Twijfel je over de juiste opleiding? Neem dan gewoon even contact met ons op voor professioneel advies.

 

Vergroot jouw effectiviteit met een opleiding Kwaliteitsmanagement.

Op zoek naar een goede master kwaliteitsmanagement? Ben je kwaliteitsmanager en wil je jouw kennis en vaardigheden als deskundige op dit terrein uitbreiden of verdiepen? Denk bijvoorbeeld aan: hoe begeleid je verbeterprojecten tot een aantoonbaar positief resultaat, hoe onderhoud je het kwaliteitsmanagementsysteem en hoe participeer je bij externe en interne audits. 
Het vakgebied kwaliteitsmanagement is continu in beweging. De kwaliteitsmanager van nu wordt geacht om problemen bij afdelingsprocessen op een systematische wijze aan te kunnen pakken. Daarnaast geldt de statistische analyse van betrouwbare data als belangrijk speerpunt. Een ander interessant aspect betreft de innovatie- en antennerol die het vak kwaliteitsmanagement anno nu kenmerkt. Je analyseert de maatschappelijke en/of strategische context van een organisatie. Zo vorm je een beeld van de gewenste competenties en eigenschappen waar diverse afdelingen en leveranciers baat bij hebben. Hetzelfde geldt voor stakeholders en andere interne of externe partners. Kies de kwaliteitsmanagement opleiding die past bij jouw ambitie en gewenste verdiepingsslag. Populaire opleidingen kwaliteitsmanagement, gegeven op locaties door heel Nederland, zijn: 

Basis van kwaliteitsmanagement

Tijdens deze master kwaliteitsmanagement leg je de basis voor effectief kwaliteitsmanagement. Je maakt kennis met de voorwaarden die tot succesvol kwaliteitsmanagement leiden. Je wordt ingeleid in een breed perspectief op het vakgebied. Zo ontwikkel je gedegen wetenschappelijke kennis en inzichten over kwaliteitsmanagement. Je doet waardevolle inzichten op over de toepassing van succesvol kwaliteitsmanagement binnen jouw eigen organisatie. 

Inzicht in kwaliteit en risico's: feiten en cijfers

Deze kwaliteitsmanagement opleiding leert je de cijfermatige kneepjes van het vak. Kwaliteitsmanagement bestaat niet alleen uit soft skills. Ook het leren monitoren en meten op verschillende niveaus draagt bij aan het behalen van de beoogde kwaliteit. Wat is kwaliteit? Welke mogelijkheden, valkuilen en risico's zijn verbonden aan een kwaliteitstraject? Je bouwt inzicht op door het meten op diverse niveaus. Hierbij leer je op een bewuste manier kiezen uit een scala aan technieken en tools voor monitoring en meten. Deze opleiding kwaliteitsmanagement geeft je een stevige basis mee waarmee je effectief continue verbetering in organisaties kunt doorvoeren.

Inrichting van kwaliteitsmanagement

Deze master kwaliteitsmanagement traint je in de dagelijkse praktijk van het succesvol toepassen van kwaliteitsmanagement. Hoe kun je duurzaam toegevoegde waarde bieden aan de kwaliteit binnen jouw organisatie? Hoe richt je op een gedegen manier een kwaliteitsmanagementsysteem in? Ook leer je in deze opleiding kwaliteitsmanagement hoe je rekening kunt houden met het type organisatie, de inrichting en de bedrijfscultuur waar jij je als kwaliteitsmanager in beweegt.