Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Mastermodule Innovatiekracht

Mastermodule Innovatiekracht

 • Bereik meer met innovatie in jouw organisatie 
 • Maak resultaten uit innovatie meer tastbaar
 • Draag bij aan de realisatie van de strategie van de organisatie
Uitvoering
Mastermodule
Duur
3 dagen (12 weken)
Startmoment
Start al in januari

Dit ga je leren in Mastermodule Innovatiekracht

Innovatie gaat over het continu kunnen aanpassen aan je omgeving, maar ook over innoveren op de context waarin je opereert, je maatschappelijke verantwoordelijkheid en ethische bedrijfsvoering. In deze module leer je hoe innovatie een onderdeel wordt van het realiseren van de strategie en het bereiken van strategische doelen van de organisatie. Je werkt aan de ontwikkeling van het innovatie-ecosysteem om de innovatie ambities van jouw organisatie te realiseren. Voor de noodzakelijke bedrijfskundige kennis verbinden we diverse kennisdomeinen met elkaar om zo tot innovatieve oplossingen te kunnen komen. Je gaat aan de slag met de analyse van de Innovation Performance en de Innovation Maturity van jouw organisatie, waarna je een Roadmap ontwikkelt voor het vergroten van de effectiviteit van innovatie. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Innovatie-ecosystemen
 • Waardepropositie- en businessmodelcanvas
 • Design Thinking
 • Leiderschap in innovatie
 • Cultuur en innovatie
 • Start-up/ scale-up versus gevestigde organisatie
 • Inertie gevestigde organisaties

Resultaten

 • Je ontwikkelt een roadmap voor efficiënte en effectieve innovatie 
 • Je verbetert het innovatie-ecosysteem
 • Je vergroot de innovatiekracht bij het behalen van de strategische doelen

Verbeter Innovation Performance van jouw organisatie

Voor wie?

In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, innovatief vermogen en adviesvaardigheden. Je wilt op strategisch niveau bijdragen aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. En je kennis vergroten en verzilveren naar masterniveau. Volg de module los of als onderdeel van de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

Wij zorgen voor een veilige leeromgeving 

Samen met onze opleidings- en trainingslocaties zorgen we ervoor dat je lesdagen op een gezonde en verantwoorde wijze plaatsvinden. We volgen hiervoor de richtlijnen van de Rijksoverheid en ons brancheprotocol. Je leest de laatste status op www.sn.nl/over-ons/corona-maatregelen. Heb je nog vragen? Je mag ons altijd bellen (0418 688 510) of mailen (voorlichting@sn.nl). We zitten voor je klaar.

Inhoud

Onderwerpen

Innovatie-ecosysteem

Voor succesvolle innovatie is interactie tussen personen uit verschillende delen van een bedrijf nodig. Dit noemen we ook wel het ecosysteem. Er zijn vijf onderliggende principes: de innovatiethesis, het innovatieportfolio, het innovatieframework, het meten van de innovatie en de innovation practice. We gaan in op de innovatiestrategie, -management en -implementatie. 

Waardepropositie- en businessmodelcanvas

Een waardepropositie is een belofte van een bedrijf aan een klant die duidelijk maakt welke waarde een product of dienst oplevert voor de klant. We gaan in op hoe jij dit in kaart kunt brengen aan de hand van het businessmodelcanvas. 

Design Thinking

Design Thinking is een iteratief proces dat vaak ingezet wordt om tot innovatie te komen. Je gaat vaak heen en weer tussen het ontwikkelen van inzichten bij de ontwerpers en het maken en testen van prototypes bij gebruikers, totdat je tot een gewenst product komt. 

Leiderschap in innovatie

Leiderschap en innovatie hangen met elkaar samen. Wie ruimte wil geven aan innovatie moet medewerkers faciliteren, inspireren en de ruimte geven. Leer hoe jij hier als bedrijfskundige op kunt inspelen.

Cultuur en innovatie

Een innovatieve bedrijfscultuur is essentieel voor de realisatie van groei. Innovatie gaat niet enkel om de beste technologie, maar om hoe teams zich aanpassen aan verandering en zich openstellen voor het leren van nieuwe vaardigheden en het gebruiken van nieuwe tools. Leer hoe jij hier als bedrijfskundige op kunt inspelen.

Start-up/ scale-up versus gevestigde organisatie

De manier waarop een start-up, scale-up en gevestigde organisatie met innovatie omgaat verschilt enorm. We gaan in op de verschillen en op de mogelijkheden om tussen deze types organisaties samenwerkingstrajecten voor innovatie te realiseren. 

Inertie gevestigde organisaties

Vaak willen organisaties wel innoveren, maar komt het er telkens niet van. Innovatietrajecten opzetten kost veel moeite, dus het gewenste gedrag blijft uit. Leer meer over hoe jij hier als bedrijfskundige mee kunt omgaan.

Kosten en financiering

Opleiding

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 2950,00. Hierover wordt geen btw berekend.

Financiering

Als je zelf (deels) je training of opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken, waardoor jij voordeliger kan studeren. Bekijk de mogelijkheden: www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 109,35 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Materiaalpakket
 • De Corporate Startup (boek)

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 210,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond voor gebruik van de accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Programma

Business coach

Voor de start van je studie kies je je businesscoach. Hij of zij werkt in je organisatie en is beschikbaar en bereid om je te begeleiden bij het uitwerken van je praktijkopdrachten. Kijk voor meer informatie over de rol en taken van de businesscoach op https://www.sn.nl/opleidingen-en-trainingen/business-coach.

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de training het beste kunt volgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Master module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 3 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 6:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast waar je organisatie direct baat bij heeft. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany

Staan meerdere collega’s voor dezelfde uitdaging? Dan is ‘incompany’ de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. We passen de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Docenten 

Schouten University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw persoonlijke praktijksituatie.

Dit worden je docenten

 • dr. Sandra Doeze Jager - van Vliet MBA

  Avans Hogeschool

  Sandra Doeze Jager is bij Avans Hogeschool verbonden aan het expertisecentrum Sustainable Business. Als kenniskringlid en onderzoeker is zij actief op het snijvlak van duurzaamheid en wendbaarheid via People & Sustainability (duurzame inzetbaarheid, artificiële Intelligentie en zelfsturende teams). Ze werkte jarenlang in de commercie. De assessmentwereld kent ze door en door en in 2014 besloot ze om definitief het onderwijs in te gaan. Haar expertise beslaat vooral de drijfveren voor duurzaam wendbaarheidsgedrag en de vertaling hiervan naar communicatie, psychologische en HR-activiteiten en modellen. Dit sluit aan bij haar achtergrond in psychologie, communicatie en personeelswetenschap. Ze startte in december 2013 haar promotieonderzoek en promoveerde in december 2017 op proactieve en adaptieve wendbaarheid van medewerkers aan de Erasmus Universiteit.

 • Marc Eilering MSc

  Avans Hogeschool

  Marc Eilering is Business Coach voor studerende ondernemers bij Avans Ondernemerscentrum om ondernemerschap te stimuleren bij studenten. Daarnaast is hij docent Ondernemerschap en innovatie bij Avans Hogeschool en afstudeercoördinator Business Innovation. Zijn specialismen zijn ondernemerschap, innovatie, business development en denken in mogelijkheden.

Nu starten met Mastermodule Innovatiekracht

Mastermodule Innovatiekracht

€ 2.950,00 BTW vrijgesteld

Starten op do 27 januari 2022, UTRECHT


Materiaal € 109,35 excl. BTW

Arrangement € 210,00 excl. BTW

Totaal

€ 3.269,35 BTW vrijgesteld

Incl. materiaal en arrangementen

Tijdens onderstaande stappen kan je je startdatum kiezen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou