Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Kracht van zelfsturing (ook virtueel)

Kracht van zelfsturing (ook virtueel)

 • Zet de eerste stappen op weg naar zelforganisatie en zelfsturing
 • Maak kennis met Semco Style, de wereldwijd bekende aanpak van Ricardo Semler
 • Bedrijven als Netflix, Spotify, Coolblue en Tony’s Chocolonely gingen je voor
Uitvoering
Training
Duur
1 dag
Kosten
€ 495,00 (excl. BTW)
Startmoment
Start al in maart

Dit ga je leren in Kracht van zelfsturing (ook virtueel)

Uit onderzoek blijkt dat gemotiveerde werknemers 22% meer winst maken dan ontevreden, ongemotiveerde werknemers. Gemotiveerde werknemers zijn meer betrokken, nemen meer verantwoordelijkheid en zorgen voor hogere productiviteit. Ook zijn zij in staat zich sneller aan te passen in een veranderende markt. 

Vooruitstrevende bedrijven als Spotify, Netflix, Google, Coolblue en Tony’s Chocolonely hebben mensgericht leiderschap hoog in het vaandel. Zij werken met zelforganisatie en zelfsturing. Zonder vastomlijnde takenpakketten. Zonder bemoeienis van bovenaf. Zij hebben zich laten inspireren door ‘Semco Style’, de wereldwijd bekende aanpak van Ricardo Semler. Dé goeroe op het gebied van zelfsturing. 

Hoe vertaal je dit door naar jouw organisatie? Wat is er nodig om met jouw organisatie de omslag naar zelfsturing te maken om productiviteit, winst, werkplezier én wendbaarheid te vergroten? Dit begint met het creëren van een cultuur gebaseerd op vertrouwen, in plaats van controle. Autonomie, transparantie en verantwoordelijkheid staan centraal. 

Tijdens deze training, waarvan het programma in directe samenwerking met Ricardo Semler is ontwikkeld, leer je de grondbeginselen van zelfsturing. Aan de hand van de ‘Semco Style Principes’ en de ‘Semco Style Roadmap’ ontdek je wat jouw organisatie nodig heeft om naar zelfsturing te bewegen en waar je kunt beginnen. Daarbij heeft allereerst zelforganisatie de aandacht: het team meer vrijheid geven in het HOE en duidelijkheid scheppen in het WAT.

Leer anders naar je organisatie kijken met behulp van theorie en cases. Werk aan vragen als: hoe kun je werken vanuit vertrouwen leidend maken? En ervaar zelfsturing direct in de praktijk door de co-creatieve insteek van het programma.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De vijf organisatieprincipes van zelforganisatie (Semco Style Principes)
 • Jouw eigen stappenplan voor een autonome zelfsturende organisatie (Semco Style Roadmap)
 • Ervaar hoe makkelijk en moeilijk het is om teams in de lead te zetten

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je neemt de eerste stap naar zelforganisatie en zelfsturing
 • Je creëert de randvoorwaarden voor een cultuur gebaseerd op vertrouwen
 • Je ervaart de kracht van zelfsturing direct in de praktijk
 • Je hebt de vervolgstappen helder op het vizier
 • Je kunt de belangrijkste Semco Style instrumenten toepassen op je eigen situatie

Zelfsturing: hoe begin je?

Voor wie?

Als mens- en doelgerichte ondernemer, leider of adviseur ben je van plan teams te creëren die zichzelf continu blijven ontwikkelen. Samen met jouw mensen wil je de reis naar een zelfsturende organisatie beginnen. Maar waár begin je? Dit basisprogramma helpt je op weg en geeft je de kennis en tools die nodig zijn om de transitie in gang te zetten.

Kies voor klassikaal op locatie of virtueel 

Al onze trainingen en opleidingen vinden ook weer fysiek plaats. We volgen hierbij de richtlijnen van de Rijksoverheid en ons brancheprotocol. Je leest de laatste status op www.sn.nl/over-ons/corona-maatregelen. Kies je bij je inschrijving voor de ‘virtual class’, dan zijn al jouw lessen online. We garanderen dezelfde kwaliteit en uitkomsten. Je leest er alles over op www.sn.nl/opleidingen-en-trainingen/virtual-classroom

Kosten en financiering

Training

Jouw investering in deze training bedraagt € 495,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training particulier of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen, maar slechts een toeslag van 10% over de training en datgene wat onlosmakelijk aan de training verbonden is. De investering bedraagt dan € 544,50. Dit kun je aangeven bij je inschrijving (online of telefonisch).

Financiering

Als je zelf (deels) je training of opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken, waardoor jij voordeliger kan studeren. Bekijk de mogelijkheden: www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 59,95 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Materiaalpakket

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 70,00 (exclusief btw). Indien een lesdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Programma

Online kick-off

Een aantal dagen voor aanvang van de training start je met de eerste opdrachten op de digitale leeromgeving MijnSN.

Leerdag

De training bestaat uit een online kick-off en 1 bijeenkomst van 1 dag.

Bijeenkomst:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur

Train je virtueel? Dan passen we het rooster aan: een training die oorspronkelijk een dag duurt, verzorgen we virtueel in twee bijeenkomsten van 3,5 uur. Op die manier zorgen we ervoor dat je geen volle dagen achter je scherm zit en blijf je fris genoeg om de stof op te nemen. Bekijk het rooster voor je lesdagen en tijden.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 12 deelnemers.

Bewijs van Deelname

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een Bewijs van Deelname van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.

Incompany

Staan meerdere collega’s voor dezelfde uitdaging? Dan is ‘incompany’ de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. We passen de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Nu starten met Kracht van zelfsturing (ook virtueel)

Kracht van zelfsturing (ook virtueel)

€ 495,00 excl. BTW

Starten op di 15 maart 2022, UTRECHT


Materiaal € 59,95 excl. BTW

Arrangement € 70,00 excl. BTW

Totaal

€ 624,95 excl. BTW

Incl. materiaal en arrangementen

Tijdens onderstaande stappen kan je je startdatum kiezen

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

En ontdek de kracht van zelfsturing

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Kenneth Bernardina

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou