• (1 ervaringen)

Mediation (Mediator 2)

 • Je bent een neutrale mediator die beschikt over de juiste basishouding
 • Je kan professioneel verschillende bemiddelingsvaardigheden toepassen
 • Samen met de Mediator 1 vormen deze modules de MfN erkende mediator opleiding
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Voor wie professioneel wil bemiddelen in conflicten

Op je werk heb je regelmatig te maken met conflicten. Niet als onderdeel van het probleem, maar als bemiddelaar tussen de verschillende groepen. Hierin wil je jezelf professionaliseren. Welke interventies kun je toepassen? En met welke juridische aspecten moet je rekening houden? Je bent leidinggevende, organisatieadviseur, HR-adviseur of juridisch medewerker en hebt een aantal jaar werkervaring.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Mediation (Mediator 2)

 • Je stelt je neutraal op als mediator
 • Je kunt verschillende vormen van mediation onderscheiden
 • Je beheerst diverse bemiddelingsvaardigheden
 • Je weet wanneer en naar wie je moet doorverwijzen bij een conflict
 • Je kunt reflecteren op je eigen sterke en zwakke punten
 • Je kunt omgaan met emoties, machtsverschillen en impasses
 • Je hebt inzicht in de juridische en psychologische elementen
Programma

Dit ga je leren in Mediation (Mediator 2)

In deze module van de master Human Development stoom je jezelf klaar voor het echte bemiddelen. Als neutrale mediator begeleid jij partijen in conflict naar een oplossing waar iedereen achter staat. Je maakt kennis met verschillende vormen van bemiddeling, waarbij ook juridische aspecten aan de orde komen. Jouw vaardigheden in onderhandelen en mediation kun je na afronding professioneel inzetten. Samen met de module Conflictmanagement (Mediator 1) vormen de modules de MfN erkende mediator opleiding.

Programma

Intake

Telefonisch doelstellend gesprek

In een telefonisch gesprek met je studiebegeleider bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. De studiebegeleider checkt hiermee of de opleiding aansluit bij jouw leerdoelen.

Programma

Collegedagen

De Mediation (Mediator 2) bestaat uit 8 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 14 weken en staat gelijk aan 8 ECTS. Je tijdsinvestering is circa 16 uur zelfstudie per week inclusief collegedagen. Je kunt de modules maximaal 5 jaar combineren tot een complete master. Een complete master bestaat uit 60 ECTS: 48 ECTS voor de modules en 12 ECTS voor de thesis.

Bijeenkomst 1 t/m 8:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur
Onderwerpen

ADR en kernbegrippen

Je verdiept je in de theorie achter mediation, waarbij de focus ligt op de juridische, institutionele en ethische aspecten. Ook de beleidspraktijk komt aan de orde. Daarnaast kijken we naar diverse vormen van Appropriate Dispute Resolution (ADR) en wanneer welke vormen van ADR geschikt zijn. 

Exploratiefase

In dit onderdeel verdiep je je bemiddelingsvaardigheden. Je leert hoe je een vertrouwensrelatie opbouwt, onderscheid maakt tussen inhoud en relatie en structuur biedt. Daarbij is het ook van belang dat je creatief naar oplossingen zoekt, luistert, samenvat, herdefinieert, doorvraagt en verschillen in zienswijzen weet te benoemen. 

Weerstand en emotie

In deze bijeenkomst leer je machtsmisbruik doorzien en de machtsbalans bewaken. Ook besteden we aandacht aan het herkennen van sociaal-psychologische processen en hoe je daarop kunt interveniëren. Je leert impasses te herleiden naar hun oorsprong en te doorbreken. 

Onderhandelingsfase

In dit onderdeel staat de onderhandeling centraal. Dit is de fase waarin je naar een overeenkomst probeert te komen die iedereen tevreden stemt. Je maakt je technieken en vaardigheden eigen waarmee je de partijen tot creatieve oplossingen kunt laten komen. 

Juridische aspecten

Je maakt kennis met de juridische en psychologische elementen van mediation. Daarnaast komen de procedurele aspecten van mediation aan de orde: onder meer het onderkennen van contra-indicaties, verslagen schrijven en een plan van aanpak maken voor de implementatie van conflictbemiddeling in organisaties. 

Proefmediation

Tijdens een extra collegedag bereid je jezelf voor op het MfN-examen. Het MfN-register is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. We behandelen het MfN mediation-reglement, de MfN gedragsregels en de toepassing hiervan. Je werkt aan de juiste basishouding voor mediation en reflecteert op je eigen sterke en zwakke punten.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze mastermodule is 20 deelnemers.

Afronding

Diploma

Na succesvolle afronding van deze module ontvang je een deeldiploma van Schouten University of Applied Sciences (8 ECTS). Wanneer je besluit de toets niet te maken of wanneer je de toets onvoldoende afrondt, kun je een bewijs van deelname aanvragen. Hiervoor geldt een aanwezigheidsplicht van 85%.

Data & Locaties

Selecteer een startdatum

Je kunt kiezen voor een volledige NVAO geaccrediteerde masteropleiding maar ook losse modules , leergangen en masterclasses volgen. Jouw agenda bepaalt je studietraject.

 • vr. 10 april 2020
  ZALTBOMMEL
  Lesdagen en tijden
  • vr. 10 april 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 24 april 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 08 mei 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 22 mei 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 05 juni 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 19 juni 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 03 juli 2020
   09:30 - 17:30
  • vr. 10 juli 2020
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Schouten & Nelissen
  Van Heemstraweg West 5
  5301 PA ZALTBOMMEL

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Investering

Investering

Mastermodule

Jouw investering in deze mastermodule bedraagt € 3750,00. Hierover wordt geen btw berekend. Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Studiemateriaal

De kosten voor het studiemateriaal zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van je studieboeken (ca. € 125,00 per module). Voor de start van de module ontvang je een modulebeschrijving inclusief literatuurlijst. De kosten voor studiemateriaal staan ook niet vermeld op de factuur. Je kunt ze eventueel apart declareren bij je werkgever. Colleges zijn in het Nederlands. De literatuur kan naast Nederlands ook in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet tijdens de collegedagen, zijn bij de prijs inbegrepen.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Thalja Lurz
Advies? 0418 682 938
Thalja Lurz zw
Twijfel je over de juiste opleiding?

Mediation (Mediator 2)

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.