet, kan de ander als 'lullig' ervaren. Pesten is vaak structureel en het heeft iets vijandigs. De gepeste ervaart flauwe opmerkingen als intimiderend, vernederend en heel vervelend.

Bij het trainingscentrum Schouten & Nelissen, waar ze anti-pest-trainingen geven aan organisaties en individuen, zien ze dat de grens tussen grapjes en pesten vaak troebel is voor degenen die pesten. Trainer Annemieke Tijseling: "De pester is vaak helemaal niet doelbewust aan het pesten, maar voor de gepeste is dat zeer zeker wel het geval."

Een voorbeeld: iemand die ambitieus is, hard werkt en vaak langer blijft krijgt regelmatig opmerkingen als 'Jij krijgt wel altijd de mooiste klussen hè?', of 'Je bent wel het lievelingetje van de baas'. Dat kan diegene als pesten ervaren, terwijl dat misschien niet zo bedoeld is.

Het verschil tussen pesten en grapje is alleen niet altijd voor iedereen even duidelijk. Het is een gevoelig onderwerp en om dit bespreekbaar te maken is vandaag een publiciteitscampagne gelanceerd van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Je wordt gepest, wat doe je?

Uit onderzoek van TNO en het CBS blijkt dat 7,8 procent van de werknemers het afgelopen jaar wel eens te maken heeft gehad met pesten, maar dat pesten is niet altijd structureel. Uiteindelijk wordt 1,2 procent van de werknemers regelmatig gepest. Wat doe je?

Bij Schouten & Nelissen hebben we een vier-stappenplan:

  1. Het taboe doorbreken. Er wordt nog weinig over pesten gesproken. Gepeste werknemers schamen zich, twijfelen vaak of ze opmerkingen wel goed interpreteren en vragen zich af of ze zich niet aanstellen.
  2. In kaart brengen wat er aan de hand is.
  3. Daarna richten ze zich op de werknemer die gepest wordt. Tijseling: "We kijken dan hoe iemand zich beter weerbaar kan maken en het onacceptabele gedrag kan stoppen door assertiever te zijn".
  4. Een leidinggevende of vertrouwenspersoon erbij betrekken om ook die te leren omgaan met dit soort situaties.

Wat doen werkgevers?

Werkgevers ​kijken vaak weg als er gepest wordt op de werkvloer. De helft van alle leidinggevenden die weten dat een werknemer wordt gepest, doet er niets tegen. Tijseling denkt dat dit komt door onwetendheid. "Het is vooral belangrijk bij het doorbreken van het taboe dat werkgevers het pesten niet weglachen, maar het serieus nemen."

De gevolgen

Als je lange tijd gepest wordt op het werk, kan dat flinke gevolgen hebben. Je kan onzeker worden, last krijgen van een depressie en het kan zelfs leiden tot zelfmoord. Veel slachtoffers melden zich dan ook ziek, en dat levert jaarlijks wel 4 miljoen verzuimdagen. De kosten: 900 miljoen euro per jaar.

Bron: www.nos.nl