Leergang Kwaliteitsmanagement

 • Time icon 14 dagen
 • Price icon € 5.610,00
 • 6-12 deelnemers
 • Inzicht in alle facetten van kwaliteitsmanagement
 • Ga zorgvuldig en effectief om met kwaliteitsvraagstukken
 • Betere prestaties door verbetertrajecten procesmatig te begeleiden
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Voor wie breed inzicht wil in kwaliteitsmanagement

Je geeft leiding of bent kwaliteitsmedewerker of -coördinator op middenkaderniveau. Je wilt het hele scala aan vaardigheden op het gebied van kwaliteitsmanagement meester zijn. Van verbeterprojecten via procesbeheersing en controle tot auditing. Om dat te bereiken, wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van kwaliteitsborging en procesbeheersing naar een hoger plan tillen.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Leergang Kwaliteitsmanagement

 • Je beheerst alle facetten van kwaliteitsmanagement
 • Je kunt verbeterprojecten begeleiden
 • Je kunt een aantoonbaar positief resultaat bereiken
 • Je kunt heldere procedures en instructies schrijven en optimaliseren
 • Je voert professioneel audits uit
 • Je kunt op statistisch betrouwbare wijze omgaan met data uit de praktijk
 • Je bent een volwaardige gesprekspartner voor kwaliteits- en verbetermanagers
Programma

Dit ga je leren in Leergang Kwaliteitsmanagement

Continue verbetering vraagt om goed kwaliteitsmanagement. Deze leergang geeft je inzicht in alle facetten van het vak. Je leert omgaan met kwaliteitszorg, metingen, audits en verbeterprojecten begeleiden. De leergang bestaat uit 3 modules. Naast de bijeenkomsten doe je veel zelfstudie.

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/newheroes voor meer informatie.

Programma

Intake

Telefonisch doelstellend gesprek

In een telefonisch gesprek met je trainer bespreek je jouw motivatie en leerdoelen. Als voorbereiding op dit gesprek vul je online een competentiescan en vragenformulier in. De trainer checkt hiermee of de training aansluit bij jouw leerwensen en verwachtingen. Daarna krijg je vaak al studiemateriaal of een voorbereidende opdracht, zodat je direct aan de slag kunt.

Programma

Leerdagen

De leergang heeft een doorlooptijd van 5 maanden en bestaat uit een telefonisch doelstellend gesprek, 13 blokken van 1 dag en 1 terugkomdag. Wil je deelnemen aan het examen dan komt daar het maken van een aantal praktijkopdrachten bij en een mondeling examen over het eigen project hetgeen één uur in beslag neemt.

Blok 1 t/m 5, 7 en 9 t/m 13 en terugkomdag:

 • 1 dag van 09.30 tot 16.30 uur

Blok 6 en 8:

 •  1 dag van 09.00 tot 17.00 uur
Onderwerpen

Continue verbetering

Je leert problemen in processen op de afdeling projectmatig en systematisch aan te pakken. Je gaat onder meer oorzaken analyseren en oplossingen implementeren. We bespreken de teamrollen volgens Belbin en hoe om te gaan met weerstand tegen verandering. 

Auditing

Je leert interne en externe auditing volgens de regels aan te pakken en het kwaliteitsmanagementsysteem van je afdeling correct te onderhouden. We gaan in op de richtlijnen van de ISO 9001 en de HACCP. 

Procesgerichte statistiek

Je leert werken met kansmodellen voor variabele kwaliteitsmetingen, leert een meetsysteemanalyse (MSA) uit te voeren en kwaliteit te beoordelen door een steekproef. Aan de hand van SPC-regelkaarten leer je processen volgen en controleren.

Praktijkbegeleiding

Mentor

Je leert pas echt als je het geleerde toepast in de praktijk. Je gaat binnen jouw eigen organisatie aan de slag met diverse praktijkopdrachten. En kies je een mentor die je begeleidt en stimuleert bij jouw leerproces. Dit kan je leidinggevende of een (senior) collega zijn. Op www.sn.nl/mentor vind je meer informatie over de rol van de mentor.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze leergang is 12 deelnemers.

Evaluatie

Terugkomdag

De laatste dag is een terugkomdag. De locatie van deze dag wordt, in onderling overleg, vastgesteld. 

Afronding

Diploma 

Op basis van een succesvolle afronding van de drie modules en het examen voor Kwaliteitsmanagement krijg je het Diploma 'Kwaliteitsmanagement - KDI' met een certificatiemogelijkheid door de Stichting SKO op basis van de erkenningsregeling SKO-Quality Technician. Deze is identiek aan de erkenningsregeling EOQ Quality Assistant van de European Organization for Quality. Voor nadere informatie over de werkwijze van SKO en de vereisten ga naar www.skocert.nl/SKZ.

Investering

Investering

Kosten leergang 

Je betaalt voor de leergang € 5610,00 (exclusief 21% btw).

Volg je de leergang privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de leergang en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de leergang. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering bedraagt dan € 6165,50. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

Hiervoor betaal je een bedrag van € 258,63 (exclusief btw). Je ontvangt:

 • Daadkrachtig verbeteren
 • Toolbox beïnvloeden (waaier)
 • Werken met ISO 9001;2015
 • Presteren met processen
 • Materiaalpakket
 • MijnOmgeving
 • New Heroes abonnement 6 maanden

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Zes maanden toegang tot het online platform van New Heroes, ontvang je na afloop van je training. Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 980,00 (exclusief btw).

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Prisca Egter van Wissekerke
Advies? 0418-688510
Twijfel je over de juiste opleiding?

Leergang Kwaliteitsmanagement

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen


Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.