Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Een aanspreekcultuur creëren (ook virtueel)

8,0 van de 10

8,0 uit 1 ervaringen

Een aanspreekcultuur creëren (ook virtueel)

8,0 van de 10

8,0 uit 1 ervaringen

 • Verbeter de prestaties door elkaar effectief feedback te vragen en geven
 • Groei en verander sneller door een gezonde aanspreekcultuur neer te zetten
 • Word echt wendbaarder door de lastige gesprekken ook goed te voeren
Uitvoering
Training
Duur
2 dagen (6 weken)
Startmoment
Start al in februari

Dit ga je leren in Een aanspreekcultuur creëren (ook virtueel)

Ook lastige zaken bespreekbaar maken, is cruciaal om als individu en team optimaal te kunnen presteren. Feedback is tenslotte nodig om van en met elkaar te leren en ontwikkelen. Vooral in een veranderende markt die vraagt om een groot innovatief vermogen en een flinke dosis wendbaarheid. Daarmee is een goede aanspreekcultuur ook een belangrijk ingrediënt voor succesvol Agile organiseren en continu verbeteren.  

In deze training  leer je in jouw organisatie de juiste stappen te zetten richting een ontwikkelingsgerichte aanspreekcultuur. Met hulp van inspirerende praktijkvoorbeelden, oefeningen en methodes kun je direct aan de slag.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Zelf effectief aanspreken en je eigen overtuigingen kunnen onderzoeken
 • Anderen coachen om elkaar aan te spreken en het lerende gesprek aan te gaan
 • Randvoorwaarden en processen creëren voor een aanspreekcultuur in de organisatie

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je kunt je medewerkers aanspreken op gedrag, prestaties en resultaten
 • Je weet hoe je feedback kunt vragen en geven om issues samen op te lossen 
 • Je kunt medewerkers motiveren en begeleiden om elkaar aan te spreken
 • Je kent werkwijzen die medewerkers stimuleren om hier zelfsturend in te zijn 
 • Je kunt in je organisatie randvoorwaarden scheppen voor een aanspreekcultuur
 • Je weet hoe je daar praktisch meteen de eerste stappen in kunt zetten

Voor wie wil dat mensen blijven leren en excelleren

Voor wie?

Feedback laat mensen groeien en maakt hen wendbaarder. Als leidinggevende wil je veiligheid en vertrouwen creëren in je team. Zodat men elkaar op een goede manier aanspreekt. Je wilt zelf het goede voorbeeld geven en bent oprecht geïnteresseerd in hoe de ander het ziet. Daarvoor ben je bereid je eigen aannames te onderzoeken. Je hebt minimaal hbo/wo werk- en denkniveau. 

Kies voor klassikaal op locatie of virtueel 

Al onze trainingen en opleidingen vinden ook weer fysiek plaats. We volgen hierbij de richtlijnen van de Rijksoverheid en ons brancheprotocol. Je leest de laatste status op www.sn.nl/over-ons/corona-maatregelen. Kies je bij je inschrijving voor de ‘virtual class’, dan zijn al jouw lessen online. We garanderen dezelfde kwaliteit en uitkomsten. Je leest er alles over op www.sn.nl/opleidingen-en-trainingen/virtual-classroom

Kosten en financiering

Training

Jouw investering in deze training bedraagt € 995,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training particulier of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen, maar slechts een toeslag van 10% over de training en datgene wat onlosmakelijk aan de training verbonden is. De investering bedraagt dan € 1094,50. Dit kun je aangeven bij je inschrijving (online of telefonisch).

Financiering

Als je zelf (deels) je training of opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken, waardoor jij voordeliger kan studeren. Bekijk de mogelijkheden: www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 84,95 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Materiaalpakket
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Aanspreken? Gewoon doen! (boek)
 • Een cultuur voor iedereen (boek)

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 140,00 (exclusief btw). Indien een lesdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Programma

Start- en eindmeting

Deze training maakt jou sterker. Hoe we dat kunnen garanderen? Voor aanvang vul je een Ontwikkeldoelenscan in en ontvang je een persoonlijk rapport. Hierdoor weet je precies: Waar sta je? Wat zijn je doelen? En wat heb je nodig om daar te komen? Met hulp van de trainer ga je heel gericht en gefocust aan de slag met jouw ontwikkeling. En haal je er dus het maximale uit. Na afloop volgt een eindmeting. Deze Persoonlijke Ontwikkelingsscan geeft opnieuw een uitgebreid rapport. Zo is glashelder hoe je bent gegroeid, maar ook op welke punten je jouw ontwikkeling (zelfstandig) kunt vervolgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 6 weken. De training bestaat uit een online kick-off en 2 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 2 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity.

Bijeenkomst 1 en 2:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur

Train je virtueel? Dan passen we het rooster aan: een training die oorspronkelijk een dag duurt, verzorgen we virtueel in twee bijeenkomsten van 3,5 uur. Op die manier zorgen we ervoor dat je geen volle dagen achter je scherm zit en blijf je fris genoeg om de stof op te nemen. Bekijk het rooster voor je lesdagen en tijden.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 12 deelnemers.

Mentor

Je leert pas echt als je het geleerde toepast in de praktijk. Voor aanvang van de eerste bijeenkomst ga je binnen jouw eigen organisatie aan de slag met diverse praktijkopdrachten. En kies je een mentor die je begeleidt en stimuleert bij jouw leerproces. Dit kan je leidinggevende of een (senior) collega zijn. Op www.sn.nl/mentor vind je meer informatie over de rol van de mentor. Drie weken later neem je je ervaringen mee naar de volgende bijeenkomst.

Jouw e-coach

Gedurende het gehele leertraject krijg je intensieve begeleiding van jouw persoonlijke e-coach, met wie je via de digitale leeromgeving contact hebt over je opdrachten, ervaringen en voortgang.

Certificaat 

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Incompany

Staan meerdere collega’s voor dezelfde uitdaging? Dan is ‘incompany’ de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. We passen de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Nu starten met Een aanspreekcultuur creëren (ook virtueel)

Een aanspreekcultuur creëren (ook virtueel)

€ 995,00 excl. BTW

Starten op vr 11 februari 2022, VIRTUAL CLASS


Materiaal € 84,95 excl. BTW

Totaal

€ 1.079,95 excl. BTW

Incl. materiaal

Tijdens onderstaande stappen kan je je startdatum kiezen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Judith Hoogkamp

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou