ORSC Intermediate (CRR)

 • Time icon 12 dagen
 • Price icon € 5.260,00
 • 15-26 deelnemers
 • Vergroot je professionaliteit als coach
 • Systemen effectief in beweging brengen
 • Onderscheid jezelf als coach met een ICF-gaccrediteerde opleiding
Aanmelden binnen 3 minuten!

Wat kun je verwachten?

Overzicht

Voor wie professional ORSC™-coach wil worden

Je hebt Fundamentals met goed gevolg afgerond. Nu wil je jezelf graag professionaliseren in het werken met het ORSC™-model. Daarnaast wil je je individuele coaching naar een hoger niveau tillen. De training is interessant voor bijvoorbeeld coaches, trainers, mediators, interim managers, relatie- of gezinstherapeuten, organisatieadviseurs en HR-consultants. Je beheerst het Engels genoeg om de training te kunnen volgen.

Download brochure - PDF

Je resultaten na ORSC Intermediate (CRR)

 • Je kunt professioneel werken als team- en (werk)relatiecoach
 • Je kunt teams, organisaties en relaties transformerend coachen
 • Je kunt met de diepere betekenis van systemen werken met teams of relaties
 • Je kunt de wijsheid en kracht van systemen zichtbaar maken en benutten
Programma

Dit ga je leren in ORSC Intermediate (CRR)

Het Organization & Relationship Systems Coaching (ORSC)™-programma richt zich op het coachen van relaties, zowel zakelijk als privé. Je weet dat optimale relaties meer voldoening geven, waardoor het potentieel in teams en organisaties beter benut kan worden. In Intermediate ga je dieper in op de achtergronden en wetenschappelijke basis van het ORSC-model.

Twee zeer ervaren systeemcoaches geven deze training. Zij geven ook 'demo-coaching' voor en met de groep, een waardevolle bijdrage aan het leerproces. Doordat je zelf veel coacht maar ook gecoacht wordt, worden de coachingvaardigheden onderdeel van je natuurlijke gedrag. De voertaal is Engels. De oefeningen met collega's mag je in je eigen taal doen.

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/new-heroes voor meer informatie.

Programma

Programma

Leerdagen

De training bestaat uit 4 trainingsblokken van 3 dagen en wordt gegeven door 2 zeer ervaren ICF-geaccrediteerde coaches. De doorlooptijd bedraagt ruim 4 maanden.

Aan het begin van ieder blok ontvang je het trainingsmateriaal. Dit materiaal kun je in de avonduren doornemen. Aan het eind van de eerste dag van ieder blok krijg je een opdracht mee om die avond een coachingsgesprek te voeren en vervolgens zelf te evalueren. Tijdens de training zullen de trainers je uitleg geven over deze opdracht. Het is echter wel belangrijk om voorafgaand aan de training voor deze opdracht twee personen te vragen die je gaat coachen. Deze twee personen dienen een (zakelijke) relatie met elkaar te hebben.

Bij deze training hoort geen gezamenlijk avondprogramma en geen hotelovernachting, hetgeen betekent dat de meeste deelnemers thuis of bij vrienden overnachten. Indien je in het hotel wilt overnachten is het van belang deze overnachting(en) zelf tijdig bij het hotel te reserveren.

Blok 1 t/m 4:

 • dag 1 van 09.30 tot 17.30 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.30 uur
 • dag 3 van 09.30 tot 17.30 uur
Onderwerpen

Relationship intelligence

Aan de hand van het spraakmakende ORSC-model en de systeemcoachingsaanpak verdiep en verfijn je je vaardigheden in het werken met teams en (zakelijke) partners. Je maakt kennis met de emotionele processen die aan alle groepservaringen ten grondslag liggen.

Systems geography

In deze module verken je de verschillende rollen binnen een systeem. Ook leer je werken met diversiteit, zoals culturele verschillen. Het coachen van de dynamiek van een relatie betekent creatief samenwerken. Je oefent de vaardigheden die een relatie beter tot uitdrukking laten komen, met oog voor de onderlinge verschillen.

Relationship path

Aan systemen liggen visies en 'dromen' ten grondslag. Je verkent deze grondslagen intensief aan de hand van onder meer de kwantumfysica, het werk van Joseph Campbell en het taoïsme. Je onderzoekt de verschillende bronnen van kennisverwerving en creativiteit in relatiesystemen en leert jezelf vloeiender tussen verschillende relatieniveaus bewegen.

Systems coaching integration

In de laatste module verdiep en verfijn je de vaardigheden die je in de eerste 3 modules hebt geleerd in praktische oefeningen en groepssupervisie. Zo krijg je een dieper inzicht in de grondslagen van het ORSC™-model. Na afloop van deze module kun starten met de individuele certificering van CRR.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 26 deelnemers.

Afronding

Certificaat

Je ontvangt een certificaat waarop vermeld staat dat je 84 uur ICF-geaccrediteerde (International Coach Federation) trainingsuren hebt gevolgd. Indien je meer dan 1 uur mist van een module van Intermediate, kun je volgens de regels van de accrediterende beroepsorganisatie ICF deze module niet afronden en (nog) niet deelnemen aan de volgende module. Je dient dus elke trainingsmodule volledig te kunnen volgen. Bij calamiteiten zoeken wij samen met jou naar een passende oplossing.


Certificering bij CRR Global en ICF

Na afloop van ORSC™ Intermediate kun je starten met het individuele certificeringsprogramma bij CRR Global (99,5 ICF-geaccrediteerde uren). Een intensief programma van negen maanden dat je zelfstandig doorloopt, onder begeleiding van een team van CRR-getrainde coaches. Na afronding ontvang je de titel ORSC Certified Coach (ORSCC).

Data & Locaties

Selecteer een startdatum

 • vr. 06 oktober 2017
  Amsterdam
  Lesdagen en tijden
  • vr. 06 oktober 2017
   09:30 - 17:30
  • za. 07 oktober 2017
   09:30 - 17:30
  • zo. 08 oktober 2017
   09:30 - 17:30
  • vr. 17 november 2017
   09:30 - 17:30
  • za. 18 november 2017
   09:30 - 17:30
  • zo. 19 november 2017
   09:30 - 17:30
  • vr. 12 januari 2018
   09:30 - 17:30
  • za. 13 januari 2018
   09:30 - 17:30
  • zo. 14 januari 2018
   09:30 - 17:30
  • vr. 02 februari 2018
   09:30 - 17:30
  • za. 03 februari 2018
   09:30 - 17:30
  • zo. 04 februari 2018
   09:30 - 17:30

  Locatie
  Mercure Hotel Amsterdam City
  Joan Muyskenweg 10,
  1096 CJ, Amsterdam

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Investering

Investering

Trainingskosten

Je betaalt voor de training € 5.260,00 (exclusief 21% btw). Dit bedrag is exclusief arrangementskosten.

Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering in jouw training bedraagt dan € 5.786,00. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Meld je direct aan voor zowel Fundamentals en de vervolgopleiding Intermediate en ontvang een zeer aantrekkelijke pakketkorting van € 700,00 op de totale trainingsprijs van Fundamentals en Intermediate. In combinatie met andere kortingen geldt de hoogste korting. Vraag nadere informatie aan via development@schoutenglobal.com of bel voor een inhoudelijk advies +31 (0)418 682938.

Trainingsmateriaal

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform van New Heroes.

Arrangement

Voor trainingsdagen met een avondprogramma betaal je voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet € 840,00 (exclusief btw).

Optioneel

Je kunt optioneel een diner bijboeken voor € 39,00 (exclusief 6% btw) en/of een overnachting voor € 115,00 (exclusief 6% btw). Het diner vindt na de training plaats.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Advies

Opleidingsadvies aanvragen?

Twijfel je over de juiste opleiding? Onze opleidingsadviseurs kennen het aanbod door en kunnen spreken uit eigen ervaringen. Ze gaan graag het gesprek met je aan en helpen je met het vinden van een opleiding die echt bij jou en jouw ontwikkelvraag past.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Waarom ben je opzoek?
 • Wat zou je willen leren?

Bel direct voor opleidingsadvies met een van onze adviseurs op 0418 682 938. Of vul het opleidingsadviesformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Opleidingsadvies aanvragen

Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Advies? 0418-682938
Jacqueline Metselaar
Twijfel je over de juiste opleiding?

Erkende kwaliteit

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen