Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Best beoordeeld

Leergang Loopbaancoach

9,2 van de 10

9,2 uit 6 ervaringen

 • Begeleid mensen optimaal in het maken van een passende loopbaankeuze
 • Laat cliënten de regie (her)nemen in hun eigen loopbaan
 • Coach waar het kan, adviseer waar nodig
Uitvoering
Vakopleiding
Duur
8 dagen (8 maanden)
Startmoment
Start al in mei

Dit ga je leren in Leergang Loopbaancoach

Als coach ben jij het belangrijkste instrument. Natuurlijk maak je uitgebreid kennis met digitale tests en vragenlijsten. Maar een cliënt tot inzicht en zelfsturing brengen, doe je toch vooral door jouw coaching vaardigheden in te zetten. Je zult merken dat je het meest effectief bent als je je richt op het potentieel van je cliënten: zijn of haar talenten en ambities.

 • Je ontwikkelt een eigen visie op coachen
 • Je ontwikkelt een professionele grondhouding en vaardigheden
 • Je maakt kennis met instrumenten om persoonlijkheid, beroepsinteresses, competenties en waarden in kaart te brengen zoals BZO carrière types, carrière ankers Schein en STAR(R)
 • Je leert cliënten stimuleren om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun loopbaan
 • Je leert loopbaanvragen analyseren en vertalen in een plan van aanpak
 • Je leert de voorwaarden kennen voor effectieve loopbaanbegeleiding binnen organisaties
 • Je leert hoe je zicht houdt op de arbeidsmarkt en trends op het gebied van loopbaanvraagstukken 

Tijdens de leergang begeleid je oefencliënten met loopbaanvragen. Zo leer je door te doen en te ervaren. Jouw ontwikkeling als coach leg je vast in reflectieverslagen, waar je feedback op krijgt van je trainer. Je hebt minimaal 4 intervisiebijeenkomsten met je collega-adviseurs. 

Een greep uit de thema's : Matching en biografische werken, loopbaan en levensfasen, verdieping luistervaardigheden, gebruik van test- en vragenlijsten, coachmodel GROW, dramadriehoek.

Als je naast je HBO/WO en deze opleiding over minimaal 1200 uur beroepsgerichte werkervaring als uitvoerend loopbaanprofessional beschikt, kun je via Noloc erkend loopbaancoach worden.

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je kunt professioneel loopbaanadvies- en coachingstrajecten uitvoeren
 • Je zet je expertise gedoseerd in: coachend waar kan, adviserend waar nodig
 • Je stimuleert je cliënt tot zelfkennis en acties
 • Je kunt werken met diverse meetinstrumenten
 • Je kunt diverse motivatietechnieken en loopbaanvaardigheden inzetten
 • Je hebt een belangrijke basis voor de NOLOC-certificering

Voor wie professioneel loopbaanadvies wil geven

Voor wie?

Voor iedereen die professioneel te maken heeft met duurzame inzetbaarheid zoals HRM managers, P&O, reïntegratiemedewerkers en coaches. Je hebt aantoonbaar hbo werk- en/of denkniveau.

Kosten en financiering

Opleiding 

Jouw investering in deze leergang bedraagt € 4130,00 (exclusief 21% btw).

Volg je de leergang particulier of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen, maar slechts een toeslag van 10% over de leergang en datgene wat onlosmakelijk aan de leergang is verbonden. De investering bedraagt dann € 4543,00. Dit kun je aangeven bij je inschrijving (online of telefonisch).

Financiering

Als je zelf (deels) je training of opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken, waardoor jij voordeliger kan studeren. Bekijk de mogelijkheden: www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 222,84 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Lopen doe je zelf (boek)
 • Gezocht: een baan die bij me past! (boek)
 • HOE boek voor de coach (boek)
 • Het complete loopbaanboek (boek)
 • Jobmarketing 3.0 (boek)
 • Careerplanner
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Materiaalpakket
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Syllabus

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 560,00 (exclusief btw). Indien een lesdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Optioneel

Je kunt optioneel een diner bijboeken voor € 39,00 (exclusief 9% btw) en/of een overnachting voor € 115,00 (exclusief 9% btw). Het diner vindt na afloop van de lesdag plaats. Dit kun je na je inschrijving telefonisch of per mail aan ons doorgeven.

Programma

Doelstellende vragenlijst

Voorafgaand aan de training vul je online een competentiescan en vragenformulier in. Jouw leerwensen en verwachtingen worden met de trainer besproken tijdens het online kennismakingsgesprek. Daarna krijg je vaak al studiemateriaal of een voorbereidende opdracht, zodat je direct aan de slag kunt.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de leergang bedraagt 8 maanden. De leergang bestaat uit een online kennismakingsgesprek, 1 bijeenkomst van 2 dagen en 6 bijeenkomsten van 1 dag. Daarnaast heb je minimaal vier keer intervisiebijeenkomsten, minimaal één loopbaanadviestraject, schrijf je reflectieverslagen en krijg je schriftelijke supervisie. Voor een optimaal resultaat investeer je 1 dagdeel per week in zelfstudie, oefening en reflectie. De studielast van deze opleiding bedraagt 5 ECTS. De leergang wordt afgesloten met een eindgesprek.

Bijeenkomst 1:

 • dag 1 van 09.30 tot 20.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.00 uur

Bijeenkomst 2 t/m 7:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur

Nagesprek

Enkele maanden na de training heb je een telefonisch nagesprek. In het gesprek bespreek je jouw persoonlijke leerervaringen. Je stemt af hoe je deze ervaringen optimaal blijft inzetten in de praktijk en hoe je je verder kunt ontwikkelen, zodat je ook na de training 'bij de les' blijft.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze leergang is 12 deelnemers.

Certificaat 

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Incompany

Staan meerdere collega’s voor dezelfde uitdaging? Dan is ‘incompany’ de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. We passen de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Dit worden je docenten

 • Ilse Reijs

  Ilse Reijs is een rustige, open, sensitieve en betrokken coach en docent psychologie. Het is haar drijfveer om mensen volledig tot bloei te brengen, zowel privé als op het werk. Ze heeft Arbeid, Gezondheid & Organisatie Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en als loopbaan- en selectieadviseur gewerkt voor de Belastingdienst. Brede arbeidsmarktkennis deed ze vervolgens op bij het Executive Search Bureau Amrop voor topmanagers. Voor ze haar eigen adviespraktijk in 2009 begon werkte ze jaren als Talent Manager bij ING. Ze heeft de post-HBO beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gevolgd en later de Leergang tot Activerend Opleiden.

 • Marleen Rottier

  Marleen Rottier is opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 1998 werkzaam in het vak van training en coaching. Ze is een ervaren communicatietrainer en coach. Ze werd in 2006 onderscheiden wegens haar prestaties op het gebied van loopbaancoaching. Haar specialisaties zijn beïnvloedingsvaardigheden, omgaan met lastig gedrag en coachingsvaardigheden aan professionals.


Wat anderen over Leergang Loopbaancoach zeggen

Ervaringen

9,2 van de 10

9,2 uit 6 ervaringen

Bekijk alle ervaringen

Nu starten met Leergang Loopbaancoach

Leergang Loopbaancoach

€ 4.130,00 excl. BTW

Starten op di 24 mei 2022, AMERSFOORT


Materiaal € 222,84 excl. BTW

Arrangement € 560,00 excl. BTW

Totaal

€ 4.912,84 excl. BTW

Incl. materiaal en arrangementen

Tijdens onderstaande stappen kan je je startdatum kiezen

Corine over de Leergang Loopbaancoach

Lees haar ervaring. "Van nature ben ik een reiziger. Datzelfde probeer ik in mijn werk te doen.”

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou