Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Mentale innovatie: Zet het leven naar je hand!

Hans van Breukelen en Schouten & Nelissen hebben de handen ineen geslagen. De jarenlange ervaring die wij beiden hebben in het sterker maken van mensen heeft geresulteerd in een uniek concept: Mentale Innovatie. Een toolbox die ervoor gaat zorgen dat jij in je leven de stap kan zetten van incidenteel succes naar duurzame verandering!

Bestel het boek


Mentale innovatie is:

'op basis van bevlogenheid en doorzettingsvermogen, bewegen naar een leven zonder beperkingen, waarin zelfeffectiviteit en aanpassingsvermogen de doorslag geven'.

Van eenmalige comeback naar duurzame verbetering

Eerder schreven Hans van Breukelen en Benno Diederiks de bestseller Maak je comeback. Daarin gaven ze acht praktische stappen om na een stevige ‘valpartij in het leven’ weer de regie terug te pakken. Om jezelf opnieuw een levensinvulling te geven waardoor je je weer nuttig en zinvol voelt. Een eenmalige comeback. Vanuit die filosofie zijn ze verder gaan bouwen: Hoe kan je van een incidenteel succes een duurzame verandering maken? Hoe kun je structureel beter in je vel zitten, waardoor je eventuele tegenvallers makkelijker kan pareren?

Samenwerking

Vanuit die zoektocht zijn ze gaan kijken naar meer en andere vormen om met dat concept aan de slag te gaan. Om naast een boek ook via een (online) training zoveel mogelijk mensen te ontwikkelen én sterker te maken, met dezelfde opbouw en hetzelfde stappenplan.

En zo kwam Schouten & Nelissen in beeld. Met 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van leertrajecten voor persoonlijke ontwikkeling en het versterken van persoonlijke groei in de vorm van trainingen, opleidingen, coaching én boeken.

Mentale innovatie is nú beschikbaar als boek (paperback, e-book en luisterboek), online training en masterclass!

Wil je openstaan voor nieuwe kansen? Wil je meer op eigen kracht kunnen varen? Verlang je ernaar om jezelf opnieuw uit te vinden? Mentale innovatie is hét proces dat dit mogelijk maakt.

Bevlogenheid - Doorzettingsvermogen - Weerbaarheid - Aanpassingsvermogen - Zelfeffectiviteit

Het boek

Wat je ook tegenkomt in je leven, jij kunt altijd bepalen hoe je ermee omgaat. Met de vijf pijlers van mentale innovatie kun je de regie houden en op zelfontwikkeling en duurzame groei sturen. Het praktische stappenplan in dit boek is een robuuste combinatie van wetenschappelijke onderbouwing, oefeningen en praktijkervaring. Het geeft je de handvatten om met volledige focus en vastberadenheid te werken aan jouw langetermijndoelen. Pak de controle, beweeg naar een leven zonder beperkingen en zet het leven naar je hand!

Bekijk het boek

Mentelity foundation

Als iemand zichzelf steeds opnieuw uitvond, dan was het wel snowboardkampioene Bibian Mentel. 'We zijn er trots op dat zij haar steun heeft omgezet in daadkracht en in het boek haar visie op Mentale Innovatie heeft gegeven,' aldus Hans van Breukelen. 'Een deel van de opbrengsten van dit boek gaan dan ook naar haar Mentelity Foundation die zich inzet om mensen met een fysieke uitdaging te helpen kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.'

 

Masterclass Mentale Innovatie

Krijg fysiek les van de 'comebackmanager' zelf, Hans van Breukelen. Je krijgt het boek Mentale innovatie er als cadeau bij. Aan de hand van persoonlijke verhalen en interactieve oefeningen ga je op ontdekkingsreis:

  • Waar sta jij nu? Waar ga jij heen?
  • Neem de regie over je leven in 5 fasen
  • Hoe ziet jouw leven eruit als je positief naar veranderingen kan kijken?
  • Hoe ga je om met vallen en opstaan? Wat doe jij als het tegenzit?
  • Wat laat je achter, wat neem je mee?

Na afloop weet je de juiste keuzes te maken en beslissingen te nemen voor jouw toekomst. Je pakt vol zelfvertrouwen weer de regie over je leven!

Bekijk de Masterclass

Online Training

Als je meer wilt dan alleen lezen, kan je nu ook zelf aan de slag met de gelijknamige online training van ons zusje New Heroes, dé academie voor online 'soft skills' trainingen. Leer de kracht van jouw brein te gebruiken. Wat heb je nodig als het tegenzit? Wat kan je zélf veranderen aan je situatie? Ontdek jouw mogelijkheden en laat je beperkingen los. In deze leerreis ga je oefenen met mentale innovatie. Waar wacht je nog op?

Bekijk de online training

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur