• (17 ervaringen)

Strategisch denken

 • Draag concreet en actief bij aan de strategie van je organisatie
 • Vorm een sterkere visie dankzij gedegen toekomstscenario's
 • Vertaal je ideeën in concrete acties en interventies
Aanmelden binnen 3 minuten!

De training incompany volgen? Meer informatie

Overzicht

Voor wie de koers van zijn organisatie wil bepalen

Als manager, adviseur of ondernemer zie je je organisatie in een bredere context. Je kijkt verder dan de waan van de dag en wilt strategische keuzes maken voor de toekomst. Maar je weet ook dat je die niet zomaar uit je mouw schudt. Daarom heb je behoefte aan een stevige theoretische basis,waarop je tegelijkertijd een concrete strategie leert bouwen.

Download brochure - PDF

Je resultaten na Strategisch denken

 • Je hebt grote impact bij het bepalen van de strategie voor je organisatie
 • Je kent klassieke en moderne modellen en inzichten op het gebied van strategie
 • Je kunt deze modellen en inzichten toepassen op je eigen organisatie
 • Je kunt verschillende toekomstscenario's schetsen en een visie formuleren
 • Je vertaalt strategische keuzes naar concrete acties en interventies  
Programma

Dit ga je leren in Strategisch denken

Wat maakt een strategie succesvol? Wat zijn de belangrijkste denkwijzen rond strategie en innovatie? Op een stevig theoretisch fundament bouw je tijdens deze training een strategie voor je organisatie. Zo leer je de aangereikte modellen en werkwijzen meteen praktisch toe te passen.  Je begint met het huidige functioneren en de essentiële waarden van je bedrijf. Welke kansen en bedreigingen zie je hierin? Vervolgens verken je de belangrijkste trends en onzekerheden aan de hand van toekomstscenario's. Tot slot formuleer je een visie voor jouw organisatie en leer je hoe je de gekozen strategie kunt implementeren met behulp van concrete acties en interventies. In alle blokken is er ruime aandacht voor jouw rol als strateeg. Je leert draagvlak te creëren en op een effectieve manier om te gaan met eventuele weerstand. Zo krijg je ook anderen mee op de koers die je hebt uitgestippeld. Tijdens deze training ga je zelf actief opdrachten uitvoeren in je organisatie. Wij adviseren dat samen met collega's te doen.

Blijf je ontwikkelen met New Heroes

Na afloop van je training ontvang je 6 maanden toegang tot het online platform New Heroes, waar je verder kunt werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. Kijk op www.sn.nl/newheroes voor meer informatie.

Programma

Intake

Telefonisch doelstellend gesprek

In een telefonisch gesprek met je trainer bespreek je jouw motivatie en leerdoelen. Als voorbereiding op dit gesprek vul je online een competentiescan en vragenformulier in. De trainer checkt hiermee of de training aansluit bij jouw leerwensen en verwachtingen. Daarna krijg je vaak al studiemateriaal of een voorbereidende opdracht, zodat je direct aan de slag kunt.

Programma

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 3 maanden. De training bestaat uit een telefonisch doelstellend gesprek, 1 blok van 2 dagen en 2 blokken van 1 dag.

Blok 1:

 • dag 1 van 10.00 tot 20.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.00 uur

Blok 2 en 3:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur
Onderwerpen

Inleiding strategisch management

Om te beginnen krijg je een overzicht van de belangrijkste denkwijzen rondom strategie en innovatie. Wat maakt een strategie succesvol? Wat kun je op dit gebied leren van succesvolle en langlevende organisaties? 

De rol van het verleden.

 In dit onderdeel kijk je naar de ontstaansgeschiedenis van jouw organisatie. Waar kom je vandaan en welke elementen hiervan zijn bepalend voor het heden en de toekomst? 

Huidige context en missie

Vervolgens is de vraag waar je organisatie nu staat. Je onderzoekt wie jullie eigenlijk zijn en van welke waarden je onder geen beding afstand wilt doen. 

De toekomstige omgeving

Om je strategie te kunnen bepalen moet je uiteraard ook vooruitkijken. Daarom verken je de belangrijkste trends en onzekerheden aan de hand van verschillende toekomstscenario's. 

De huidige organisatie

Daarnaast is het belangrijk de huidige organisatie goed onder de loep te nemen. Hoe wordt jullie missie op dit moment gerealiseerd? Wat is het business-idee? Je analyseert in welke omgeving je organisatie functioneert en welke kansen en bedreigingen een rol spelen. 

Visie

Op basis van al deze inzichten formuleer je een visie. Je stelt vast waar jullie aspiraties en ambities liggen en wat succes voor jouw organisatie betekent. Hierbij leer je ook je visie te toetsen aan de hand van de geschetste scenario's. 

Implementatie

Tot slot kom je bij de belangrijkste stap: vanuit die visie ga je weer terug naar de dagelijkse praktijk. Je bepaalt je strategie en vertaalt die vervolgens in concrete acties en interventies. Zo kan jouw organisatie ook daadwerkelijk een nieuwe koers gaan volgen

Praktijkbegeleiding

Mentor

Je leert pas echt als je het geleerde toepast in de praktijk. Je gaat binnen jouw eigen organisatie aan de slag met diverse praktijkopdrachten. En kies je een mentor die je begeleidt en stimuleert bij jouw leerproces. Dit kan je leidinggevende of een (senior) collega zijn. Op www.sn.nl/mentor vind je meer informatie over de rol van de mentor.

Groepsgrootte

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 12 deelnemers.

Afronding

Certificaat 

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Data & Locaties

Selecteer een startdatum

 • do. 07 november 2019
  AMSTERDAM
  Lesdagen en tijden
  • do. 07 november 2019
   10:00 - 20:00
  • vr. 08 november 2019
   09:30 - 17:00
  • do. 12 december 2019
   09:30 - 17:00
  • do. 16 januari 2020
   09:30 - 17:00

  Locatie
  WestCord Fashion Hotel Amsterdam
  Hendrikje Stoffelsstraat 1
  1058 GC AMSTERDAM

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
 • di. 14 april 2020
  AMERSFOORT
  Lesdagen en tijden
  • di. 14 april 2020
   10:00 - 20:00
  • wo. 15 april 2020
   09:30 - 17:00
  • di. 19 mei 2020
   09:30 - 17:00
  • di. 23 juni 2020
   09:30 - 17:00

  Locatie
  Fletcher Hotel Amersfoort
  Stichtse Rotonde 11
  3818 GV AMERSFOORT

  • Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Investering

Investering

Trainingskosten

Je betaalt voor de training € 3075,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering bedraagt dan € 3382,50. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

Hiervoor betaal je een bedrag van € 192,84 (exclusief btw). Je ontvangt:

 • Klaar om te wenden
 • Strategisch Denken
 • New Heroes abonnement 6 maanden
 • Materiaalpakket
 • MijnOmgeving

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity en online tests/scans. Zes maanden toegang tot het online platform van New Heroes, ontvang je na afloop van je training. Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor trainingsdagen met een avondprogramma betaal je voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet € 280,00 (exclusief btw). 

Optioneel

Je kunt optioneel een diner bijboeken voor € 39,00 (exclusief 9% btw) en/of een overnachting voor € 115,00 (exclusief 9% btw). Het diner vindt na de training plaats.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Ervaringen

Ervaringen

Schrijf jouw beoordeling

Beoordeling

Vul je volledige naam in
Vul een correct emailadres in

Locatie

Wat zijn je ervaringen

Hiermee reserveer je twee weken een plaats
Wieneke Wegeling
Advies? 0418-688510
Wieneke
Twijfel je over de juiste opleiding?

Strategisch denken

 • Erkenningen en lidmaatschappen
 • Erkenningen en lidmaatschappen

Vergelijkbare trainingen

Pluspunten van Incompany trainingen


Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren. 
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.