Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nieuw

Innovatiekracht

Je kunt al starten in september.


Verbeter Innovation Performance van jouw organisatie

 • Bereik meer met innovatie in jouw organisatie 
 • Maak resultaten uit innovatie meer tastbaar
 • Draag bij aan de realisatie van de strategie van de organisatie

Voor wie?

In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, innovatief vermogen en adviesvaardigheden. Je wilt op strategisch niveau bijdragen aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. En je kennis vergroten en verzilveren naar masterniveau. Volg de module los of als onderdeel van de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

Meer over deze opleiding


Onderwerpen

Verbeter Innovation Performance van jouw organisatie

Voor wie?

In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, innovatief vermogen en adviesvaardigheden. Je wilt op strategisch niveau bijdragen aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. En je kennis vergroten en verzilveren naar masterniveau. Volg de module los of als onderdeel van de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

 • Bereik meer met innovatie in jouw organisatie 
 • Maak resultaten uit innovatie meer tastbaar
 • Draag bij aan de realisatie van de strategie van de organisatie

Overzicht

Uitvoering
Mastermodule
Duur
3 dagen (12 weken)

Dit ga je leren in Innovatiekracht

Innovatie gaat over het continu kunnen aanpassen aan je omgeving, maar ook over innoveren op de context waarin je opereert, je maatschappelijke verantwoordelijkheid en ethische bedrijfsvoering. In deze module leer je hoe innovatie een onderdeel wordt van het realiseren van de strategie en het bereiken van strategische doelen van de organisatie. Je werkt aan de ontwikkeling van het innovatie-ecosysteem om de innovatie ambities van jouw organisatie te realiseren. Voor de noodzakelijke bedrijfskundige kennis verbinden we diverse kennisdomeinen met elkaar om zo tot innovatieve oplossingen te kunnen komen. Je gaat aan de slag met de analyse van de Innovation Performance en de Innovation Maturity van jouw organisatie, waarna je een Roadmap ontwikkelt voor het vergroten van de effectiviteit van innovatie. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Innovatie-ecosystemen
 • Waardepropositie- en businessmodelcanvas
 • Design Thinking
 • Leiderschap in innovatie
 • Cultuur en innovatie
 • Start-up/ scale-up versus gevestigde organisatie
 • Inertie gevestigde organisaties

Resultaten

 • Je ontwikkelt een roadmap voor efficiënte en effectieve innovatie 
 • Je verbetert het innovatie-ecosysteem
 • Je vergroot de innovatiekracht bij het behalen van de strategische doelen

Inhoud

Onderwerpen

Innovatie-ecosysteem

Voor succesvolle innovatie is interactie tussen personen uit verschillende delen van een bedrijf nodig. Dit noemen we ook wel het ecosysteem. Er zijn vijf onderliggende principes: de innovatiethesis, het innovatieportfolio, het innovatieframework, het meten van de innovatie en de innovation practice. We gaan in op de innovatiestrategie, -management en -implementatie. 

Waardepropositie- en businessmodelcanvas

Een waardepropositie is een belofte van een bedrijf aan een klant die duidelijk maakt welke waarde een product of dienst oplevert voor de klant. We gaan in op hoe jij dit in kaart kunt brengen aan de hand van het businessmodelcanvas. 

Design Thinking

Design Thinking is een iteratief proces dat vaak ingezet wordt om tot innovatie te komen. Je gaat vaak heen en weer tussen het ontwikkelen van inzichten bij de ontwerpers en het maken en testen van prototypes bij gebruikers, totdat je tot een gewenst product komt. 

Leiderschap in innovatie

Leiderschap en innovatie hangen met elkaar samen. Wie ruimte wil geven aan innovatie moet medewerkers faciliteren, inspireren en de ruimte geven. Leer hoe jij hier als bedrijfskundige op kunt inspelen.

Cultuur en innovatie

Een innovatieve bedrijfscultuur is essentieel voor de realisatie van groei. Innovatie gaat niet enkel om de beste technologie, maar om hoe teams zich aanpassen aan verandering en zich openstellen voor het leren van nieuwe vaardigheden en het gebruiken van nieuwe tools. Leer hoe jij hier als bedrijfskundige op kunt inspelen.

Start-up/ scale-up versus gevestigde organisatie

De manier waarop een start-up, scale-up en gevestigde organisatie met innovatie omgaat verschilt enorm. We gaan in op de verschillen en op de mogelijkheden om tussen deze types organisaties samenwerkingstrajecten voor innovatie te realiseren. 

Inertie gevestigde organisaties

Vaak willen organisaties wel innoveren, maar komt het er telkens niet van. Innovatietrajecten opzetten kost veel moeite, dus het gewenste gedrag blijft uit. Leer meer over hoe jij hier als bedrijfskundige mee kunt omgaan.

Kosten en financiering

Mastermodule

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 2950,00. Hierover wordt geen btw berekend.

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 144,95 (exclusief btw).

Je ontvangt:

 • MijnOmgeving
 • Materiaalpakket

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 210,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond.  Dit is inclusief accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Docenten

Docenten 

Schouten University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijksituatie.

Traject

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de training het beste kunt volgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Master module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 3 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 6:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast waar je organisatie direct baat bij heeft. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany trainingsadvies aanvragen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany trainingen

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren.
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Nu starten met Innovatiekracht

Bijvoorbeeld op ma. 13 september in AMSTERDAM

Innovatiekracht

€ 2.950,00 BTW vrijgesteld

Starten op ma 13 september 2021, AMSTERDAM


Materiaal € 144,95 excl. BTW

Arrangement € 210,00 excl. BTW

Totaal

€ 3.304,95 BTW vrijgesteld

Incl. materiaal en arrangementen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou