Effectief communiceren in één dag Incompany

 • Versterk je communicatievaardigheden
 • Veel oefenen met feedback, luisteren en doorvragen
 • Ervaar direct het effect van (non-)verbale communicatie

Wat kun je verwachten?

Overzicht

Voor medewerkers die effectiever gesprekken willen voeren

Voor medewerkers die hun communicatievaardigheden in één dag willen verbeteren. Zodat zij de volgende dag naar hun werk gaan met praktische handvatten om soepeler gesprekken te voeren en miscommunicatie te voorkomen.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Effectief communiceren in één dag Incompany

De deelnemer sluit deze Incompany training af met het volgende resultaat:

 • Bewustwording van de eigen manier van communiceren
 • Verbetering van eigen communicatievaardigheden
 • Voortaan actief luisteren en de juiste vragen stellen
 • Nadrukkelijker inzetten van non-verbale communicatie
Programma

Dit ga je leren in Effectief communiceren in één dag Incompany

In deze eendaagse training leert de medewerker hoe hij meer uit zakelijke communicatie haalt. Hij krijgt handvatten voor in de praktijk, oefent met gespreksvaardigheden en ervaart direct effect.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inzicht in gesprekstechnieken
 • Het effect van non-verbale en verbale communicatie
 • Oefenen met effectieve vragen stellen
 • Hoe structuur aan te brengen in een gesprek

Blijven ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar ze verder kunnen werken aan vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in eigen tempo, waar en wanneer zij het willen. Kijk op www.sn.nl/new-heroes voor meer informatie.

Programma

Programma

Trainingsdag

Effectief communiceren in één dag Incompany bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 dag.

Bijeenkomst 1:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur
Onderwerpen

Effectief communiceren

Deelnemers leren op een interactieve manier het verschil kennen tussen een- en tweezijdige communicatie. Ook lopen we het communicatiemodel stapsgewijs door. Vervolgens ervaren deelnemers, aan de hand van een spelmatige aanpak, het effect van effectieve vragen en nemen we de theorie rond luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD) door. Ook oefenen deelnemers met de praktische toepassing van de LSD-vaardigheden, bijvoorbeeld door elkaar in drietallen te interviewen. Deelnemers worden zich bewust van het belang van verbale en non-verbale communicatie en gaan elkaar hierin spiegelen. Tot slot gaan deelnemers in receptievorm presenteren welk element uit deze training zij meer en vaker willen toepassen (luisteren, samenvatten, doorvragen, non-verbaal aansluiten) en formuleren hiervoor een persoonlijk praktijkleerdoel.

Praktijk en evaluatie

Als laatste wordt met de deelnemers vooruit gekeken naar het toepassen van de geleerde vaardigheden in de eigen werkpraktijk:

 • Wat kunnen ze al goed en kunnen ze meer inzetten op het werk
 • Waaraan moeten ze nog aandacht geven
 • Hoe zorgen ze ervoor dat ze blijven oefenen, ondanks de dagelijkse hectiek

Aansluitend wordt de training mondeling geëvalueerd met de deelnemers. Daarna kunnen ze op een evaluatieformulier aangeven hoe ze de training waarderen. Deze informatie wordt samengevat en toegestuurd aan de opdrachtgever bij de organisatie.

Borgingsgesprek

De trainer neemt na afloop telefonisch of via skype contact op met de opdrachtgever om de evaluaties van de training door te nemen, de ervaringen na afloop te horen en te adviseren over de borging van de resultaten in de praktijk.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 14 deelnemers. Het didactisch minimum dat we hanteren is 4 deelnemers.

Afronding

Certificaat

Na afronding van de training ontvangt de individuele deelnemer, op basis van voldoende aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen. Hiermee heeft de medewerker een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Investering

Investering

Trainingskosten

Je betaalt voor Effectief communiceren in één dag Incompany met een maximum van 14 deelnemers € 2.500,00 (exclusief 21% btw).

Dit bedrag is inclusief:

 • Voorbereidingstijd trainer
 • Reiskosten trainer
 • Certificaat deelnemers
 • Borgingsgesprek met de opdrachtgever (skype/telefonisch)

Btw

Indien jouw organisatie geen btw kan verrekenen, bieden wij de mogelijkheid om deze training vrijgesteld van het hoge btw-tarief te offreren. In dat geval hanteren wij een prijstoeslag van 10%. Omdat je de btw niet hoeft op te voeren betekent dit feitelijk een korting van 11%. Voor deze training komt de prijs dan op € 2.750,00, vrijgesteld van btw.

Literatuur en trainingsmateriaal

Tijdens Effectief communiceren in één dag Incompany wordt gebruik gemaakt van literatuur en trainingsmateriaal. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt hiervoor per deelnemer een bedrag in rekening gebracht.

Voor literatuur wordt € 14,14 (exclusief 6% btw) per deelnemer berekend en bestaat uit:

 • Ben ik zo duidelijk? (waaier)

Het pakket trainingsmateriaal bevat specifiek materiaal dat door deelnemers in deze training wordt gebruikt, zoals: syllabus, handouts en, indien van toepassing, een persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Tevens ontvangt de deelnemer na afloop van de training 6 maanden toegang tot het online platform van New Heroes. Voor dit materiaal wordt een bedrag van € 40,00 per deelnemer berekend. De prijs volgt het gekozen btw-regime van de training.

Trainingslocatie

Is de organisatie in het bezit van een geschikte trainingslocatie? Dan bestaat de mogelijkheid om de uitvoering daar te laten plaatsvinden. Gaat de voorkeur uit naar een externe locatie en wil je de operationele organisatie daarvan aan ons uitbesteden? Wij rekenen voor maximaal 14 deelnemers een bedrag van € 980,00 (exclusief 21% btw).

Facturatie

De factuurverzending vindt plaats maximaal 4 weken voor aanvang van het trainingstraject. We kunnen van start gaan met de training met een formeel akkoord van een tekenbevoegd persoon.

Factuurvereisten

Indien je wenst dat wij een kenmerk op de factuur plaatsen, zoals een kostenplaats of bestelnummer, kun je dit via het online formulier bij ons kenbaar maken. Daarnaast is er de mogelijkheid om dit aan het einde van het te downloaden document, bij ondertekening voor akkoord, te noteren.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Advies? 0418-683440
Susan Verburg
TWIJFEL OVER DEZE INCOMPANY TRAINING?

Erkende kwaliteit

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen