Masterprogramma (Organisatie)coaching

 • Benut recente ontwikkelingen op het gebied van coaching interventies
 • Leer welke machtsverhoudingen en teamprocessen spelen bij besluitvorming
 • Ga effectief om met strijdige belangen en bemiddel in (arbeids)conflicten
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Haal meer resultaat uit jouw (coach)interventies

Voor wie?

Niet alleen als coach, maar ook als leidinggevende, trainer, projectmanager, procesbegeleider of (HR) adviseur heb je vaak een coachende rol. Om die succesvol te vervullen wil je wetenschappelijk onderbouwde keuzes maken. Je wilt meer inzicht in groepsdynamica, slagvaardig kunt ingrijpen in groepsprocessen. Jij wilt diversiteit en conflict ombuigen tot kracht en succesvol omgaan met tegenstrijdige belangen. 

Informatie omtrent COVID-19

Gelukkig worden de maatregelen rondom het coronavirus langzaam maar zeker versoepeld. Ons masteronderwijs valt onder het hoger onderwijs. Gedeeltelijke versoepeling voor klassikaal hoger onderwijs en universiteiten wordt momenteel onderzocht door de Rijksoverheid. Hierover wordt spoedig een besluit genomen. Tot die tijd wordt ons masteronderwijs online gegeven via een virtual classroom: www.sn.nl/opleidingen/virtual-classroom. We gaan er vanuit dat je in september weer klassikaal kunt starten met je masteropleiding. Schrijf je dus gerust in, want de opleiding gaat altijd door. Heb je nog vragen? Bel (0418) 682 800 of mail advice@schoutenuniversity.com. We zitten voor je klaar.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Masterprogramma (Organisatie)coaching

 • Je weet hoe coachen werkt en waarom en je maakt onderbouwde coaching keuzes
 • Je kent recente ontwikkelingen en nieuwe interventiemogelijkheden
 • Je kunt kritisch reflecteren op jouw eigen rol als coach 
 • Je kent de belangrijkste theorieën over groepsdynamica
 • Je weet welke machtsverhoudingen en teamprocessen spelen bij besluitvorming
 • Je begrijpt de dynamiek van conflicten en weet hoe je kunt ingrijpen
 • Je kent de verhouding relatie-situatie-conflictgedrag
Programma

Dit ga je leren in Masterprogramma (Organisatie)coaching

Het Masterprogramma (Organisatie)coaching bestaat uit drie mastermodules die samen breed inzicht geven in het veranderen en verbeteren van een organisatie. De mastermodules waaruit dit masterprogramma bestaat zijn ‘Evidence informed coaching‘, ‘Teamcoaching en groepsinterventies’ en ‘Conflictmanagement (Mediator 1)’.

Veel organisaties zetten coaching in om de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Dit masterprogramma geeft je inzicht in het wetenschappelijke kader en de achtergronden van coaching als vakgebied, waarbij de focus ligt hierbij op de wetenschappelijke benaderingen uit de coachingspsychologie en de positieve psychologie. Je gaat aan de slag met wetenschappelijk onderbouwde coaching interventies.

Groepen medewerkers zijn belangrijke bouwstenen voor een succesvolle organisatie. Verschillen in een team kunnen een bron zijn voor conflict. Je wilt meer inzicht in groepsdynamica, zodat je groepsprocessen herkent en slagvaardig kunt ingrijpen. Je ontwikkelt interventies die zorgen voor goede teamprestaties. Resultaat: teams die effectieve besluiten nemen, conflicten kunnen hanteren, diversiteit benutten en zich als groep ontwikkelen.

In het Masterprogramma (Organisatie)coaching komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Coaching als vakgebied 
 • Wetenschappelijk onderbouwde coachingsinterventies 
 • De coaching relatie
 • Groepsinterventies
 • Leren en ontwikkelen
 • Besluitvorming
 • Diversiteit 
 • Conflicttheorie en -analyse
 • Macht en emotie
 • Conflictstijlen en gedrag
 • Onderhandelen

Programma

Intake

Telefonisch doelstellend gesprek

In een telefonisch gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. De studiebegeleider checkt hiermee of de opleiding aansluit bij jouw leerdoelen.

Programma

Collegedagen

Doordat het Masterprogramma (Organisatie)coaching modulair is opgebouwd, kun je zelf jouw studietempo bepalen. De opleiding bestaat uit een persoonlijk doelstellend gesprek, 3 modules met een minimale doorlooptijd van 9 maanden.

Een mastermodule bestaat uit 7 collegedagen met een doorlooptijd van 14 weken. Je tijdsinvestering is circa 16 uur aan zelfstudie per week (inclusief collegedagen). Je kunt drie keer per jaar starten met het masterprogramma: in januari, april en september.

Module 1 t/m 3, colleges 1 t/m 7:

 •  1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur
Onderwerpen

Het Masterprogramma (Organisatie)coaching bestaat uit 3 mastermodules:

In de module ‘Evidence informed coaching’ komen de volgende onderwerpen aan bod:

Coaching als vakgebied, Coaching in de context van organisaties, Benutten van psychologisch kapitaal: Goudzoekers, Evidence informed Coaching, De coachingsrelatie – weerstand, De coachingsrelatie - overdracht en tegenoverdracht, Positieve Psychologie en Coaching: PsyCap, Mindfulness & Job Crafting.

Een meer gedetailleerde beschrijving van de onderwerpen die tijdens de lesdagen aan bod komen, staat in de modulebeschrijving.

In de module ‘Teamcoaching en groepsinterventies’ komen de volgende onderwerpen aan bod: 

Ontwikkelruimte in teams, State of the art groepsdynamica en interventies, Teamconfrontatiemethode, Groepsconflict en besluitvorming, Systemische interventies, Communities of practice, Productief maken van diversiteit + synthese.

Een meer gedetailleerde beschrijving van de onderwerpen die tijdens de lesdagen aan bod komen, staat in de modulebeschrijving.

In de module ‘Conflictmanagement (Mediator 1)’ komen de volgende onderwerpen aan bod:

Conflicttheorie, Conflictanalyse, Macht, emotie en escalatie, Vechtkunst en conflictstijlen, Conflicttheorie in de praktijk, Oefenen met eigen conflictgedrag, Onderhandelen.

Een meer gedetailleerde beschrijving van de onderwerpen die tijdens de lesdagen aan bod komen, staat in de modulebeschrijving.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van het masterprogramma is 20 deelnemers.

Afronding

Diploma

Na succesvolle afronding van het masterprogramma ontvang je een deeldiploma van Schouten University of Applied Sciences (24 ECTS). Wanneer je besluit de toets niet te maken of wanneer je de toets onvoldoende afrondt, kun je een bewijs van deelname aanvragen. Hiervoor geldt een aanwezigheidsplicht van 85%.

Investering

Investering

Masterprogramma

Jouw investering in het masterprogramma bedraagt € 10500,00. Hierover wordt geen btw berekend. Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Studiemateriaal

De kosten voor het studiemateriaal zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van je studieboeken (ca. € 125,00 per module). Voor de start van de module ontvang je een modulebeschrijving inclusief literatuurlijst. De kosten voor studiemateriaal staan ook niet vermeld op de factuur. Je kunt ze eventueel apart declareren bij je werkgever. Colleges zijn in het Nederlands. De literatuur kan naast Nederlands ook in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet tijdens de collegedagen, zijn bij de prijs inbegrepen.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Thalja Lurz
Advies? 0418 682 938
Thalja Lurz zw
Twijfel je over de juiste opleiding?

Masterprogramma (Organisatie)coaching

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.