Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nieuw

Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals

Je kunt al starten in januari.


Het gerenommeerde trainingsprogramma voor coaches

 • Ontwikkel jezelf tot een internationaal gecertificeerd coach 
 • Betere resultaten en effectiever coachen op basis van het Co-Active® model 
 • Deel één van het door ICF geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma

Ben of wil jij gaan werken als zelfstandig of bedrijfscoach? Of ben je leidinggevende en wil je effectief coachen op werk en privé gerelateerde ontwikkeling? Co-Active® Coaching is een beproefde methode om structurele verandering teweeg te brengen. De methode is ook uitermate geschikt voor (HR) managers, L&D professionals, trainers, docenten en anderen die mensen helpen in hun ontwikkeling en krachtige vaardigheden willen leren toepassen in hun werk. Je leert graag op een actieve manier en staat open voor reflectie. Je hebt minimaal hbo werk- en denk niveau.

Meer over deze opleiding


Onderwerpen

Het gerenommeerde trainingsprogramma voor coaches

Ben of wil jij gaan werken als zelfstandig of bedrijfscoach? Of ben je leidinggevende en wil je effectief coachen op werk en privé gerelateerde ontwikkeling? Co-Active® Coaching is een beproefde methode om structurele verandering teweeg te brengen. De methode is ook uitermate geschikt voor (HR) managers, L&D professionals, trainers, docenten en anderen die mensen helpen in hun ontwikkeling en krachtige vaardigheden willen leren toepassen in hun werk. Je leert graag op een actieve manier en staat open voor reflectie. Je hebt minimaal hbo werk- en denk niveau.

 • Ontwikkel jezelf tot een internationaal gecertificeerd coach 
 • Betere resultaten en effectiever coachen op basis van het Co-Active® model 
 • Deel één van het door ICF geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma

Overzicht

Uitvoering
Vakopleiding
Accreditaties
ICF
Duur
4 dagdelen (1 week)

Dit ga je leren in Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals

Changing people, transforming lives

Het Co-Active® model focust op de persoon als geheel, niet op slechts één aspect uit het leven van je coachee. Het plaatst mensen niet in hokjes, maar ziet iedereen als veelzijdig en dynamisch. Essentieel onderdeel is dat je erop leert vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier zelf krachtige keuzes in kan maken. 

Vaardigheden en technieken zijn belangrijk: authenticiteit en verbondenheid als coach nog veel meer. Het Co-Active® model stelt je in staat om op elk gewenst onderwerp je intuïtie in te zetten en effectiever te coachen. Of je coachee nu aan uitdagingen in de directiekamer, carrièreontwikkeling of relaties wil werken, met Co-Active® coaching heb jij het meest flexibele en beproefde model ter wereld in handen om aan elke specifieke behoefte te kunnen voldoen.

Dit kun je verwachten van de Virtuele Fundamentals training:

 • Een gedetailleerde introductie op het Co-Active® coachingsmodel 
 • Een solide basis voor de Co-Active® vervolgtraining en certificering 
 • De training is in het Nederlands, Engels of Duits te volgen

 

Het totale Co-Active® programma bestaat uit drie delen: 

 • Fundamentals
 • Intermediate
 • Certificering

 

Elk onderdeel kent een eigen accreditatie door de International Coach Federation (ICF), de grootste beroepsorganisatie voor coaches ter wereld. Je kunt de Virtuele Fundamentals training los volgen of gecombineerd met de Intermediate training.

Resultaten

Na afloop van deze virtuele training: 

 • Kan je de Co-Active® principes toepassen in je werk als professioneel coach
 • Weet je je coachee te ondersteunen in het bereiken van persoonlijke doelen
 • Heb je geleerd op de bestaande kwaliteiten van je coachee voort te bouwen
 • Weet je krachtige vragen te stellen die blijvende verandering teweeg brengen
 • Ben je klaar voor het vervolg Co-Active® Intermediate- en Certificering
 • Zijn je communicatie- en luistervaardigheden blijvend verbeterd

Inhoud

Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals

Het Co-Active® Coach Trainingsprogramma begint met de Fundamentals training. Co- Active® coaching integreert 3 basisprincipes (‘Fulfillment’, ‘Balance’ en ‘Process’), die de kwaliteit en resultaten van leven en werk van je coachee verbeteren. Tijdens de 4 halve-dagen durende Virtuele Fundamentals training ontdek je hoe deze principes jouw coachingsvaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Je maakt kennis met het Co-Active® model en de vaardigheden die je als coach kunt inzetten: het stellen van krachtige vragen, luisteren op drie niveaus en het creëren van een coachingsrelatie. Je leert erop te vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier zelf krachtige keuzes in kan maken. Je leert hoe belangrijk het is aan te sluiten bij de energie van de coachee, zowel vrolijke, energieke energie als verdriet of machteloosheid. Je kunt je intuïtie volgen om jouw coachee in te laten inzien wat maakt dat hij bepaalde gevoelens heeft. Dit inzicht is essentieel voor jouw coachee om in zijn kracht te staan.

Kosten en financiering

Trainingskosten

Je betaalt voor de training € 845,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering bedraagt dan € 929,50. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving. 

Pakketaanbieding

Meld je direct aan voor zowel Fundamentals en de vervolgopleiding Intermediate en ontvang een zeer aantrekkelijke pakketkorting van € 740,00 op de totale trainingsprijs van Fundamentals en Intermediate. In combinatie met andere kortingen geldt de hoogste korting. Vraag nadere informatie aan via advice@schoutenuniversity.com of bel voor een inhoudelijk advies +31 (0)418 682 938. Bijzonder is dat specifiek voor de Fundamentals training een 'niet tevreden, geld terug' garantie geldt. Indien je de training volledig hebt bijgewoond en niet tevreden bent over de inhoud of de aanpak, kun je binnen 10 dagen schriftelijk een verzoek indienen om jouw trainingsgeld terug te krijgen (excl. arrangementskosten). Je dient jouw verzoek toe te lichten en jouw certificaat terug te sturen.

Docenten

De Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals training wordt gegeven door twee zeer ervaren, ICF-geaccrediteerde coaches van het Co-Active® Training Institute (CTI). Ze zijn ervaren in het toepassen van de Co-Active® methoden in allerlei zakelijke en persoonlijke coachingsscenario’s. Bij elke virtuele training zijn assistenten aanwezig om de trainers en deelnemers te ondersteunen.

Traject

Leerdagen

Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals is een training van 4 dagen. Je ontvangt inloggegevens voor de 'Learning Hub' van CTI. Dit materiaal dient vooral als naslagwerk na afloop van de training. Op de tweede dag hou je ’s avonds een echte coachingssessie van een uur (per telefoon of een online platform). Je werkt dan aan een specifiek onderwerp met iemand uit je zakelijke of persoonlijke netwerk. De volgende dag worden de resultaten van je coachingssessie geëvalueerd. Hiervoor is het handig iemand in jouw netwerk voorafgaand aan de training te benaderen.

Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals:

Format A: 4-daagse training in de ochtend

 • Dag 1 van 10.00 tot 15.00 uur
 • Dag 2 van 10.00 tot 15.00 uur
 • Dag 3 van 10.00 tot 15.00 uur
 • Dag 4 van 10.00 tot 16.00 uur

 

Format B: 4-daagse training in de middag

 • Dag 1 van 12.00 tot 17.00 uur
 • Dag 2 van 12.00 tot 17.00 uur
 • Dag 3 van 12.00 tot 17.00 uur
 • Dag 4 van 12.00 tot 18.00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze online workshop is 21 deelnemers.

ICF-accreditatie 

Schouten University of Applied Sciences is partner van CTI en de exclusieve aanbieder van het ICF-geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië en China. Het driedelige Co-Active® Coach Trainingsprogramma is wereldwijd het enige programma in zijn soort. Het is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een carrière als ICF-gecertificeerd Co-Active® coach. Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals is de eerste stap richting jouw certificering. 

Over ICF

De International Coach Federation (ICF) is in 1995 opgericht en brengt als wereldleider het beroep van coaches naar een hoger niveau. Dat doet het ICF door het stellen van hoge standaarden, het bieden van een onafhankelijke certificering en het ontwikkelen van een wereldwijd netwerk van geaccrediteerde coaches. 

Certificaat

Na afronding van de Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals training ontvang je een certificaat als bewijs dat je hebt deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 18,75 uur. Dit certificaat geeft je toegang tot de Co-Active® Coaching Intermediate training, het tweede deel van het Co-Active Coaching curriculum. Het ICF heeft bepaald dat je niet meer dan één uur van een ICF-geaccrediteerde training mag missen.

Incompany trainingsadvies aanvragen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany trainingen

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren.
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Nu starten met Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals

Bijvoorbeeld op do. 14 januari in VIRTUAL CLASS

Co-Active Coaching Virtueel Fundamentals

€ 845,00 excl. BTW

Starten op do 14 januari 2021, VIRTUAL CLASS


Totaal

€ 845,00 excl. BTW

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou