• (1 ervaringen)

Mediation (Mediator 2)

 • Je bent een neutrale mediator die beschikt over de juiste basishouding
 • Je kan professioneel verschillende bemiddelingsvaardigheden toepassen
 • Je kent het MfN regelement en je kan de gedragsregels toepassen
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Voor wie professioneel wil bemiddelen in conflicten

Op je werk heb je regelmatig te maken met conflicten. Niet als onderdeel van het probleem, maar als bemiddelaar tussen de verschillende groepen. Hierin wil je jezelf professionaliseren. Welke interventies kun je toepassen? En met welke juridische aspecten moet je rekening houden? Je bent leidinggevende, organisatieadviseur, HR-adviseur of juridisch medewerker en hebt een aantal jaar werkervaring.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Mediation (Mediator 2)

 • Je stelt je neutraal op als mediator
 • Je kunt verschillende vormen van mediation onderscheiden
 • Je beheerst diverse bemiddelingsvaardigheden
 • Je weet wanneer en naar wie je moet doorverwijzen bij een conflict
 • Je kunt reflecteren op je eigen sterke en zwakke punten
 • Je kunt omgaan met emoties, machtsverschillen en impasses
 • Je hebt inzicht in de juridische en psychologische elementen
Programma

Dit ga je leren in Mediation (Mediator 2)

In deze module van de master Human Development stoom je jezelf klaar voor het echte bemiddelen. Als neutrale mediator begeleid jij partijen in conflict naar een oplossing waar iedereen achter staat. Je maakt kennis met verschillende vormen van bemiddeling, waarbij ook juridische aspecten aan de orde komen. Jouw vaardigheden in onderhandelen en mediation kun je na afronding professioneel inzetten. Deze module vormt samen met de module inleiding in conflictmanagement een MfN erkende opleiding tot mediator.

Programma

Intake

Telefonisch doelstellend gesprek

In een telefonisch gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. De studiebegeleider checkt hiermee of de opleiding aansluit bij jouw leerdoelen.

Programma

Collegedagen

De Mediation (Mediator 2) bestaat uit 8 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 14 weken en staat gelijk aan 8 ECTS. Je tijdsinvestering is circa 16 uur zelfstudie per week inclusief collegedagen. Je kunt de modules maximaal 5 jaar combineren tot een complete master. Een complete master bestaat uit 60 ECTS: 48 ECTS voor de modules en 12 ECTS voor de thesis.

Bijeenkomst 1 t/m 8:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur
Onderwerpen

ADR en kernbegrippen

Je verdiept je in de theorie achter mediation, waarbij de focus ligt op de juridische, institutionele en ethische aspecten. Ook de beleidspraktijk komt aan de orde. Daarnaast kijken we naar diverse vormen van Appropriate Dispute Resolution (ADR) en wanneer welke vormen van ADR geschikt zijn.

Exploratiefase

In dit onderdeel verdiep je je bemiddelingsvaardigheden. Je leert hoe je een vertrouwensrelatie opbouwt, onderscheid maakt tussen inhoud en relatie en structuur biedt. Daarbij is het ook van belang dat je creatief naar oplossingen zoekt, luistert, samenvat, herdefinieert, doorvraagt en verschillen in zienswijzen weet te benoemen.

Weerstand en emotie

In deze bijeenkomst leer je machtsmisbruik doorzien en de machtsbalans bewaken. Ook besteden we aandacht aan het herkennen van sociaal-psychologische processen en hoe je daarop kunt interveniëren. Je leert impasses te herleiden naar hun oorsprong en te doorbreken.

Onderhandelingsfase

In dit onderdeel staat de onderhandeling centraal. Dit is de fase waarin je naar een overeenkomst probeert te komen die iedereen tevreden stemt. Je maakt je technieken en vaardigheden eigen waarmee je de partijen tot creatieve oplossingen kunt laten komen.

Juridische aspecten

Je maakt kennis met de juridische en psychologische elementen van mediation. Daarnaast komen de procedurele aspecten van mediation aan de orde: onder meer het onderkennen van contra-indicaties, verslagen schrijven en een plan van aanpak maken voor de implementatie van conflictbemiddeling in organisaties.

Proefmediation

Tijdens een extra collegedag bereid je jezelf voor op het MfN-examen. Het MfN-register is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. We behandelen het MfN mediation-reglement, de MfN gedragsregels en de toepassing hiervan. Je werkt aan de juiste basishouding voor mediation en reflecteert op je eigen sterke en zwakke punten.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Afronding

Diploma

Na succesvolle afronding van de modules Conflictmanagement (Mediator 1) en Mediation (Mediator 2) ontvang je het diploma Opleiding tot Mediator.
Na succesvolle afronding van alleen deze mastermodule ontvang je een deeldiploma van Schouten University of Applied Sciences (8 ECTS). Wanneer je de toets onvoldoende afrondt, kun je een bewijs van deelname aanvragen. Hiervoor geldt een aanwezigheidsplicht van 85%.

Data & Locaties

Selecteer een startdatum

Je kunt kiezen voor een volledige NVAO geaccrediteerde masteropleiding maar ook losse modules , leergangen en masterclasses volgen. Jouw agenda bepaalt je studietraject.

 • vr. 07 september 2018
  Zaltbommel
  Lesdagen en tijden
  • vr. 07 september 2018
   09:30 - 17:30
  • vr. 21 september 2018
   09:30 - 17:30
  • vr. 28 september 2018
   09:30 - 17:30
  • vr. 12 oktober 2018
   09:30 - 17:30
  • vr. 09 november 2018
   09:30 - 17:30
  • vr. 23 november 2018
   09:30 - 17:30
  • vr. 07 december 2018
   09:30 - 17:30
  • vr. 21 december 2018
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Schouten & Nelissen
  Van Heemstraweg West 5,
  5301 PA, Zaltbommel

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Investering

Investering

Mastermodule

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 3.660,00. Hier wordt geen btw over berekend.

Studiemateriaal

Kosten voor studiemateriaal zijn niet inbegrepen in de prijs. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf hiervan, waarvoor je rekening dient te houden met een gemiddelde investering van circa € 125,00 per module. Deze kosten zijn derhalve niet op onze factuur zichtbaar en kun je apart declareren bij je werkgever, mocht daar een mogelijkheid toe bestaan. De literatuurlijst ontvang je na inschrijving.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet tijdens de collegedagen, zijn bij de prijs inbegrepen.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Advies

Opleidingsadvies aanvragen?

Twijfel je over de juiste opleiding? Onze opleidingsadviseurs kennen het aanbod door en kunnen spreken uit eigen ervaringen. Ze gaan graag het gesprek met je aan en helpen je met het vinden van een opleiding die echt bij jou en jouw ontwikkelvraag past.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Waarom ben je opzoek?
 • Wat zou je willen leren?

Bel direct voor opleidingsadvies met een van onze adviseurs op 0418 682 938. Of vul het opleidingsadviesformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Opleidingsadvies aanvragen

Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Jacqueline Metselaar
Advies? 0418-682938
Twijfel je over de juiste opleiding?

Mediation (Mediator 2)

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen


Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.