Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Inspiratie event Masters (virtueel)

Volgende is al in oktober.


Voor wetenschappelijke verdieping van je carrière

 • Laat je inspireren en volg gratis een online proefcollege
 • Maak kennis met onze masters, mastermodules en masterclasses 
 • Vergroot je kennis met wetenschappelijke inzichten

Voor wie?

Je oriënteert je op een studie naast je baan en bent op zoek naar een flexibele opleiding op masterniveau. Je overweegt een gehele master, twijfelt nog over een verkort masterprogramma of bent op zoek naar inhoudelijke verdieping via een korte, intensieve kennisinjectie. Je hebt interesse in de vakgebieden Psychologie, HRM/HRD, Learning & Development, Organisatie ontwikkeling, Verandermanagement, Kwaliteits- of Procesmanagement.

Meer over dit event


Onderwerpen

Voor wetenschappelijke verdieping van je carrière

Voor wie?

Je oriënteert je op een studie naast je baan en bent op zoek naar een flexibele opleiding op masterniveau. Je overweegt een gehele master, twijfelt nog over een verkort masterprogramma of bent op zoek naar inhoudelijke verdieping via een korte, intensieve kennisinjectie. Je hebt interesse in de vakgebieden Psychologie, HRM/HRD, Learning & Development, Organisatie ontwikkeling, Verandermanagement, Kwaliteits- of Procesmanagement.

 • Laat je inspireren en volg gratis een online proefcollege
 • Maak kennis met onze masters, mastermodules en masterclasses 
 • Vergroot je kennis met wetenschappelijke inzichten

Overzicht

Uitvoering
Event
Locatie
VIRTUAL CLASS
Aantal deelnemers
30-80 deelnemers

Docenten

Dit is het programma van Inspiratie event Masters (virtueel)

Tijdens dit virtuele Inspiratie event maak je via een online proefcollege kennis met onze masteropleidingen, docenten en aanpak. Er zijn studieadviseurs aanwezig om jouw specifieke vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Op 29 oktober verzorgen wij een middag én een avond event waarvoor je je kunt aanmelden. Elk met een eigen proefcollege. Voor welke kies jij? Schrijf je nu voor één van beiden in.

Inspiratiemiddag (virtueel): Kwaliteitsmanagement

 • 16.30: Welkom bij Schouten & Nelissen University of Applied Sciences
 • 16.35: Alumnus deelt zijn studie ervaringen uit de master Kwaliteitsmanagement
 • 16:45: Proefcollege Risicoleiderschap staat voor kwaliteit – Martin van Staveren
 • 17:30: Plenaire vragenronde en evt. persoonlijk advies
 • 17:45: Afsluiting

Inspiratieavond (virtueel): Human Development

 • 19.30: Welkom bij Schouten & Nelissen University of Applied Sciences
 • 19.35: Alumnus deelt zijn studie ervaringen uit de master Human Development
 • 19.45: Proefcollege ‘Waarom ik een hekel heb aan feedback’ – dr. Tijs Besieux
 • 20.30: Plenaire vragenronde en evt. persoonlijk adviesgesprek
 • 20.45: Afsluiting

Resultaten

Na afloop van het virtuele Inspiratie event:

 • Heb je kennis gemaakt met Schouten & Nelissen University of Applied Sciences
 • Ben je op de hoogte van ons opleidingsaanbod op masterniveau
 • Heb je kennis van enkele actuele wetenschappelijke inzichten
 • Sta je weer op scherp met nieuwe perspectieven en inspiratie
 • Heb je je netwerk uitgebreid en interessante contacten opgedaan

Inhoud

Onderwerpen:

Je kan je aanmelden voor het Inspiratie event in de middag óf in de avond en daarmee voor één van de volgende twee proefcolleges:

Risicoleiderschap staat voor kwaliteit – dr. ir. Martin van Staveren MBA

In de dagelijkse kwaliteitspraktijk én in de huidige ISO normen spelen ‘risico’ en ‘leiderschap’ een belangrijke rol. Hoe zit dat eigenlijk met de spannende combinatie van beide: ‘risicoleiderschap’? In dit interactieve mini-college verkennen we risicoleiderschap als een nieuwe én essentiële vaardigheid. Waarom is het in onze complexe, dynamische en onzekere samenleving essentieel voor kwaliteit? Wat is risicoleiderschap tonen eigenlijk? En vooral: hoe werkt het in de praktijk, hoe draagt het bij aan het realiseren van kwaliteit? Vanuit deze vragen gaan we op zoek naar antwoorden, want risicoleiderschap staat voor kwaliteit.

Martin van Staveren is bij ons docent in de Mastermodule Systematisch verbeteren en innoveren en de Masterclass Risicoleiderschap. 

Waarom ik een hekel heb aan feedback – dr. Tijs Besieux

Feedback is zowat het meest gebruikte woord op de werkvloer. Al is 'kortsluiten' een geduchte concurrent. Er zijn drie problemen met feedback: (1) we zijn het niet altijd eens over wat feedback nu betekent. (2) Slechte feedback kan vernietigend zijn. (3) Constructieve feedback geven en krijgen is best moeilijk.  Tijdens het mini-college gaan we samen op zoek naar zinvolle antwoorden op bovengenoemde uitdagingen. Vanuit de theorie maken we een brug naar de praktijk om feedback te verankeren in de organisatie. Tot slot krijgt iedere deelnemer de kans een feedback-zelfreflectie te maken via een handige tool.

Tijs Besieux is bij ons docent in de Mastermodules Organisatietheorie & strategisch HRM, Psychologie van mensen in organisaties en Conflictmanagement (Mediator 1).

Kosten en financiering

Event

Deelname aan dit event is kosteloos.

Docenten

Dit worden je docenten

 • dr. ir. Martin van Staveren

  Van Staveren Risk Management

  Mensen in organisaties realistisch(er) met onzekerheden, risico’s en kansen leren omgaan, zonder de illusie van volledige beheersing. Dit is de vertaling van mijn missie in acties, bijvoorbeeld via workshops, begeleiding en advies. Hier werk ik dagelijks aan, op een vernieuwende en pragmatische manier: risicogestuurd werken door het ontwikkelen van risicoleiderschap in de praktijk. De onderzoeksresultaten uit mijn promotieonderzoek, in combinatie met praktijkervaringen, hebben geleid tot drie managementboeken: Risicogestuurd Werken in de Praktijk, Risicoleiderschap en Iedereen risicoleider.

 • prof. dr. Tijs Besieux

  University of Leuven

  Prof. Dr. Tijs Besieux studeerde Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Leuven. Hij verdiepte zich in mediation (Harvard University) en bedrijfseconomie (Antwerp Management School). Hij promoveerde op leiderschap, engagement en prestatie in de financiële sector. Daarnaast is hij managing director bij Leuven Center for Collaborative Management (Universiteit Leuven) en fellow bij de Antwerp Management School. Zijn fascinatie betreft leiderschapseffectiviteit, onderhandelen en management consulting. Over deze thema’s publiceert Tijs in wetenschappelijke tijdschriften. In zijn laatste boek “Mama, waarom zijn wij rijk?” laten Tijs en professor Alain Laurent Verbeke een licht schijnen op leiderschap en conflictresolutie binnen vermogende families. Tijs Besieux is inhoudelijk verantwoordelijk van de module Organisatietheorie en strategisch HRM en geeft les in de module Conflictmanagement. Deze modules kunnen losstaand of geïntegreerd in de master Human Development worden gevolgd.

Traject

Het Inspiratie event Masters (virtueel) bestaat uit 1 middag of 1 avond, elk met een eigen proefcollege. Het event vindt virtueel plaats. De zoom link hiervoor ontvang je na aanmelding per e-mail.

Middag: 

 • van 16.30 tot 18.00 uur

Avond:

 • van 19.30 tot 21.00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van dit event is 80 deelnemers.

Deelnemen aan Inspiratie event Masters (virtueel)

Bijvoorbeeld op do. 29 oktober in VIRTUAL CLASS

Inspiratie event Masters (virtueel)

Gratis

Deelnemen op do 29 oktober 2020, VIRTUAL CLASS


Totaal

Gratis

LET OP: Meld je aan via 'Bekijk alle data & locaties'

Kies daar de sessie met het proefcollege van jouw voorkeur!

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur