Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

HBO module Organisatiekunde

HBO module Organisatiekunde

 • Je ontwikkelt een integrale blik op organisaties in een veranderende wereld
 • Je leert organisatievraagstukken vanuit verschillende disciplines bekijken
 • Je legt de basis om als bedrijfskundige met nóg meer impact je rol te pakken
Uitvoering
HBO module
Duur
4 dagen (13 weken)
Kosten
€ 2.395,00 (BTW vrijgesteld)
Startmoment
Start al in april

Dit ga je leren in HBO module Organisatiekunde

In deze module sta je stil bij wat een organisatie is en de verschillende sturingselementen die er binnen een organisatie zijn. Deze elementen gebruikt een organisatie om de prestaties te verbeteren en zo dichter bij de missie en visie te komen. Door te analyseren welke sturingselementen nog aandacht verdienen, komt de organisatie vooruit. De module is los te volgen of als onderdeel van de Bachelor Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

Als bedrijfskundige kun jij herkennen wat de samenhang is tussen alle sturingselementen en kun je afwijkingen signaleren. Hierdoor kan jij binnen jouw organisatie bijdragen aan het versnellen van de groei. Door de belangrijkste sturingselementen te verkennen kun je een diagnose stellen waar in jouw organisatie de grootste verbetering te maken is en dus de meeste impact. Jouw organisatie heeft hier baat bij doordat verschillende initiatieven beter op elkaar aangesloten zijn en hierdoor bijdragen aan de missie, visie en strategie van de organisatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Missie, visie en strategie
 • Sturingselementen in een organisatie
 • 7S-model van McKinsey
 • Stromingen en ontwikkelingen in de organisatiekunde
 • Organisatieontwikkeling en -analyse
 • Organisatiestructuren
 • Systemen en processen
 • Leiderschap
 • Organisatiecultuur

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je kunt de geschiedenis, missie en visie van de organisatie in kaart brengen.
 • Je kunt de vertaling van de missie, visie naar een strategisch plan beoordelen
 • Je weet hoe organisatiestructuur bijdraagt aan de missie, visie en strategie
 • Je weet hoe de structuur bijdraagt aan de diensten of producten
 • Je kent de samenhang tussen de stuurelementen van een organisatie
 • Je kijkt vanuit verschillende invalshoeken naar vraagstukken in organisaties
 • Je begrijpt hoe die in samenhang bijdragen aan succes of dit juist belemmeren

Geef succesvol invulling aan organisatievraagstukken

Voor wie?

In je werk kom je vaak vraagstukken tegen op het gebied van organisatiekunde. Deze HBO module helpt je een stap in je professionele ontwikkeling te maken en een basis te leggen voor een integrale blik op organisaties. Door de praktische insteek kan je het geleerde meteen in je eigen praktijk toepassen en impact hebben als professional.

Wij zorgen voor een veilige leeromgeving 

Samen met onze opleidings- en trainingslocaties zorgen we ervoor dat je lesdagen op een gezonde en verantwoorde wijze plaatsvinden. We volgen hiervoor de richtlijnen van de Rijksoverheid en ons brancheprotocol. Je leest de laatste status op www.sn.nl/over-ons/corona-maatregelen. Heb je nog vragen? Je mag ons altijd bellen (0418 688 510) of mailen (voorlichting@sn.nl). We zitten voor je klaar.

Kosten en financiering

Opleiding

Jouw investering in deze HBO module bedraagt € 2395,00. Hierover wordt geen btw berekend.

Financiering

Als je zelf (deels) je training of opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken, waardoor jij voordeliger kan studeren. Bekijk de mogelijkheden: www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 144,77 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Edumundo
 • Materiaalpakket
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Inleiding Organisatiekunde (boek)

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 280,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond voor gebruik van de accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Programma

Business coach

Voor de start van je studie kies je je businesscoach. Hij of zij werkt in je organisatie en is beschikbaar en bereid om je te begeleiden bij het uitwerken van je praktijkopdrachten. Kijk voor meer informatie over de rol en taken van de businesscoach op https://www.sn.nl/opleidingen-en-trainingen/business-coach.

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de training het beste kunt volgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de HBO module bedraagt 13 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 4 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 t/m 4:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 8:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze HBO module is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast waar je organisatie direct baat bij heeft. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany

Staan meerdere collega’s voor dezelfde uitdaging? Dan is ‘incompany’ de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. We passen de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Docenten 

Schouten University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw persoonlijke praktijksituatie.

Dit worden je docenten

 • drs. Jeroen Terpstra

  Jeroen Terpstra heeft o.a. Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, zijn Postgraduate Verandermanagement behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Lean Green Belt aan Cardiff University. Vanuit Liso Advies levert hij veranderkundig en operationeel interim management.

 • Burcu Öztürk

  Saxion Enschede

  Burcu Öztürk is docent en onderzoeker Bedrijfskunde aan Saxion Enschede op het gebied van management, marketing en international business. Ook is zij schrijfster van het boek 'Verandermanagement', waarvan de 5e editie in 2020 verscheen.

 • Mirjam van Laarhoven MSc

  Mirjam is eigenaar van SeDGe (Share, Do and Guide sustainability). Daarnaast is ze Circular Economy Design Strategist bij Philips. Duurzaamheid binnen een corporate, in kleinere organisaties en met mensen 1:1 is voor haar de perfecte driehoek. Ze studeerde aan de TU/e en haar vrienden en collega’s beschrijven Mirjam als enthousiast, gedreven en ad rem.

Nu starten met HBO module Organisatiekunde

HBO module Organisatiekunde

€ 2.395,00 BTW vrijgesteld

Starten op di 19 april 2022, AMSTERDAM


Materiaal € 144,77 excl. BTW

Arrangement € 280,00 excl. BTW

Totaal

€ 2.819,77 BTW vrijgesteld

Incl. materiaal en arrangementen

Tijdens onderstaande stappen kan je je startdatum kiezen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou