Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nieuw

Ethical Leadership

Je kunt al starten in september.


Versterk organisaties in ethisch leiderschap

 • Verbeter het ethisch leiderschap met een door jou ontwikkeld plan 
 • Meet het concrete resultaat van jouw verbeterinterventies
 • Word je bewust van het morele handelen van anderen en jezelf

Voor wie?

 In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, innovatief vermogen en adviesvaardigheden. Je wilt op strategisch niveau bijdragen aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. En je kennis vergroten en verzilveren naar masterniveau. Volg de module los of als onderdeel van de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

Meer over deze opleiding


Onderwerpen

Versterk organisaties in ethisch leiderschap

Voor wie?

 In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, innovatief vermogen en adviesvaardigheden. Je wilt op strategisch niveau bijdragen aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. En je kennis vergroten en verzilveren naar masterniveau. Volg de module los of als onderdeel van de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

 • Verbeter het ethisch leiderschap met een door jou ontwikkeld plan 
 • Meet het concrete resultaat van jouw verbeterinterventies
 • Word je bewust van het morele handelen van anderen en jezelf

Overzicht

Uitvoering
Mastermodule
Duur
3 dagen (12 weken)

Dit ga je leren in Ethical Leadership

Ethisch leiderschap is niet alleen de verantwoordelijkheid van leidinggevenden, maar ook van de medewerkers. Het gaat om een sociaal proces, met als basis een goede relatie en wisselwerking tussen alle lagen van de organisatie.

Ethisch leiderschap is een breed begrip: het gaat over respect, vertrouwen, moraal, en over de vraag wat goed handelen is. Er komt steeds meer aandacht voor ethisch leiderschap: zowel op persoonlijk - als organisatorisch niveau.  Een verander- of innovatietraject is bij uitstek geschikt in organisaties waar meer aandacht is voor ethisch leiderschap. Als bedrijfskundige heb je hier een belangrijke rol in: in deze module ga je aan de slag met het maken van een analyse van de huidige en de gewenste situatie, je betrekt stakeholders en maakt een implementatieplan. 

Zo leer je leidinggeven aan een verander- of innovatieproject door middel van een integrale aanpak én het tonen van voorbeeld-leiderschap.

Resultaten

 • Je ontwikkelt een visie op ethiek in jouw professionele context
 • Je analyseert het ethische probleem of kans in jouw organisatie 
 • Je ontwikkelt diverse initiatieven tot verbetering van ethisch handelen
 • Je voert een aantal van deze initiatieven uit en meet het effect hiervan

Inhoud

Onderwerpen

Ethische dilemma’s 

In deze module maak je kennis met een verscheidenheid aan morele dilemma’s die zich kunnen voordoen op de werkvloer. Ga bij jezelf en anderen ten rade, wat zou jij in deze situatie doen? Ontdek jouw morele waarden en die van je organisatie.

Ethisch leiderschap 

Wat een ethisch leider anders maakt dan ‘gewoon’ integer, is het manager-zijn en de relatie met medewerkers. Het gaat om voorbeeldgedrag en hoe je dat toont. In deze module leer hoe je zelf ethisch leiderschap kunt vertonen, door voorbeeldgedrag en de juiste communicatiestrategieën toe te passen. 

Impact mapping

Impact mapping is een methode waarbij je inzichtelijk maakt wie welk aangepast gedrag een positieve impact heeft om het gezamenlijk doel te behalen. In deze module leer je hoe je impact mapping kunt inzetten om de effecten van jouw interventies meetbaar te maken. 

Unconscious bias

Onbewust heeft iedereen vooroordelen, oftewel een unconscious bias. In deze module leer je hoe jij omgaat met ethiek, en ontdek je welke onbewuste vooroordelen jij eigenlijk hebt. Krijg inzicht in hoe jouw vooroordelen invloed hebben op je leiderschap.  

Bedrijfscodes 

De bedrijfscode is een set door een organisatie vastgelegde ethische gedragsregels gericht op de gedragingen en handelen van de werknemers en de organisatie zelf. In deze module leer je wat jij als bedrijfskundige kunt doen op het moment dat de code en gedragingen van medewerkers van elkaar afwijken.

Kosten en financiering

Mastermodule

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 2950,00. Hierover wordt geen btw berekend.

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 144,95 (exclusief btw).

Je ontvangt:

 • MijnOmgeving
 • Materiaalpakket

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 210,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond.  Dit is inclusief accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Docenten

Docenten 

Schouten University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijksituatie.

Traject

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de training het beste kunt volgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Master module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 3 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 6:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast waar je organisatie direct baat bij heeft. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany trainingsadvies aanvragen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany trainingen

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren.
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Nu starten met Ethical Leadership

Bijvoorbeeld op ma. 13 september in AMSTERDAM

Ethical Leadership

€ 2.950,00 BTW vrijgesteld

Starten op ma 13 september 2021, AMSTERDAM


Materiaal € 144,95 excl. BTW

Arrangement € 210,00 excl. BTW

Totaal

€ 3.304,95 BTW vrijgesteld

Incl. materiaal en arrangementen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou