Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

HBO module Professionele ontwikkeling

HBO module Professionele ontwikkeling

 • Krijg zicht op je persoonlijke kwaliteiten, drijfveren en ambities
 • Ontwikkel een visie op wie jij bent in je rol als professional
 • Versterk je positie met een concreet plan voor je professionele ontwikkeling
Uitvoering
HBO module
Duur
2 dagen (12 weken)
Kosten
€ 1.250,00 (BTW vrijgesteld)
Startmoment
Start al in januari

Dit ga je leren in HBO module Professionele ontwikkeling

In deze module werk je aan het ontwikkelen van een visie op je eigen professionele identiteit en je professionele ontwikkeling. Je leert en verwerft inzichten met behulp van reflectie op je persoonlijke en professionele handelen. Je ontvangt feedback van de docent, medestudenten, collega’s en je businesscoach op het werk. Je krijgt zicht op je eigen persoon in relatie tot de professionele rol in de beroepscontext. In stappen werk je toe naar een ontwikkelplan voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De module is los te volgen of als onderdeel van de Bachelor Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Ik, wie ben ik als persoon
 • Ik in mijn professionele rol
 • Mijn rol in de organisatie
 • Persoonlijke keuzes maken in professionele context

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je hebt inzicht in je kernkwaliteiten, waarden, ambities en belemmeringen 
 • Je hebt zicht op je professionele rol in de beroepspraktijk 
 • Je maakt hiermee de keuzes voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling

Weet welke koers jij wil varen als professional

Voor wie?

Je wilt meer zicht krijgen op jezelf als professionele beroepsuitoefenaar. Dat draait niet alleen om inhoudelijke kennis, dat gaat ook om wie je bent als professional en wat bij jou als persoon past. Je wilt je rol in de organisatie verdiepen door je persoonlijke en professionele mogelijkheden verder te verkennen en hier keuzes aan te verbinden.

Wij zorgen voor een veilige leeromgeving 

Samen met onze opleidings- en trainingslocaties zorgen we ervoor dat je lesdagen op een gezonde en verantwoorde wijze plaatsvinden. We volgen hiervoor de richtlijnen van de Rijksoverheid en ons brancheprotocol. Je leest de laatste status op www.sn.nl/over-ons/corona-maatregelen. Heb je nog vragen? Je mag ons altijd bellen (0418 688 510) of mailen (voorlichting@sn.nl). We zitten voor je klaar.

Kosten en financiering

Opleiding

Jouw investering in deze HBO module bedraagt € 1250,00. Hierover wordt geen btw berekend.

Financiering

Als je zelf (deels) je training of opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken, waardoor jij voordeliger kan studeren. Bekijk de mogelijkheden: www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 116,46 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Edumundo
 • Materiaalpakket
 • Mijn binnenste buiten (boek)

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 140,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond voor gebruik van de accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Programma

Business coach

Voor de start van je studie kies je je businesscoach. Hij of zij werkt in je organisatie en is beschikbaar en bereid om je te begeleiden bij het uitwerken van je praktijkopdrachten. Kijk voor meer informatie over de rol en taken van de businesscoach op https://www.sn.nl/opleidingen-en-trainingen/business-coach.

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de training het beste kunt volgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de HBO module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 2 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 en 2:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 4:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze HBO module is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast waar je organisatie direct baat bij heeft. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany

Staan meerdere collega’s voor dezelfde uitdaging? Dan is ‘incompany’ de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. We passen de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Docenten 

Schouten University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw persoonlijke praktijksituatie.

Dit worden je docenten

 • Mirjam van Laarhoven MSc

  Mirjam is eigenaar van SeDGe (Share, Do and Guide sustainability). Daarnaast is ze Circular Economy Design Strategist bij Philips. Duurzaamheid binnen een corporate, in kleinere organisaties en met mensen 1:1 is voor haar de perfecte driehoek. Ze studeerde aan de TU/e en haar vrienden en collega’s beschrijven Mirjam als enthousiast, gedreven en ad rem.

 • drs. Inge van Laarhoven MSc

  Inge van Laarhoven voert (als ZZP-er) opdrachten uit in het (beroeps)onderwijs. Haar ideale opdracht is gericht op het begeleiden van het onderwijskundig proces of het (mee) ontwikkelen van (vernieuwend) beroepsonderwijs waarbij de student centraal staat. Ze werkte 14 jaar bij Avans Hogeschool als docent Bedrijfskunde, onderwijsvernieuwer en docent Technische Bedrijfskunde, kwartiermaker bij Brainport Industries Campus te Eindhoven en was projectleider van de ontwikkeling van de minor Improving Innovation in co-creatie met het bedrijfsleven.

Nu starten met HBO module Professionele ontwikkeling

HBO module Professionele ontwikkeling

€ 1.250,00 BTW vrijgesteld

Starten op do 27 januari 2022, AMSTERDAM


Materiaal € 116,46 excl. BTW

Arrangement € 140,00 excl. BTW

Totaal

€ 1.506,46 BTW vrijgesteld

Incl. materiaal en arrangementen

Tijdens onderstaande stappen kan je je startdatum kiezen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou