Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nieuw

Psychologie in organisaties

Je kunt al starten in september.


Versterk mensen door aandacht voor wendbaarheid

 • Onderzoek verandering in jouw organisatie en de impact op het brein en gedrag 
 • Maak jouw organisatie bewust van de werking van het brein
 • Richt effectieve veranderprocessen in vanuit psychologisch perspectief

Voor wie?

In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt steeds vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, adviesvaardigheden en innovatief vermogen als bedrijfskundige. Wil je weten of de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling) iets is voor jou?  Neem dan contact op met de opleidingsadviseur voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

Meer over deze opleiding


Onderwerpen

Versterk mensen door aandacht voor wendbaarheid

Voor wie?

In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt steeds vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, adviesvaardigheden en innovatief vermogen als bedrijfskundige. Wil je weten of de Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling) iets is voor jou?  Neem dan contact op met de opleidingsadviseur voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

 • Onderzoek verandering in jouw organisatie en de impact op het brein en gedrag 
 • Maak jouw organisatie bewust van de werking van het brein
 • Richt effectieve veranderprocessen in vanuit psychologisch perspectief

Overzicht

Uitvoering
Mastermodule
Duur
3 dagen (12 weken)

Dit ga je leren in Psychologie in organisaties

Mensen bepalen het succes van een organisatie. Hun mogelijkheden om met veranderingen om te gaan, creatieve oplossingen te bedenken en samen te werken zijn cruciaal. In deze mastermodule leer je wat mensen drijft, hoe we de werking van ons brein optimaal kunnen benutten en hoe dit ons gedrag kan beïnvloeden.

Deze kennis kun je vervolgens inzetten om gewenst gedrag te stimuleren of ongewenst gedrag te ontmoedigen. In deze mastermodule ga je je opgedane kennis over psychologie toepassen. Je ontwikkelt een tool of beïnvloedingsstrategie voor jouw eigen organisatie om meer bewustzijn over de werking van het brein te realiseren. 

In deze beïnvloedingsstrategie verwerk je ook Sustainable Development Goals, met als doel duurzaam gedrag te stimuleren. Je gaat je beïnvloedingsstrategie niet alleen bedenken, maar ook uitvoeren en het effect ervan meten.  

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Arbeids- en organisatiepsychologie
 • Individu en werk, motivatie en leren
 • Ontwikkelen en professionele identiteit
 • De werking van het brein
 • Ethiek

Resultaten

 • Je verbetert reorganisaties met oog voor psychologische effecten op de mens 
 • Je onderzoekt een veranderproces in jouw organisatie
 • Je analyseert knelpunten en creëert bewustzijn over de werking van het brein
 • Je interventie belicht de werking van het brein in veranderingen

Inhoud

Onderwerpen

Arbeids- en organisatiepsychologie

Je leert over gedrag in organisaties en maakt kennis met belangrijke psychologische modellen over het motiveren van werknemers. Ook leer je het verschil hoe een individu zichzelf ziet (zelfperceptie) en wat anderen waarnemen als ze het individu observeren. 

Individu en werk, motivatie en leren

Er wordt aandacht geschonken aan de wendbaarheid van medewerkers, met name de mate waarin mensen zich aanpassen bij veranderingen in organisaties. 

Ontwikkeling en professionele identiteit 

Je leert over interprofessioneel handelen en hoe loopbaankeuzes invloed hebben op de ontwikkeling van het brein.  

De werking van het brein

Je verdiept je kennis op het gebied van reacties en werking van het menselijk brein tijdens veranderingen in een organisatie. Er wordt ingegaan wat er gebeurt in het brein bij veranderingsprocessen. Je leert dus welke invloed verandering heeft op mensen. 

Ethiek

Je krijgt een introductie van ethische stromingen, waarbij de nadruk ligt op wereldwijde ‘Sustainable Development Goals’ (SDG) en hoe deze meegenomen kunnen worden in veranderprocessen. Ook wordt ingegaan welke invloed ethiek en de SDG’s heeft op hoe mensen denken.

Kosten en financiering

Mastermodule

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 2950,00. Hierover wordt geen btw berekend.

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je een bedrag van € 144,95 (exclusief btw).

Je ontvangt:

 • MijnOmgeving
 • Materiaalpakket

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 210,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond.  Dit is inclusief accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Docenten

Docenten 

Schouten University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijksituatie.

Traject

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de training het beste kunt volgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Master module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 3 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 6:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast waar je organisatie direct baat bij heeft. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany trainingsadvies aanvragen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany trainingen

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren.
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Nu starten met Psychologie in organisaties

Bijvoorbeeld op ma. 13 september in AMSTERDAM

Psychologie in organisaties

€ 2.950,00 BTW vrijgesteld

Starten op ma 13 september 2021, AMSTERDAM


Materiaal € 144,95 excl. BTW

Arrangement € 210,00 excl. BTW

Totaal

€ 3.304,95 BTW vrijgesteld

Incl. materiaal en arrangementen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou