Schouten & Nelissen lanceert digitaal certificaat voor LinkedIn profiel

Deelnemers die bij Schouten & Nelissen een certificaat hebben behaald na een training, cursus of opleiding, kunnen deze vanaf nu direct digitaal op hun LinkedIn profiel plaatsen. Deelnemers ontvangen per mail een link naar hun online leeromgeving van Schouten & Nelissen. Via een speciale button wordt het certificaat rechtstreeks op het LinkedIn profiel van de deelnemer geplaatst onder behaalde certificaten. Schouten & Nelissen ondersteunt hiermee professionals en recruiters om opgedane vaardigheden beter vindbaar te maken.

LinkedIn belangrijkste wervingskanaal

Ronald de Vries, managing director bij Schouten & Nelissen: ‘LinkedIn is niet meer weg te denken uit het sollicitatieproces. Ruim 80% van de recruiters ziet LinkedIn als belangrijkste online wervingskanaal. Voor professionals is het belangrijk om het profiel zo compleet en onderscheidend mogelijk te maken. Bij het zoeken naar een baan kunnen juist bepaalde vaardigheden het verschil maken. Uit cijfers van LinkedIn blijkt dat profielen met aanvullende diploma’s en certificaten zes keer vaker worden bekeken.

Voor Schouten & Nelissen is dit daarom een logische aanleiding om deelnemers te voorzien van een professioneel certificaat op LinkedIn. Hiermee kunnen deelnemers direct hun profiel verrijken en de opgedane vaardigheden of kennis delen met hun netwerk.’

Link via digitale leeromgeving

Deelnemers die vanaf nu een certificaat hebben behaald ontvangen per mail een link naar hun online leeromgeving van Schouten & Nelissen. Via een speciale button wordt het certificaat rechtstreeks op het LinkedIn profiel van de deelnemer geplaatsts onder behaalde certificaten. Deelnemers die voorheen een training, cursus of opleiding met succes hebben afgerond, kunnen deze (nog) niet via de digitale button automatisch op hun profiel plaatsen, maar zullen dit zelf handmatig moeten doen. Schouten & Nelissen bekijkt op dit moment de mogelijkheden om oud deelnemers ook te voorzien van een digitaal certificaat voor LinkedIn.