Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Persoonlijke vitaliteit (ook virtueel)

8,0 van de 10

8,0 uit 2 ervaringen

Persoonlijke vitaliteit (ook virtueel)

8,0 van de 10

8,0 uit 2 ervaringen

 • Meet je vitaliteit en maak je eigen persoonlijke vitaliteitsplan
 • Ervaar hoe je vitaliteit verbetert door gedragsverandering
 • Werk aan de basis voor een vitale organisatie
Uitvoering
Vakopleiding
Duur
3 dagen (13 weken)
Startmoment
Start al in maart

Dit ga je leren in Persoonlijke vitaliteit (ook virtueel)

De module persoonlijke vitaliteit is onderdeel van de opleiding ‘de vitale organisatie’. Deze opleiding biedt een integrale aanpak van vitaliteit op individueel-, team- en organisatieniveau. Er wordt gewerkt aan duurzame resultaten die daadwerkelijk bijdragen aan de vitaliteit van werknemers én organisatie. Aansluitend kun je de modules ‘vitaliteitsmanagement’, ‘vitaal leiderschap’ en/of ‘vitaliteitscoach’ volgen.

Wij zien vitaliteit als de balans tussen fysieke, mentale en emotionele energiebronnen en zingeving en werkplezier. Bij vitale werknemers én organisatie zijn de energiebronnen in balans. Uitgangspunt is o.a. het JDR+ model van Schaufeli en Taris, dat pleit voor een goede balans tussen taakeisen en energiebronnen zodat mensen niet opbranden, maar juist heel bevlogen werkzaam zijn. 

In deze module stel je persoonlijke vitaliteitsdoelen op, gebaseerd op de resultaten uit de (wetenschappelijk onderbouwde) vitaliteitsscan. Je ervaart hoe het is om intensief bezig te zijn met je eigen persoonlijke vitaliteit en gewoontes te veranderen. 

In deze module komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • In kaart brengen van vitaliteit
 • Vitaliteitsscan en vitaliteitsmodellen
 • Leefstijlonderwerpen; gezonde voeding, beweging, slaap en ontspanning en stress
 • Geestelijke gezondheid zoals zingeving, positief denken en patronen herkennen
 • Meten, analyseren, plan maken, interventies en adviseren
 • Energiebronnen, werkeisen en stressoren op het werk
 • Signaleren van energiebronnen en waar energie lekt
 • Adviseren aan jezelf en weten waaraan te werken

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je maakt een vitaliteitsscan en stelt persoonlijke doelen op
 • Je onderzoekt gewoontes op het gebied van leefstijl en herkent de samenhang
 • Je maakt een vitaliteitsanalyse op basis van de energiebronnen
 • Je stelt een vitaliteitsplan op dat leidt tot een goede basisgezondheid
 • Je ervaart hoe het is om gedrag te veranderen
 • Je vervult een voorbeeldfunctie als het gaat om vitaliteit

Elke verandering begint altijd bij jezelf

Voor wie?

De training Persoonlijke vitaliteit (ook virtueel) is voor managers, leidinggevenden, HR adviseurs en medewerkers in een organisatie, die inzicht willen hebben in hun eigen vitaliteit. En die willen ervaren hoe het is om aan de eigen vitaliteit te werken, zichzelf vitaler te voelen en een voorbeeldfunctie te vervullen.

Kies voor klassikaal op locatie of virtueel 

Al onze trainingen en opleidingen vinden ook weer fysiek plaats. We volgen hierbij de richtlijnen van de Rijksoverheid en ons brancheprotocol. Je leest de laatste status op www.sn.nl/over-ons/corona-maatregelen. Kies je bij je inschrijving voor de ‘virtual class’, dan zijn al jouw lessen online. We garanderen dezelfde kwaliteit en uitkomsten. Je leest er alles over op www.sn.nl/opleidingen-en-trainingen/virtual-classroom

Kosten en financiering

Training

Jouw investering in deze training bedraagt € 1850,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training particulier of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen, maar slechts een toeslag van 10% over de training en datgene wat onlosmakelijk aan de training verbonden is. De investering bedraagt dan € 2035,00. Dit kun je aangeven bij je inschrijving (online of telefonisch).

Financiering

Als je zelf (deels) je training of opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken, waardoor jij voordeliger kan studeren. Bekijk de mogelijkheden: www.sn.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 199,12 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Materiaalpakket
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Teamscan
 • Het grote Inspiratie Doeboek (boek)
 • Positieve leefstijlverandering (boek)
 • Ikigai (boek)

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 210,00 (exclusief btw). Indien een lesdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Programma

Doelstellende vragenlijst

Voorafgaand aan de training vul je online een competentiescan en vragenformulier in. De trainer checkt hiermee of de training aansluit bij jouw leerwensen en verwachtingen. Daarna krijg je vaak al studiemateriaal of een voorbereidende opdracht, zodat je direct aan de slag kunt.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 13 weken. De training bestaat uit een online kick-off en 3 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 2 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. 

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur

Train je virtueel? Dan passen we het rooster aan: een training die oorspronkelijk een dag duurt, verzorgen we virtueel in twee bijeenkomsten van 3,5 uur. Op die manier zorgen we ervoor dat je geen volle dagen achter je scherm zit en blijf je fris genoeg om de stof op te nemen. Bekijk het rooster voor je lesdagen en tijden.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 15 deelnemers.

Certificaat 

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Incompany

Staan meerdere collega’s voor dezelfde uitdaging? Dan is ‘incompany’ de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. We passen de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Dit worden je docenten

 • Anneloes Hilbers

  Anneloes Hilbers is vitaliteitsexpert en gecertificeerd Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) coach. Een GLI is gericht op een gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Ze heeft een eigen bloeiende coachpraktijk. Ze is actief als trainer voor professionals met diverse thema’s rondom vitaliteit en stress en zij ontwerpt trainingen en programma’s voor diverse organisaties.

 • Karin Schagen

  Ruim twintig jaar is ze eigenaar van Karin Schagen Coaching & Trainingen. Met veel plezier zet ze haar talenten in voor haar klanten. Dit doet ze op een open, enthousiaste en doelgerichte manier. Het raakt haar als mensen in beweging komen en datgene bereiken wat ze werkelijk willen. Sinds 2014 is ze als freelance coach en trainer bij ons aangesloten. Hierdoor heeft ze haar vakkennis nog verder kunnen uitbreiden. Ze komt met veel bedrijven in aanraking en geeft trainingen op het gebied van beïnvloedingsvaardigheden, leiderschap, timemanagement, assertiviteit, stressmanagement, communicatie, adviesvaardigheden en mindfulness.

Nu starten met Persoonlijke vitaliteit (ook virtueel)

Persoonlijke vitaliteit (ook virtueel)

€ 1.850,00 excl. BTW

Starten op di 8 maart 2022, VIRTUAL CLASS


Materiaal € 199,12 excl. BTW

Totaal

€ 2.049,12 excl. BTW

Incl. materiaal

Tijdens onderstaande stappen kan je je startdatum kiezen

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Thalja Lurz

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou