Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nieuw

Co-Active Coaching Virtueel Intermediate

Je kunt al starten in december.


Coach vol vertrouwen, op je eigen unieke manier

 • Deel twee van het ICF geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma 
 • Zet je schrap om een internationaal gecertificeerd coach te worden
 • Betere resultaten en effectiever coachen op basis van het Co-Active® model

Co-Active® Coaching is een beproefde methode om structurele verandering teweeg te brengen. Zelfstandige en bedrijfscoaches gebruiken het in zowel beroepsmatige als persoonlijke coachingssettings. De methode is ook uitermate geschikt voor (HR) managers, L&D professionals, trainers, docenten en anderen die mensen helpen in hun ontwikkeling en krachtige vaardigheden willen leren toepassen in hun werk. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau. Deelnemers moeten Co-Active® Coaching Fundamentals hebben voltooid.

Meer over deze opleiding


Onderwerpen

Coach vol vertrouwen, op je eigen unieke manier

Co-Active® Coaching is een beproefde methode om structurele verandering teweeg te brengen. Zelfstandige en bedrijfscoaches gebruiken het in zowel beroepsmatige als persoonlijke coachingssettings. De methode is ook uitermate geschikt voor (HR) managers, L&D professionals, trainers, docenten en anderen die mensen helpen in hun ontwikkeling en krachtige vaardigheden willen leren toepassen in hun werk. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau. Deelnemers moeten Co-Active® Coaching Fundamentals hebben voltooid.

 • Deel twee van het ICF geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma 
 • Zet je schrap om een internationaal gecertificeerd coach te worden
 • Betere resultaten en effectiever coachen op basis van het Co-Active® model

Overzicht

Uitvoering
Vakopleiding
Accreditaties
ICF
Duur
3 dagen (16 weken)

Dit ga je leren in Co-Active Coaching Virtueel Intermediate

Changing people, transforming lives

Het Co-Active® model focust op de persoon als geheel, niet op slechts één aspect uit het leven van je coachee. Het plaatst mensen niet in hokjes, maar ziet iedereen als veelzijdig en dynamisch. Essentieel onderdeel is dat je erop leert vertrouwen dat jouw coachee alles in huis heeft om zelf richting te geven aan leven en werk en hier zelf krachtige keuzes in kan maken. 

Vaardigheden en technieken zijn belangrijk: authenticiteit en verbondenheid als coach nog veel meer. Het Co-Active® model stelt je in staat om op elk gewenst onderwerp je intuïtie in te zetten en effectiever te coachen. Of je coachee nu aan uitdagingen in de directiekamer, carrièreontwikkeling of relaties wil werken, met Co-Active® coaching heb jij het meest flexibele en beproefde model ter wereld in handen om aan elke specifieke behoefte te kunnen voldoen.

Dit kun je verwachten van de Virtuele Intermediate training:

 • Een grondige training van alle aspecten van het Co-Active® coachingsmodel 
 • Voorbereiding op het ICF geaccrediteerde Co-Active® Certificeringtraject
 • De training is in het Nederlands, Engels of Duits te volgen

 

Het totale Co-Active® programma bestaat uit drie delen: 

 • Fundamentals
 • Intermediate
 • Certificering

Resultaten

Na afloop van deze virtuele training weet je hoe je: 

 • Visualisatie gebruikt om je coachees te helpen hun toekomst te definiëren
 • Mensen ondersteunt om hun waarden, doel en potentieel te ontdekken
 • Zelfondermijnend gedrag van je coachee kunt identificeren
 • Coachees coacht op basis van kansen in plaats van op omstandigheden 
 • Een actieplan maakt met de innovatieve ‘rechterhersenhelft’ planningsmethode 
 • Technieken inzet om klanten duurzame en effectieve actie te laten ondernemen
 • De basisprincipes ‘Fulfillment’, ‘Balance’ en ‘Process’ kunt gebruiken

Inhoud

Het Co-Active® Virtuele Intermediate programma bestaat uit vier delen:

Fulfillment, Balance, Process en Synergy.

Fulfillment: Een diepere betekenis en tevredenheid in het leven vinden

In dit deel van de virtuele training leer je vaardigheden om je coachees te helpen hun eigen unieke waarden te ontdekken, zelfondermijnend gedrag te identificeren en hun eigen voorstelling van een aansprekende toekomst te creëren. Je laat je coachees ideeën over hun beperkingen loslaten en ze volledig tot bloei komen. Na afronding heb je deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 21,50 uur.

Balance: Krachtige keuzes maken en effectief in actie komen

Leer daarna je coachees nieuwe inzichten te verwerven, waar ze echt achterstaan en naar gaan leven met op toewijding gebaseerde actieplannen. Je helpt coachees krachtige levenskeuzes te maken in plaats van maar door te blijven rennen, gedreven door omstandigheden. Na afronding heb je deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 21,25 uur.

Process: De veelzijdigheid van elk moment

Leer je klanten om emotioneel geladen kwesties te overstijgen en te begrijpen dat chaos en verwarring deel uitmaken van het vooruitkomen. Als coach sta je je coachees bij als ze door uiteenlopende ervaringen gaan. Weet de emoties van de coachee te onderkennen en gebruiken om door te dringen tot onderliggende vraagstukken. Na afronding heb je deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 21,25 uur.

Synergy: Integratie van alle principes tot een samenhangend geheel (Co-Active Coaching)

Dit onderdeel van de training integreert alle eerder geleerde coachingsvaardigheden en brengt je naar een hoger niveau van professionaliteit. Het geeft je de middelen, diepgang en moed om effectief, creatief en vol zelfvertrouwen te reageren op allerlei verschillende coachees en diverse coachingssituaties. Na afronding heb je deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma van 21,25 uur.

Kosten en financiering

Trainingskosten

Je betaalt voor de training € 4780,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training. Hiervoor berekenen wij een toeslag van 10%. De investering bedraagt dan € 5258,00. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving. 

Pakketaanbieding

Meld je direct aan voor zowel Fundamentals en de vervolgopleiding Intermediate en ontvang een zeer aantrekkelijke pakketkorting van € 740,00 op de totale trainingsprijs van Fundamentals en Intermediate. In combinatie met andere kortingen geldt de hoogste korting. Vraag nadere informatie aan via advice@schoutenuniversity.com of bel voor een inhoudelijk advies +31 (0)418 682 938. Bijzonder is dat specifiek voor de Fundamentals training een 'niet tevreden, geld terug' garantie geldt. Indien je de training volledig hebt bijgewoond en niet tevreden bent over de inhoud of de aanpak, kun je binnen 10 dagen schriftelijk een verzoek indienen om jouw trainingsgeld terug te krijgen (excl. arrangementskosten). Je dient jouw verzoek toe te lichten en jouw certificaat terug te sturen.

Docenten

De Co-Active® Coaching Virtuele Intermediate training wordt gegeven door twee zeer ervaren, ICF-geaccrediteerde coaches van het Co-Active® Training Institute (CTI). Ze zijn ervaren in het toepassen van de Co-Active® methoden in allerlei zakelijke en persoonlijke coachingsscenario’s. Bij elke virtuele training zijn assistenten aanwezig om de trainers en deelnemers te ondersteunen.

Traject

Leerdagen

Elk onderdeel van de 4-delige virtuele Co-Active Coaching Intermediate (Fulfillment, Balance, Process en Synergy) bestaat uit een 3- of 5daagse training. De totale doorlooptijd is circa 4 maanden. 

Je ontvangt inloggegevens voor de 'Learning Hub' van CTI. Dit materiaal dient vooral als naslagwerk na afloop van de training. Op de tweede dag van elk onderdeel hou je ’s avonds een echte coachingssessie van een uur (per telefoon of een online platform). Je werkt dan aan een specifiek onderwerp met iemand uit je zakelijke of persoonlijke netwerk. De volgende dag worden de resultaten van je coachingssessie geëvalueerd. Hiervoor is het handig iemand in jouw netwerk voorafgaand aan de training alvast te benaderen.

Co-Active® Coaching Intermediate, onderdeel 1 t/m 4:

Format A: 

3-daagse training voor elke van de 4 modules (Fulfillment, Balance, Process & Synergy):

 • Dag 1 van 9:00 tot 17.00 uur
 • Dag 2 van 9:00 tot 17.00 uur
 • Dag 3 van 9:00 tot 17.00 uur

 

Format B: 

5-daagse training module 1 (Fulfillment):

 • Dag 1 van 9:00 tot 13.30 uur
 • Dag 2 van 9:00 tot 13.30 uur
 • Dag 3 van 9:00 tot 13.00 uur
 • Dag 4 van 9:00 tot 13.00 uur
 • Dag 5 van 9:00 tot 13.00 uur

 

5-daagse training module 2 (Balance):

 • Alle dagen van 09.00 tot 14.00 uur

 

5-daagse training module 3 (Process):

 • Alle dagen van 09.00 tot 13.15 uur

 

5-daagse training module 4 (Synergy):

 • Dag 1 van 9:00 tot 13.00 uur
 • Dag 2 van 9:00 tot 13.00 uur
 • Dag 3 van 9:00 tot 13.00 uur
 • Dag 4 van 9:00 tot 16.00 uur
 • Dag 5 van 9:00 tot 13.00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze online workshop is 21 deelnemers.

ICF-accreditatie 

Schouten University of Applied Sciences is partner van CTI en de exclusieve aanbieder van het ICF-geaccrediteerde Co-Active® Coach Trainingsprogramma in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië en China. Het driedelige Co-Active® Coach Trainingsprogramma is wereldwijd het enige programma in zijn soort. Het is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een carrière als ICF-gecertificeerde Co-Active® coach. Co-Active Coaching Virtueel Intermediate is de tweede stap richting jouw certificering.

Over ICF

De International Coach Federation (ICF) is in 1995 opgericht en brengt als wereldleider het beroep van coaches naar een hoger niveau. Dat doet het ICF door hoge standaarden te stellen, onafhankelijke certificering te bieden en een wereldwijd netwerk van geaccrediteerde coaches te ontwikkelen.

Certificaat

Na afloop van de Co-Active Coaching Virtueel Intermediate training beheers je de stevige grondhouding van een Co-Active Coach, die zich richt op de kracht, waarden en ambities van elke coachee. Je ontvangt een certificaat waarop vermeld staat dat je 104 ICF-geaccrediteerde trainingsuren hebt gevolgd. Dit certificaat geeft je toegang tot het Certificeringsprogramma, de laatste stap in het Co-Active Coaching curriculum. Het ICF heeft bepaald dat je niet meer dan één uur van een ICF-geaccrediteerde training mag missen. Bij onoverkomelijke situaties zoeken wij samen met jou naar een passende oplossing.

Certificeringsprogramma

Na de Co-Active Coaching Virtueel Intermediate training kun je starten met het individuele Co-Active® Coach Certificeringstraject bij CTI. Een intensief programma van 6 maanden dat je onder begeleiding van een team van door CTI getrainde mastercoaches doorloopt. Na succesvolle voltooiing van het programma kan je het schriftelijke en mondelinge certificeringsexamen afleggen. Na afronding van het examen ontvang je de titel Certified Professional Co-Active Coach (CPCC), waarmee je jouw individuele certificering bij de International Coach Federation (ICF) kunt aanvragen. Als je je aanmeldt voor certificering kun je vragen om een supervisor die een specifieke taal spreekt, bijvoorbeeld Nederlands, Duits, Frans of Spaans.

Incompany trainingsadvies aanvragen

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany trainingen

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de training organiseren.
 • Overal - We organiseren de training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Nu starten met Co-Active Coaching Virtueel Intermediate

Bijvoorbeeld op wo. 09 december in VIRTUAL CLASS

Co-Active Coaching Virtueel Intermediate

€ 4.780,00 excl. BTW

Starten op wo 9 december 2020, VIRTUAL CLASS


Totaal

€ 4.780,00 excl. BTW

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou