Twijfel je over de juiste opleiding? Neem dan gewoon even contact met ons op voor professioneel advies.

 

Vergroot jouw effectiviteit met een Assertiviteitstraining

Assertiviteit, een begrip dat vaak voorbij komt. Zeker als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Maar wat betekent assertiviteit eigenlijk? Assertiviteit of assertief gedrag houdt in dat je in staat bent om op een kalme manier voor jezelf op te komen. Terwijl je tegelijkertijd respect betoont voor de ander. Kun je jouw behoeften, wensen, gevoel op een eerlijke en open manier uiten? Heb je genoeg zelfvertrouwen en zelfinzicht om de ander dezelfde open communicatie toe te staan? Dan mag je jezelf zeker het predicaat 'assertief' geven. Assertiviteit betekent dat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen keuzes of doelen. Zonder de ander hierbij te schaden. Een assertiviteitstraining, gegeven op locaties door heel Nederland, helpt je bij het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden.

Cursus assertiviteit

Door een effectieve cursus assertiviteit leer je om aan jouw communicatie kracht en openheid toe te voegen. Zowel verbaal als non-verbaal. Je durft meer initiatief te nemen. Je bewaakt je eigen grenzen beter. En je herkent sleutelmomenten bij de ander. Word zichtbaarder in je organisatie. Laat je capaciteiten sterker en positiever naar voren komen. Populaire assertiviteitstrainingen zijn:

Assertiviteitstraining | kort & krachtig

Deze assertiviteitstraining geeft je daadkracht een flinke boost. Wat je leert in deze 'turbo training assertiviteit'? Assertief communiceren en effectief feedback geven aan de ander. Je vergroot jouw eigen daadkracht. Je leert hoe je drempels voor initiatieven slecht. Met als resultaat meer zichtbaarheid binnen jouw organisatie. Je traint jezelf in het rustig voor jezelf opkomen. Met respect voor de ander. 

Assertiviteitstraining | intensief (HBO/WO)

Deze assertiviteitstraining is speciaal ontwikkeld voor mensen die functioneren op HBO en WO niveau. Wil je je jezelf trainen in het beter gebruik maken van je eigen krachten? Zoek je naar een effectieve manier om je zelfvertrouwen te vergroten? Dan is deze training ideaal voor jou: je vergroot je assertiviteit en leert structureel op een daadkrachtige manier op te treden. Je leert assertief te handelen. Assertiviteit vanuit zelfinzicht en zelfvertrouwen. Dit is een intensieve training, waarbij we gebruik maken van een trainingsacteur. Ook het inzetten van een Video Response Training oefening zal je assertieve houding snel naar een hoger niveau tillen.

Assertiviteit in één dag

Dit de perfecte assertiviteitstraining voor wie in één dag al aan een mooi fundament voor assertief gedrag wil bouwen. Wat je na deze dag in huis hebt? De vaardigheden om doelgericht nee te zeggen en toch vriendelijk te kunnen blijven. Je wint inzicht in wat assertief gedrag inhoudt. Je leert om assertief verzoeken te doen en die van anderen rustig te weigeren.