Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Post HBO Inclusief organiseren

Nieuw

Post HBO Inclusief organiseren

 • Creëer een inclusiever werkklimaat in jouw organisatie
 • Voorkom uitval en verloop en stimuleer duurzame dienstverbanden
 • Zet de talenten van al je medewerkers en vermogens op de arbeidsmarkt slim in
Uitvoering
Post-HBO
Duur
2 dagen (12 weken)
Startmoment
Start al in april

Dit ga je leren in Post HBO Inclusief organiseren

Een inclusieve organisatie maakt optimaal gebruik van de diversiteit van talenten en vermogens op de arbeidsmarkt. In een inclusieve omgeving kan iedere medewerker naar vermogen bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Een inclusieve organisatie is daarom ook in staat mensen met arbeidsbeperkingen op te nemen, duurzaam in dienst te houden en te voorkomen dat werknemers voortijdig uitvallen door ziekte of veroudering.

In post hbo opleiding kijk je wat nodig is om van jouw bedrijf een inclusieve organisatie te maken. Je maakt een cultureel paspoort van je eigen organisatie, waarin je vaststelt hoe inclusief jouw organisatie georganiseerd is en welke rol diversiteit speelt.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Een adaptieve organisatie met een inclusief werkklimaat 
 • Organisatiecultuur met betrekking tot inclusief organiseren
 • Leiderschapsstijlen
 • Cultureel paspoort

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je leert wat een adaptieve organisatie met een inclusief werkklimaat is
 • Je ziet in dat je met meer diversiteit in je organisatie meer succes behaalt
 • Je ontdekt de organisatiecultuur van jouw organisatie
 • Je krijgt inzicht in de diverse leiderschapsstijlen in jouw organisatie
 • Je ontwikkelt een cultureel paspoort voor jouw organisatie
 • Je onderzoekt hoe jouw organisatie nog inclusiever kan worden

Hoe inclusief is jouw organisatie?

Voor wie?

Je wilt weten hoe je het werkklimaat in jouw organisatie inclusiever maakt? Laten we beginnen met inzicht krijgen in de organisatiecultuur en de leiderschapsstijlen in jouw organisatie. Op deze manier onderzoek je in deze post hbo opleiding hoe inclusief jouw organisatie is. Zo leer je welke rol diversiteit speelt in jouw organisatie en wat er nog meer uit te halen is.

Weer fysieke hoger onderwijs

Colleges voor de hbo-modules, mastermodules, masterprogramma’s en masters worden weer in fysieke vorm gegeven. Wel gelden er een aantal voorwaarden voor fysiek verantwoorde lessen op de locatie. Je leest ze op www.sn.nl/over-ons/corona-maatregelen.

Kosten en financiering

Kosten module 

Je betaalt voor de module € 1250,00 (exclusief 21% btw).

Volg je de module privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de module en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de module. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering bedraagt dan € 1375,00. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Financiering

Als je zelf (deels) je training of opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken, waardoor jij voordeliger kan studeren. Bekijk de mogelijkheden: www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 164,95 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Edumundo
 • Materiaalpakket

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 140,00 (exclusief btw). Volg je de avondvariant? Dan is de arrangement prijs €30,- (exclusief btw) per avond voor gebruik van de accommodatie en koffie/thee. Dit bedrag is eveneens vrijgesteld van btw.

Programma

Online kick-off

In de online kick-off op de digitale leeromgeving MijnSN.nl breng je je werksituatie in kaart en bepaal je je leerdoelen. Zeven dagen voor aanvang van de training ga je aan de slag met werkplekopdrachten, die aansluiten op jouw persoonlijke werksituatie.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de HBO module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 2 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 en 2:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 4:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze Post HBO module is 20 deelnemers.

Certificaat

Het post HBO programma wordt afgerond met een praktijkopdracht, waarin je het?geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast. Hier heeft je organisatie dus direct baat bij. Na afronding ontvang je een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Wil je na deze verdieping je bedrijfskundige kennis verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de andere bedrijfskundige programma’s of bekijk onze Bachelor en Master Bedrijfskunde (in ontwikkeling).

Incompany

Staan meerdere collega’s voor dezelfde uitdaging? Dan is ‘incompany’ de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. We passen de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Docenten 

Schouten University of Applied Sciences werkt met ruim 60 hoogleraren, professoren en professionals met zowel een rijke ervaring in de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw persoonlijke praktijksituatie.

Nu starten met Post HBO Inclusief organiseren

Post HBO Inclusief organiseren

€ 1.250,00 excl. BTW

Starten op wo 6 april 2022, EINDHOVEN


Materiaal € 164,95 excl. BTW

Arrangement € 140,00 excl. BTW

Totaal

€ 1.554,95 excl. BTW

Incl. materiaal en arrangementen

Tijdens onderstaande stappen kan je je startdatum kiezen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Kenneth Bernardina

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou