Masterprogramma Advies en coaching

 • Benut recente ontwikkelingen op het gebied van coachingsinterventies
 • Zet de bekendste concepten en theorieën op het gebied van groepsdynamica in
 • Adviseer professioneel: zet effectief verschillende interventies en stijlen in
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Pak je coachende en adviserende rol professioneel op

Voor wie?

Coachen en adviseren doe je niet alleen als professioneel coach of adviseur, maar ook als bijvoorbeeld leidinggevende, trainer, HRM/HRD-professional, projectmanagers of procesbegeleider heb je vaak een coachende en/of adviserende rol. Daarom zoek je een wetenschappelijke basis voor jouw dagelijkse praktijk. Jij gaat voor krachtige besluiten en wilt jezelf en jouw team(s) constant naar een hoger niveau brengen.

Informatie omtrent COVID-19

Gelukkig worden de maatregelen rondom het coronavirus langzaam maar zeker versoepeld. Ons masteronderwijs valt onder het hoger onderwijs. Gedeeltelijke versoepeling voor klassikaal hoger onderwijs en universiteiten wordt momenteel onderzocht door de Rijksoverheid. Hierover wordt spoedig een besluit genomen. Tot die tijd wordt ons masteronderwijs online gegeven via een virtual classroom: www.sn.nl/opleidingen/virtual-classroom. We gaan er vanuit dat je in september weer klassikaal kunt starten met je masteropleiding. Schrijf je dus gerust in, want de opleiding gaat altijd door. Heb je nog vragen? Bel (0418) 682 800 of mail advice@schoutenuniversity.com. We zitten voor je klaar.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Masterprogramma Advies en coaching

 • Je maakt onderbouwde keuzes in het coachingsproces
 • Je kent recente ontwikkelingen en interventiemogelijkheden en benut deze
 • Je kent de belangrijkste theorieën over groepsdynamica
 • Je weet welke machtsverhoudingen en teamprocessen spelen bij besluitvorming
 • Je kent de rollen, fasen en interventies in het adviesproces
 • Je kiest je eigen rol en zet passende interventies en stijlen in
 • Je herkent weerstand en weet hoe je die kunt hanteren 
Programma

Dit ga je leren in Masterprogramma Advies en coaching

Het Masterprogramma Advies en coaching bestaat uit drie mastermodules die samen breed inzicht geven in het veranderen en verbeteren van een organisatie. De mastermodules waaruit dit masterprogramma bestaat zijn ‘Evidence informed coaching’, ‘Teamcoaching en groepsinterventies’ en ‘Professioneel adviseren’.

Veel organisaties zetten coaching in om de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Je leert niet alleen hoe coaching werkt, maar ook waarom. Je krijgt inzicht in het wetenschappelijke kader en de achtergronden van coaching als vakgebied. De focus ligt hierbij op de relatief nieuwe wetenschappelijke benaderingen uit de coaching en positieve psychologie. 

Groepen medewerkers zijn belangrijke bouwstenen voor een succesvolle organisatie. Je leert interventies ontwikkelen die zorgen voor goede teamprestaties. Daarbij krijg je in dit masterprogramma inzicht in de verschillende rollen en fasen in het adviesproces. Je ontwikkelt professionele adviesvaardigheden die je meteen kunt inzetten in je organisatie.

In het  Masterprogramma Advies en coaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Coaching als vakgebied 
 • Wetenschappelijk onderbouwde coachingsinterventies 
 • De coachingsrelatie
 • Groepsinterventies
 • Leren en ontwikkelen
 • Besluitvorming
 • Diversiteit
 • Synthese 
 • Oriëntatie op het adviesvak 
 • Intake en contracteren 
 • Analyse en interventies 
 • Adviescase 
 • De professionele adviseur 
 • Assessment

Programma

Intake

Telefonisch doelstellend gesprek

In een telefonisch gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. De studiebegeleider checkt hiermee of de opleiding aansluit bij jouw leerdoelen.

Programma

Collegedagen

Doordat het Masterprogramma Advies en coaching modulair is opgebouwd, kun je zelf jouw studietempo bepalen. De opleiding bestaat uit een persoonlijk doelstellend gesprek, 3 modules met een minimale doorlooptijd van 9 maanden.

Een mastermodule bestaat uit 7 collegedagen met een doorlooptijd van 14 weken. Je tijdsinvestering is circa 16 uur aan zelfstudie per week (inclusief collegedagen). Je kunt drie keer per jaar starten met het masterprogramma: in januari, april en september.

Module 1 t/m 3, colleges 1 t/m 7:

 •  1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur
Onderwerpen

Het Masterprogramma Advies en coaching bestaat uit 3 mastermodules:

In de module ‘Evidence informed coaching’ komen de volgende onderwerpen aan bod:

Coaching als vakgebied, Coaching in de context van organisaties, Benutten van psychologisch kapitaal: Goudzoekers, Evidence informed Coaching, De coachingsrelatie – weerstand, De coachingsrelatie - overdracht en tegenoverdracht, Positieve Psychologie en Coaching: PsyCap, Mindfulness & Job Crafting. Een meer gedetailleerde beschrijving van de onderwerpen die tijdens de lesdagen aan bod komen, staat in de modulebeschrijving.

In de module ‘Teamcoaching en groepsinterventies’ komen de volgende onderwerpen aan bod:

Ontwikkelruimte in teams, State of the art groepsdynamica en interventies, Teamconfrontatiemethode, Groepsconflict en besluitvorming, Systemische interventies, Communities of practice, Productief maken van diversiteit + synthese. Een meer gedetailleerde beschrijving van de onderwerpen die tijdens de lesdagen aan bod komen, staat in de modulebeschrijving.

In de module ‘Professioneel adviseren’ komen de volgende onderwerpen aan bod: 

Oriëntatie op adviseren, Intake & Contractering, Analyse en interventies I en II, Aan de slag in een live-adviescase, De professionele adviseur, Aan de slag in assessments. Een meer gedetailleerde beschrijving van de onderwerpen die tijdens de lesdagen aan bod komen, staat in de modulebeschrijving.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van het masterprogramma is 20 deelnemers.

Afronding

Diploma

Na succesvolle afronding van het masterprogramma ontvang je een deeldiploma van Schouten University of Applied Sciences (24 ECTS). Wanneer je besluit de toets niet te maken of wanneer je de toets onvoldoende afrondt, kun je een bewijs van deelname aanvragen. Hiervoor geldt een aanwezigheidsplicht van 85%.

Investering

Investering

Masterprogramma

Jouw investering in het masterprogramma bedraagt € 10500,00. Hierover wordt geen btw berekend. Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Studiemateriaal

De kosten voor het studiemateriaal zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van je studieboeken (ca. € 125,00 per module). Voor de start van de module ontvang je een modulebeschrijving inclusief literatuurlijst. De kosten voor studiemateriaal staan ook niet vermeld op de factuur. Je kunt ze eventueel apart declareren bij je werkgever. Colleges zijn in het Nederlands. De literatuur kan naast Nederlands ook in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet tijdens de collegedagen, zijn bij de prijs inbegrepen.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Thalja Lurz
Advies? 0418 682 938
Thalja Lurz zw
Twijfel je over de juiste opleiding?

Masterprogramma Advies en coaching

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.