• (8 ervaringen)

Mindfulness Intensief (ook virtueel)

 • Creëer een grotere persoonlijke effectiviteit met mindfulness
 • Leer mindfulness toepassen binnen je werkcontext
 • Intensieve training om los te komen van je ineffectieve denk- en doe patronen
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Voor wie hardnekkige gewoontepatronen wil doorbreken

Voor wie?

Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau en beschikt over de kennis en vaardigheden om je werk goed uit te voeren.Toch merk je dat hardnekkige gewoontes je effectiviteit blokkeren. Als de werkdruk toeneemt ga je bijvoorbeeld harder rennen, terwijl je weet dat rust nemen effectiever is. Vervelende gebeurtenissen kun je moeilijk loslaten. Je wilt leren hoe je met mindfulness patronen kunt doorbreken en je persoonlijke effectiviteit vergroten.

Kies een klassikale of een virtuele training

Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf blijft versterken, op de manier die bij jou past. Per 1 juni kan je bij een nieuwe inschrijving weer kiezen voor een klassikale training. We zorgen voor een veilige leeromgeving. Met duidelijke hygiëneregels en -faciliteiten. Alle locaties zijn ingericht op anderhalve meter afstand. Lees alle veiligheidsmaatregelen op deze pagina: https://www.sn.nl/over-schouten-en-nelissen/coronamaatregelen/

Wil je liever virtueel trainen? Dat kan, via de Virtual Classroom; een veilige online omgeving waar je je trainer of docent en je mede-deelnemers ontmoet. Met deze aanpassing: een training die oorspronkelijke een dag duurde, verzorgen we virtueel in twee bijeenkomsten van vier uur. Op die manier zorgen we ervoor dat je niet volle dagen achter je scherm zit en blijf je fris genoeg om de stof op te nemen. Nadat je geboekt hebt, wordt een extra datum gepland voor een vervolgsessie van 4 uur. De docent doet dit in overleg met jouw groep. 

We garanderen dezelfde kwaliteit en uitkomsten als met onze klassikale trainingen. Kijk voor meer informatie op https://www.sn.nl/opleidingen/virtual-classroom/. Heb je vragen over veilig klassikaal trainen of de virtual classroom? Je mag ons altijd bellen (0418 688 510) of mailen (voorlichting@sn.nl). We zitten voor je klaar.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Mindfulness Intensief (ook virtueel)

 • Je herkent ineffectieve gewoontepatronen en buigt ze om naar effectief gedrag
 • Je ervaart meer vrijheid van handelen en verruimt je keuzemogelijkheden
 • Je reageert bewuster in lastige situaties
 • Je vindt meer innerlijke rust en persoonlijk welbevinden
 • Je gaat effectiever om met emoties als angst, kwaadheid en frustratie
 • Je krijgt meer energie en grip op je werk
Programma

Dit ga je leren in Mindfulness Intensief (ook virtueel)

Mindfulness ontwikkel je door veel te oefenen. Zowel online als tijdens de bijeenkomsten krijg je persoonlijke begeleiding van jouw trainer. In deze intensieve mindfulnesstraining leer je een grote variëteit aan aandachts- en meditatieoefeningen. Hier maak je dagelijks tijd voor, zowel op het werk als thuis.

Door aandachtig te zijn krijg je meer zicht op je ineffectieve gewoontegedrag. Je ontdekt in welke situaties dit aan de orde is. Je ontdekt dat jouw gewoontegedrag vermijdingsgedrag is om onaangename gevoelens niet te hoeven voelen. Bijvoorbeeld door de discussie niet aan te gaan, vermijd je de angst voor confrontatie.

Mindfulness leert ons deze onaangename gevoelens wel toe te laten en er ruimte voor te maken. Hierdoor kunnen we er bewuster mee omgaan en dat gedrag kiezen dat het meest effectief is. Op deze manier doorbreek je ineffectieve gewoontes en vergroot jij je persoonlijke effectiviteit.

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/newheroes voor meer informatie.

Programma

Intake

Persoonlijke kick-off

In een persoonlijk kick-off gesprek (face to face) bepaal je samen met de trainer je leerdoelen en bespreek je het verloop van het leertraject. Tien dagen voor aanvang van de training ga je aan de slag met werkplekopdrachten, die aansluiten op jouw persoonlijke werksituatie.

Programma

Leerdagen

De training bestaat uit een persoonlijke kick-off en 2 bijeenkomsten van 2 dagen en 1 bijeenkomst van 1 dag met een doorlooptijd van 12 weken. Je tijdsinvestering is circa 2 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity.

START leertraject

 • Tien dagen voor bijeenkomst 1

Bijeenkomst 1 en 2:

 • dag 1 van 09.30 tot 17.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.00 uur

Bijeenkomst 3:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur
Praktijkbegeleiding

Mentor

Je leert pas echt als je het geleerde toepast in de praktijk. Voor aanvang van de eerste bijeenkomst ga je binnen jouw eigen organisatie aan de slag met diverse praktijkopdrachten. En kies je een mentor die je begeleidt en stimuleert bij jouw leerproces. Dit kan je leidinggevende of een (senior) collega zijn. Op www.sn.nl/mentor vind je meer informatie over de rol van de mentor. Drie weken later neem je je ervaringen mee naar de volgende bijeenkomst.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 10 deelnemers.

Afronding

Certificaat 

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Data & Locaties

Selecteer een startdatum

 • wo. 30 september 2020
  AMERSFOORT
  Lesdagen en tijden
  • wo. 30 september 2020
   09:30 - 17:00
  • do. 01 oktober 2020
   09:30 - 17:00
  • wo. 28 oktober 2020
   09:30 - 17:00
  • do. 29 oktober 2020
   09:30 - 17:00
  • wo. 25 november 2020
   09:30 - 17:00

  Locatie
  Best Western Plus Berghotel Amersfoort
  Utrechtseweg 225
  3818 EG AMERSFOORT

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
 • ma. 07 december 2020
  ZALTBOMMEL
  Lesdagen en tijden
  • ma. 07 december 2020
   09:30 - 17:00
  • di. 08 december 2020
   09:30 - 17:00
  • ma. 11 januari 2021
   09:30 - 17:00
  • di. 12 januari 2021
   09:30 - 17:00
  • ma. 08 februari 2021
   09:30 - 17:00

  Locatie
  Schouten & Nelissen
  Van Heemstraweg West 5
  5301 PA ZALTBOMMEL

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Investering

Investering

Indien een trainingsdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Trainingskosten

Je betaalt voor de training € 2865,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering bedraagt dan € 3151,50. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

Hiervoor betaal je een bedrag van € 134,46 (exclusief btw). Je ontvangt:

 • Mindfulness
 • New Heroes abonnement 6 maanden
 • Materiaalpakket
 • MijnOmgeving

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity, online tests/scans én zes maanden toegang tot het online platform van New Heroes. Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 350,00 (exclusief btw). Indien een trainingsdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Klantverhaal

Jacqueline over Mindfulness Intensief

Jacqueline van der Meer (56) was een piekeraar. Maar de helpdeskmedewerkster van de gemeente Nieuwkoop liet haar werk er niet door beïnvloeden. Dat veranderde toen de gemeente ging reorganiseren. Ze werd onzeker over haar baan en ze begon minder secuur te werken door stress. Jacqueline raakte overspannen en nam een besluit: ze wilde rust en orde in haar hoofd. Bovendien wilde ze steviger in haar schoenen staan.

‘Ik heb echt last gehad van de reorganisatie en het gedoe eromheen. Ik kon me minder goed concentreren en dat zag je soms terug in mijn werk. Daar moest iets aan veranderen. Gelukkig had ik in het kader van de reorganisatie een budget van de gemeente gekregen. Dat geld mocht ik besteden aan een training waar ik mijn verbeterpunten kon realiseren.’

Leerdoelen

‘Ik wilde die verbeterpunten halen door middel van mindfulness. Ik koos hier onder meer voor op advies van mijn psycholoog en mijn Mensendiecktherapeut, twee mensen die me goed kenden. Ik schreef me in voor de training Mindfulness Intensief van Schouten & Nelissen. Ik had meerdere collega’s die al eens een training bij deze onderwijsinstelling hadden gevolgd. Ze waren allemaal tevreden en konden het zeker aanraden.’

Minder piekeren

‘De training vond plaats in februari en maart 2017. Ik heb geleerd om minder te piekeren en meer in het hier en nu te leven. Dat hielp enorm. Ik werd rustiger en was daardoor beter in staat om een positieve invulling te geven aan mijn werk. Wat ook fijn was: ik liet de onzekerheid los, mijn zelfvertrouwen nam toe!’

Effectiever omgaan met stress en veranderingen

‘Laat ik proberen uit te leggen wat mindfulness inhoudt. Dat is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je in staat stelt om effectiever om te gaan met stress en veranderingen. Je beoefent mindfulness door middel van inzichts- en aandachtoefeningen. We hebben veel verschillende soorten oefeningen gedaan zodat de deelnemers zelf konden bepalen welke het best bij hen pasten. We oefenden buiten en binnen. Niet alleen op de training, maar ook op het werk en thuis.’

Laagje voor laagje afpellen

‘Oefeningen spelen een cruciale rol bij mindfulness. Dankzij inzicht- en aandachtoefeningen leer je details waar te nemen die anders waarschijnlijk niet opvallen. Neem bijvoorbeeld het rotgevoel dat ik had over de reorganisatie. Tijdens de oefeningen liet ik dat gevoel met opzet weer toe. Want alleen dan kon ik het gedetailleerd onderzoeken. Ik moest het laagje voor laagje afpellen. Waar gaat het om? Waar komt het vandaan? Kan ik er iets aan doen?

Niets aan te doen? Streep eronder!

‘Als het antwoord op de laatste vraag ‘ja’ zou zijn geweest, had ik iets aan dat rotgevoel moeten doen. Maar het antwoord was ‘nee’. Dat betekende dat ik het rotgevoel moest loslaten. Ik kon er toch niets meer aan veranderen. Het was zoals het was. We hebben ons deze aanpak eigengemaakt door veel te oefenen.

Stel dat ik in het voorbeeld van zojuist mijn rotgevoel niet had onderzocht. Dan zou ik het hebben opgepot en had ik het later dubbel en dwars teruggekregen. Ik heb hiervan geleerd dat je het dus zin heeft om je gevoel te onderzoeken. Dan weet je of er iets aan kunt doen en kun je er een streep onder zetten.’

Rustgevend

‘Mindfulness werkt voor mij rustgevend. Ik doe zeker vier oefeningen per dag. Die duren gemiddeld vijf minuten per keer. Ik zit dan met mijn ogen dicht te luisteren naar een mindfulness app op mijn mobiele telefoon. Ook als ik op mijn werk ben. De app geeft aan welke oefeningen ik moet doen. Mijn leidinggevende is bekend met mindfulness en vindt het prima. ’s Avonds doe ik dan nog een langere oefening.

De oefeningen brengen me tot rust. Hoe meer ik oefen, des te beter het lukt. Na de oefeningen voel ik me vrijer en ben ik productiever. Ik kan me beter concentreren, ik kan beter organiseren en ik kan betere antwoorden geven. Kortom, ik werk beter, effectiever en plezieriger!’

Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Wieneke Wegeling
Advies? 0418-688 510
Twijfel je over de juiste opleiding?

Mindfulness Intensief (ook virtueel)

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.