Organisatieadvies

Organisatieadvies

Ontwikkeling van organisaties is al sinds 1980 onze passie. Gedragsverandering van jouw mensen speelt daarbij een belangrijke rol. Schouten & Nelissen heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van uiteenlopende trajecten op het gebied van organisatieontwikkeling. Of het nu vraagstukken zijn op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling, performance management, klantgerichtheid, communicatie, kwaliteitsverbetering of competentiemanagement; bij ons ben je aan het juiste adres. Wij bieden professionele ondersteuning, gebaseerd op onderzoek, kennis en ervaring.

Ervaren adviseurs: voor elke vraag een vakspecialist
Schouten & Nelissen heeft een omvangrijk netwerk opgebouwd van de beste adviseurs, allen met een eigen expertise. Hierdoor hebben we voor elke vraag meerdere vakspecialisten beschikbaar. Ook omvangrijke trajecten zijn voor ons dus geen enkel probleem. Onze adviseurs begeleiden je bij het blijvend ontwikkelen van jouw mensen. Zij kunnen onderzoeken, adviseren, implementeren, begeleiden, coachen, trainen en opleiden. En met succes: samen met onze klanten slagen we er telkens weer in het beste uit hun mensen en organisatie te halen.

Onze visie: persoonlijke verantwoordelijkheid
Wij werken vanuit de overtuiging dat het werkelijke succes van jouw organisatie schuilt in het persoonlijke succes van jou en jouw medewerkers. Bij een ontwikkeltraject starten we altijd bij het management. Tenslotte heb je een voorbeeldfunctie en zien wij je als drijvende kracht achter de gewenste ontwikkeling. We dagen iedereen in jouw organisatie uit op zoek te gaan naar hun eigen kracht en zo het beste uit zichzelf te halen. Het gaat erom dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid leren en durven nemen voor het behalen van de organisatiedoelen. Daarbij gaan wij persoonlijke confrontatie niet uit de weg bij het doorbreken van gewoontegedrag. Zo zetten we mensen blijvend in beweging.

Onze werkwijze in de praktijk
Bij elk vraagstuk op het gebied van organisatieontwikkeling werken we bij Schouten & Nelissen vanuit een integrale kijk op organisaties: we houden altijd de samenhang tussen strategie, structuur, menselijke processen en menselijke hulpbronnen in het oog. Ook de bij jou aanwezige kennis over jouw mensen en werkprocessen vormt een belangrijke bron. Zo werken we nauw met jou samen aan de ontwikkeling van jouw organisatie.